Jaka instalacja LPG ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Jaką instalację LPG polecacie do Chevrolet Lacetti 1.6 ???
Czy II generacja np. na Leonardo czy też Nicolaus zda egzamin ?

Leonardo i Nicolaus w tej chwili nie roznia sie juz zbytni niczym procz mozliwosci wyswietlania poziomu gazu na wskazniku na desce rozdzielczej (Leonardo pro 01). Jaki masz kolektor: plastik - aluminium? Jesli plastik to tylko wtrysk, min ELISA, nie polecam STELLA. Jesli aluminium to mozna NICOLAUS, jedank z ELISA nie ma najmniejszych problemow ... kwestia pieniedzy...

Gapa ze mnie, to jest to samo co Lanos? Spokojnie montujemy Nicolausa i nie ma wiekszych problemow - przygasanie na luzie przy ok 90 kmh, ale kto wtedy wlacza luz?

Cytat:
2004-05-15 01:14:56, szczegol pisze:
Gapa ze mnie, to jest to samo co Lanos? Spokojnie montujemy Nicolausa i nie ma wiekszych problemow - przygasanie na luzie przy ok 90 kmh, ale kto wtedy wlacza luz?

No faktycznie, niewielki problem, a czy nie da sie go ominac zakladajac reduktor z kompensacja?

Cytat:
2004-05-17 23:47:27, toradek pisze:
Cytat:
2004-05-15 01:14:56, szczegol pisze:

No faktycznie, niewielki problem, a czy nie da sie go ominac zakladajac reduktor z kompensacja?

nie zauwazylismy jakiejs wiekszej poprawy, nawet robilismy specjalne oslony wlotu (gabka to raczej odpada), przycina sie, kombinuje a najprostsze rozwiazanie i tak przynosi klient... mowiac ze juz sie przyzwyczail W zasadzie to trzeba sie postarac zeby ten silnik zgasl, ale poniewaz takie zjawisko wystepuje to o nim napisalem, powodzenia z montazem