Problem z Cariną a dokładniej z układem kierowniczym

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie wszystkich klubowiczów!!!

Mam poważny problem z Cariną E a dokładniej z układem kierowniczym ;-(

Od jakiegoś czasu podczas kręcenia kierownicą słychać stuki, nie wiem co to może być??
Maglownica, przekładnia...??? Pomóżcie!!! Wspomnę jeszcze że stuki z miesiąca na miesiąc sie nasilają!

DAWID

ps. nie bede poruszać drugiego tematu - czy skrzynia biegów przy silniku 1.6 i 1.8 jest taka sama??

oj o tym było full na forum ,nawet ostatnio bisua pisał 2-3 stronki wcześniej
Przekładnie raczej często się sypią w carinkach zwłaszcza w tych made in UK, z tego co wiem to mają nawet już gotowce przygotowywane w warsztatch zajmujących się przejkładniami, oczywiście może być to np. tylko łożysko pertzy p[rzekładni, wytarcie się rowków w samej przekładni-to są najczestsze defekty

dokładnie dokłądnie to na pewno masz załatwioną przekładnie albo te drązki do niej wchodzące które się po prostu na jabkach wyrobiły

Dobra, powiedzmy że juz wiem co siadło - o co mam pytać w sklepie??

-- Mi mechanik powiedział,że wewnętrzne końcówki drążka układu kierowniczego--.Poszłem do sklepu przy servisie,zamawiam,a gosć mówi "a te maglownice panu siadły,ha,ha,ha,normalka.Oryginalne 400zł jedna,a zamiennik około 55- 60zł,wie pan to niepierwsza i nieostatnia Carina z tym do wymiany",więc zamówiłem zamiennik,bo na dziurach i tak padnie jeden i drugi i jutro rano jade na wymiane.Tylko musze po tym ustawić jeszcze zbierzność kół i powinno być ok.

Może sprostuje swoją wypowiedź.U mnie dziś były wymieniane: Końcówki wewnętrzne przekładni kierowniczej + ustawienie geometri.razem za robote 180zł + cena części(108zł),czyli końcówek.Razem 288zł .Cena jednej 54zł,a oryginał 400zł.Mówie o jednej,więc trzeba razy dwa i wtedy mamy za 800zł za oryginał,a za zamiennik 108zł + oczywiście robota i mamy ogromną różnice w cenie.Tak zapłaciłem 288zł,a za oryginalne końcówki ,które i tak by się wybiły na drogach dziurawych,a nie 980zł.Róznica jest 692zł na korzyść moją.Mowa oczywiście o tym co stuka na nierównościach.Więc wiesz już co i jak i jaka cena.Pozdrawiam