A może by tak pogadać?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zamiast stukać na GG w ważnych i mniej ważnych sparwach . Jest taki programik SKYPE do ściągnięcia tutaj dzięki któremu wraz z mikrofonem można pogadać sobie. Jest na tyle fajowy, że działa w sieci z maskaradą czy firewall'em . Ze szwagierkiem nawijam sobie z Krakowem z super jakością , a z kumplem z Szydłowca trochę gorzej bo ma tylko 64kb ale czasami też jest nieźle. Wszystko zależy od łącza. Popróbujcie. Rejestrujcie się nickami jak na forum to łatwo się odnajdziemy.

Problem w tym, że mam dwa mikrofony i żaden nie działa mi pod win98

[ wiadomość edytowana przez: -Wilu- dnia 2004-05-08 19:17:06 ]

Fajnie by było,ale najpierw trzeba mieć mikrofon

a mikrofon to problem . W każdym markecie (w Polsce ich nie brakuje) kupicie za ok 10 zł.

Program jest extra!

Przy stałym łączu zyskujesz dosłownie dodatkową linie telefoniczną, tyle że w obrębie intenetu, ale przecież każdy z nas się nim i tak posługuje. Dla większości kart dzwiękowych wystarczy wpiąć np słuchawki od walkmana aby zastąpić nimi mikrofon (różowe/czerwone złącze na karcie dźwiękowej) wtedy jedna ze słuchawek, jeśli są stereo, będzie działała jak mikrofon.

uzywam, korzystam, jakby ktos chcial to jestem tam zarejestrowany jako lafaary

dziala calkiem spox

Skype jest dobry, ale nie jest to jeszcze finalna wersja. Potrafi się wyłączać bez specjalnej przyczyny. Czasem się tnie... No ale to i tak rewelacja - telefon za darmo

Skoro tak zachwalacie trzeba sobie sprawić mikrofon i słuchawy

Qba - wpomniałeś kolegom że w Skype jest możliwość prowadzenia tele-konferencji? Ja rozmawiałem w 4 osoby i jeszcze to jakoś chodziło w miarę... Przy piątej się zaczął totalnie sypać...

Owszem, programik fajny. Obstalowałem go kilka miesiecy temu jak z kumplem z innej szkoły gadałem, potem jednak nie używałem bo mało kto to miał... Bardzo się cieszę, że może wreszcie sie przyda .

Cytat:
2004-05-18 23:22:12, Makaveli pisze:
Qba - wpomniałeś kolegom że w Skype jest możliwość prowadzenia tele-konferencji? Ja rozmawiałem w 4 osoby i jeszcze to jakoś chodziło w miarę... Przy piątej się zaczął totalnie sypać...

Jeszcze nie bawiłem się telekonferencją ale trzeba wypróbować . Poza tym ja walczę ze znajomymi intensywnie i instalują powoli sobie SKYPE. Niedługo większość będzie skype'owa .