[126] skrzynia sekwencyjna

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy ktos slyszal o takim wynalazku jak sekwencyjna skrzynia w maluchu (przerobiona z fabrycznej) ??
dostalem od znajomego taki oto opis:

"sa dwie mozliwosci
1. to wyobrazcie sobie beben stalowy z rowkami skosnymi i do niego podlaczone wodziki 2 szt wychodzace ze skrzyni i kiedy obracasz raz bebnem to wodzik 1 biegu idzie do tylu o 2 skoki i zlacza 2 bieg , nastepnie znowu o 1 skok i jednoczesnie rowek 2 wylacza ja do przodu na luz a rowek dla wodzika nr 2 (3-4) popucha 3 do przodu itd chyba zrozumiale jak nie to odsylam do ktoregos wydania WRC"

ktos wie cos na ten temat? ewentualnie jak to dziala?

ja tam tez nic nie slyszalem o takim wynalazku!! wiara to ma pomysły! pozdro!

O przerabianej z seryjnej nic nie słyszałem (moim zdaniem bez sensu: praktycznie żadnego skrócenia czasu zmiany bigów przy synchronizowanych przełożeniach).
Natomiast w każdej chwili możesz kupić sześciobiegową sekwencję do Kaszla. Jest takie cudo.

Oczywiscie w cudownej cenie

Nawet bardziej, niż cudownej!

wow ja pierwsze slysze o 6 biegowej macie moze jakis zdjecie takiej skrzyni

a tak na marginesie to ile taka skszynia moze kosztowac

Zdjecia sa albo na cuoresportivo, albo na fiat500. Cena? Nie stac cie

a mnie?

O ile dobrze pamiętam, to coś około 4200 €.

http://www.500mania.it/english/prodotti.php?pageNum_rs_prodotti=1&idcat=16&totalRows_rs_prodotti=16 tu jest skrzynia piatka, podobno kaluza robi takie za ok 2tys? tak gdzies czytalem

odbiegajac od tematu bylbym wdzieczny gryby ktos podal link sklepu gdzie mozna kupic NOWA seryjna skrzynie do malucha. nie chce kupic jedynie interesuje mnie cena i zrodlo ją potwierdzajace.

ja również odbiegając od tematu stwierdzam ze twoje kontakty z panem bryzkiem wychodzą ci bokiem...ten bajkopisarz nagadał ci jakis pierdołek i teraz sie podniecasz...jak jestes taki mądry to wez od bryzka ta skrzynie która reklamujesz na hodze....tylko ciekawe ile za to chce ze jeszcze ty jej nie kupiłeś....
2.Mam nadzieje ze już wydrukowałes bryzkowi wątki ze stratosem i wyprostowałeś to co poprzekręcałes podpierdalaczu....

ja sie podniecam?? ty chyba sie z wlasnym ............ na glowy pozamieniales wiesniaku. nie znasz sprawy to ...........

a odpowiadajac na twoj prostacki i zaczepny post:
ta skrzynia jest mi do niczego niepotrzebna to po pierwsze a nawet gdyby byla to mnie na nia nie stac wiec w imieniu Bryzka sprzedaje ja jako posrednik.

i mialem zatrzymac to dla siebie ale jednak napisze bo mnie .............. teksty takich blaznow jak ty. stratos jest oszustem i mialem w rekach dowody na to. dokladnie rachunek na bude ktora przywiozl Bryzkowi. na rachunku widnieje jak wol ze buda jest przeznaczona na elementy blacharskie do pociecia z BRAKIEM ........... MOZLIWOSCI REJESTRACJI! sa tez zdjecia budy, jak stratos ja przytrachal na lawecie z wycietym numerem a potem wlazil w dupe i szukal frajera ktory zrobi za niego pare walkow i to zarejestruje! Bryzek sie na to nie zgodzil, i stad nagle trzeba bylo szukac legalnej budy, ale jej nie znalazl wiec Bryzek dal mu numer do kolesia ktory ma takowa. a statos zamiast wykazac sie inteligencja to spisal umowe na poprzedniego wlasciciela z czego ten byl tak jakby posrednikiem a pierwszy wlasciciel poszedl wyrejestrowac sprzedany samochod i sie cyrk na kolkach zrobil a ten jeszcze wszystkich w okolo wybluzga zamiast siedziec cicho i juz sobie wiecej wstydu nie robic. DLATEGO WEZ SIE PACANIE ZAMKNIJ JAK NIE MASZ POJECIA O SPRAWIE!!!! a jak jestes taka zazdrosna .......... i masz okres to wal na priv a nie dym robisz, sloma ci tylko z butow wystaje. jak sie kogos broni to dobrze by bylo sie dowiedziec faktow a nie bronic kolegi na slowo honoru.

ps: jak juz sledzisz sprawe tepaku to zauwaz ze pisalem ze nie ja przekazalem sprawe Bryzkowi tylko moj znajomy, a ja mu przywiozlem posty z forum o ktore poprosil i ktore sam przeczytal!

ps2: o wlasnie przeczytalem twoje posty w temacie http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=48225&c=0&hq=&f=25&m=flat i juz wszystko jasne. pewnie juz tak gleboko wlazles w dupe stratosowi ze tylko nogi wystaja. ciekawe czy sam to pisales czy on ci kazal waflu?

[ wiadomość edytowana przez: Krzyh00 dnia 2004-05-12 16:40:21 ]

[ wiadomość edytowana przez: schwepes dnia 2004-05-14 12:16:35 ]

ty i twoja wersja bryzka...taa...komu uwierzą.....młodemu czy starszemu2.sam potrafie myslec i stratos akurat nie jest mi do tego potrzebny ośle....3.owszem podoba mi sie jego auto...4.wiesz co....kłótnia z toba jest bez sensu zwłaszcza na forum....5.więc...uwal sie na ryj....razem ze swoim bryzkiem teoretykiem i bajkopisarzem.....ps.zapytaj się bryzka za co go wypieprzyli z wyscigów......????zobaczymy co ci powie.....i kto tu kłamie...bo ja rozmawiałem z ludzmi którzy się z nim kiedyś ścigali....ps2.....a zwłaszcza pogadaj na temat osławionego silnika 720 cm3.....pzdr i prosze nie odpowiadaj juz .....tylko zachowaj złośc dla siebie(i dla mnie jak się może kiedyś gdzieś spotkamy)...pzdr

Ludzie przekrety bryzka to inna sprawa nie róbcie sobie OT.
Wywalili go za sciemy z pojemnoscia i co z tego ???????
Dajcie na luz - nie zabiora mu juz wygranych zrobionych tym autem i ........
Temat jest osdkrzynisekwencyjnej .
Ps. Najwiecej w tej sprawie i tak pewnie powiedziałby MRUK !!!!

sorki ale musze to skomentowac, poza tym temat ja zalozylem i jakis łach sie wpieprza miedzy wodka a zakaske.

"ty i twoja wersja bryzka...taa...komu uwierzą.....młodemu czy starszemu"
ja myslalem ze to jest kwestia tego kto ma racje a nie komu uwierza
"sam potrafie myslec"
patrzac wyzej polemizowalbym
"wiesz co....kłótnia z toba jest bez sensu zwłaszcza na forum"
no jednak czasem myslisz, tylko szkoda ze po fakcie, jak juz sam klotnie zaczniesz
"bryzkiem teoretykiem i bajkopisarzem"
no tu sie rozlozylem jak klocki lego. akurat ty wiesz tyle o Bryzku co moja babcia o komputerach, zreszta falszywy lis z ciebie, z jednej strony piszesz ze taki oszust z Bryzka a w poscie do ktorego link dalem wyzej malo sie nie osrales z wrazenia co zrobil stratosowi i prosiles o numer do niego. ciekawe po co? jemu tez bys wlazl w tylek po pachy?
"jak się może kiedyś gdzieś spotkamy"
nie liczylbym na to...

co do rzekomych oszustw samego Bryzka, ja go nie bede bronil w sprawach ktorych nie znam, w zupelnym odroznieniu od ciebie. pojawiasz sie nagle na forum najarany jak dziad na suchara, o sprawie wiesz tyle ile uslyszales od tego pustaka rafala i kopiujesz prawie slowo w slowo jego teksty o jakis ............. i drukowaniu rozmow. myslisz ze to nie widac jak mu waflujesz takimi zagraniami? nie wiem komu imponuje bycie takim wazeliniarzem.

i podstawowa sprawa. ja powiedzialem ze dowody na walki rafala sa na rachunku z jego wlasnorecznym podpisem i na zdjeciach budy bez numerow. a ty co masz? wyssane z palca opowiesci zbulwersowanego rafalka...zal dupe sciska normalnie... sorry za OT. nie pozostawiam nie wyjasnionych kwestii w powietrzu.

[ wiadomość edytowana przez: schwepes dnia 2004-05-14 12:20:04 ]

hm, ciekawa dyskusja...

Prawda? I ile mozna sie szczegolow dowiedziec

Rzeczywiście. Ja chyba tez sobie taką sekwencyjną wstawię. Macie rację. a szczególnie się z wami zgadzam po kilku

no co jest chlopaki nikt nie zna ceny nowej serii?