Na ile przy normalnej jeździe powinno wystarczeć sprzęgło?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytam bo piszczy mi łożysko oporowe a dla samego niego to mi się skrzyni nie chce zwalać jako że przejechałem 50 tysi od wymiany sprzęgła + docisk + łapa ( valeo ) to się zastanawiam ile jeszcze... caro plus gli.

Poszukaj gdzieś jest na forum ten temat
Ja na valeo nic dobrego nie mogę powiedzić-od początku po wymianie jest kupa a łożysko zaczęło wyć po 2kkm

Lepiej zwal i to szybko bo inaczej takie piszczące łożysko szybciutko okroi końce słoneczka (sprężyny centralnej) i będziesz ćwiczył temat kupowania docisku od nowa. Pewnie przyszkociłeś na wymianie łożyska jak zmieniałeś łapę, docisk i tarczę, bo wydawało sie dobre, nieprawdaż? To teraz masz swoją oszczędność. Jak się robi, to całośc od A do Z bo teraz robota bedzie droższa niż część. Coż nie pierwszy to i nie ostatni taki przypadek.

Cytat:
2004-05-20 17:23:32, daniel pisze:
Poszukaj gdzieś jest na forum ten temat
Ja na valeo nic dobrego nie mogę powiedzić-od początku po wymianie jest kupa a łożysko zaczęło wyć po 2kkm

O nieprawda ja Valeo mam w tuningu i na razie nie ma problemów prxy normalnej jeździe. Tylko jak zaszaleję to czasem na dwójce chwilkę czekam aż się "sklei" tarcza z dociskiem, ale ma prawo tak być.

ja tego wynalzku nie założe więcej nastepnym razem będzie kożuchów
po 2 kkm ! zaczęło piszczeć łożysko,sprszęgło szarpie do dupy z taką robotą
być może po prostu źle trafiłem ale ten przypadek mnie zniechęcił do tej firmy

a tak BTW to czy tarcza od nowego sprzegla (sloneczko) bedzie pasowala do starego docisku na łapki?

ŚREDNIO sprzęgło wytrzymuje 80.000-100.000km w Poldkach 1.6.

a ile kosztuje nowe lozysko wyciskowe? bo po zmianie tarczy i doscisku najpierw zaczelo cos pykac, a teraz furczy jak glupie

Cytat:
2004-05-22 13:34:41, Samael pisze:
a ile kosztuje nowe lozysko wyciskowe? bo po zmianie tarczy i doscisku najpierw zaczelo cos pykac, a teraz furczy jak glupie

Cztery lata temu 40 złotych.

Przez 165 tys km w Polonezie wymienilem tylko tarcze sprzegla, bo sprzegielko bralo dosc wysoko. Docisk po 9 latach jak sprzedawalem samochod byl caly czas oryginalny i sprzeglo chodzilo zupelnie dobrze, gdyby nie przycinajaca sie linka w pancerzu.