| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-05-20 22:24:02 Moim zdaniem uczenie sie "na słupki" jest bez sensu. Pamiętam jak kiedyś (dawno temu) poszedłem na egzamin prosto po kursie. Byłem przygotowany,że na łuku po 3 słupku odkręcam o tyle i tyle. Oczywiście na egzaminie były 4 słupki zamiast 3 Uważam,że takie "kantowanie" jak to nazywasz jest bez sensu. Na ulicy naprawde nie ma slupków Jak pojezdzisz to sie nauczysz Pozdrawiam |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-05-20 22:35:21 Osobiście myślę że najlepiej jest w trakcie nauki nabierać przyzwyczajenia sie to tego w jakich momentach auto sie zachowuje i po np. skręcie o pół obrotu się zachowuje i gdzie jedzie oczywiście tego się szybko nie morzna nauczyć to kwestja czasu i to że karzde auto zawsze ma inny promień skrętu a jeśli chodzi o słupki to lepiej sugeruj się dobrze ustawinymi lusterkami i wewętrzną potrzebą bycia dobrym kierowcą . Proponuje poćwiczyć gdzieś poza placem instruktora przywatnym autkiem |
krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-05-20 22:35:53 Po prostu wtedy byłem świeżo po kursie i nie miałem pojęcia,że można inaczej.
Teraz jechałbym na linie |
Piotr_Kraków SYMPATYCZNY GOŚĆ TOYOTA Avensis Wagon ... Kraków | 2004-05-20 22:42:15 A mnie uczuł instruktor, że jak mijam, pachołek na wysokości tylniego słupka "budy" to zaczynam kręcić... - jak mijam go przednim słupkiem - to odkręcam i jestem w domciu....
To były czasy - kiedy robienie prawka odbywało się malczem, kantem, albo poldolotem - ja brykalem kantem (Fiat 125p) - tak więc jeśli jeździsz Smartem zapomnij o powyższym, zamknij oczy i jedź - i tak się zmieścisz |
zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2004-05-20 22:48:27 Monika ja wyznaje taką zasade-zrób wszystko zeby zdać.....licz pachołki, sekundy, oszukuj itd.Bo cały ten egzamin jest smieszny jak wszystko w polsce, są osoby co sie starają nauczyć jezdzić i zdaja egzamin po 10razy(a ile o kasy uaaaa)....
POWTÓRZE: RÓB WSZYSTKO ZEBY ZDAĆ!!! a jezdzic porządnie nauczysz sie i tak jak odbierzesz prawko (kilka cennych rad leszka i jezdzisz jak ta lala pozdrawiam |
krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-05-20 23:10:22 Monika: Troche nie zrozumielismy się! Ja nie musze opuszczac sobie lusterka. Po prostu jade tak, by zmiescic sie miedzy slupkami!
Jak będziesz dużo jezdzic to nauczysz sie manewrować z zamknietymi oczami! |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-05-20 23:18:59 Witam
za to z szeroko otwartymi oczami otwierasz portfel u blacharza Sorki Krycho, ale nie mogłem się powstrzymać, nie ma nic gorszego jak rutyna, często życie przywołuje nas do porządku, hukiem łamanego słupka, płotka, czy zgrzytem rysowanej blachy w myśl starej zasady, cofaj, cofaj , a teraz zobacz co narobiłeś |
krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-05-20 23:28:57 Mirek! Mi chodziło o to,że po prostu trening czyni mistrza i czym więcej będzie jeździć, tym łatwiej będzie się jej manewrować! Też jestem przeciwnikiem rutyny!! |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-05-20 23:42:54
przerazilas mnie. chyba kupie czolg od AMW.... Piotr, witaj w klubie nieszczesnikow. ja tez zdawalem na kancie, do tego na potwornym chynchu. biegi wylataly, recznego juz nie bylo, a na IV to i 50 km/h bylo ledwo ledwo.... kurs mialem na niewiele lepszym, ale mial juz skrzynie V i okragle liczniki - taki nowoczesniejszy najgorzej mieli ci w polonezach bez tylnego okienka. Widocznosc minimalnie lepsza od lodzi podwodnej |
Piotr_Kraków SYMPATYCZNY GOŚĆ TOYOTA Avensis Wagon ... Kraków | 2004-05-20 23:47:44 Z poldami - święta racja!!!
Wolałbym - jak Krycho - z zamkniętymi oczami a Kanciak - to moje pierwsze autko - jeszcze na włoskich podzespołach z początku lat 70 tych |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-05-20 23:48:46 Witam
wiem, żartuję... ale przeszło na mnie od Górala-szydercy Po postu sam się kilka razy zapomniałem i zimą zarysowałem sobie błotnik o płotek, a potem cofając uszkodziłem sobie zderzak o betonowy słupek, jak patrzę na chromowany pas z tyłu to złość mnie bierze na samego siebie |
Piotr_Kraków SYMPATYCZNY GOŚĆ TOYOTA Avensis Wagon ... Kraków | 2004-05-20 23:52:18 Starość nie radość, kark juz nie ten - głowa sie nie chce odwracać - co??? Kamerkę sobie Sherifie kup, zamontuj pod klapę kufra i LCD na desce rozdzielczej... Trochę Cię to pociągnie finansowo, ale jaka oszczędność na chromach |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-05-20 23:56:27 ot i rozszyfrował mnie.... ale to LCD to mnie kusi, pomyślę... najpierw kilka innych przydasiów musze zamontować.. luuuudzie, ja wciąż jeżdzę na zimówkach z tyłu, bo buraki już drugi tydzień dorabiają mi dystanse pod alusy.... skandal.... |
_FAZI_ SYMPATYCZNY GOŚĆ Samara Danzing | 2004-05-21 00:28:51 Na kurcie uczyl mnie koles na slupki no i nie zdalem.Wzielem dodatkowe godziny i dopiero koles mnie nauczyl parkowac tylem bez lusterek.Jak mnie uczyl koles zalozyl mi na lusterka rekawiczki i kazal parkowac tylem uznalem to za zart ale nie byl to zart.Dzieki temu nauczylem sie parkowac tylem ale nie powiem lada mam czasmi problem ale to dlatego ze bardzo zadko parkuje tylem.Proponuje wiec potrenowac cywilnym autkiem gdzies i zlozyc lusterka i do skutku a potem z lusterkami |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-05-21 00:38:29 Wedlug mnie ta czesc egzaminu jest po prostu glupia i strasznie sztuczna, kompletnie niepraktyczna. Mam znajomych, ktorzy zdali egzamin za pierwszym razem, a do dzis nie umieja za bardzo zaparkowac auta w wiekszym tloku. Mysle, ze trzeba jakos zmodyfikowac w ogole egzamin na placu zeby ludzie nie uczyli sie pod egzamin zeby go tylko i wylacznie zaliczyc, bo poki co tak jest i pozniej przychodzi gdzies w miescie zaparkowac na niewielkiej przestrzeni i co ? Klapa... Dlatego zdecydowanie nie popieram zadnego z obecnych sposobow nauki manewrowania i obecnego sposobu egzaminowania w tym zakresie, bo poki co to strata czasu i zero praktycznego efektu. |