MotoNews.pl

Carina E filtr przeciwpyłkowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hej czy wy w swoich carincach e macie cos takiego jak filtr przeciwpyłkowy bo u mnie kurcze sam juz nie wiem czy jest a mam teorytycznie full opcje z konca 96 bo rejestrowana juz w 97 ???

Chyba powinien być Chyba jest w większości zdecydowanej furek bez względu na opcje Przynajmniej w corsinie miałem taki filtr.W carince jeszcze nie zmieniałem ale też powinien być.
pozdrawiam...

Z 500 watkow juz o tym bylo.
Sam sprawdz czy masz czy nie - tu masz instrukcje:
Filtr

zgadza sie deeno tez mam do tego instrukcje ale nie moge tego znalezc wiec chcialem sie jak wyglada carinka bez filtra i cyz ja po prostu nie mam włozonej wkładki cyz nie mam filtra

Eeeeeeeeeeeee - nie bardzo rozumiem.
Jak juz wiesz gdzie masz zajrzec to co za problem to zrobic ???

Spoko Deeno włsnie znalazłem zatyczke od dziurypo filtrze okazuje sie ze poprzedni włsciciel musiał go wyrzucic i nie wstawił nowego a mój ojciec który wczesniej użytkował Carinke tez o tym nie pomyslał i jak to otworzyłem to poczułe sie jak na plaży jeden wielki syf musze to posprzatać i wstawic tam filterek

ja nie mam niesttey ale przynajmniej brak zbednego wydatku hehe

Mnie ASO powiedziało, że w Carinach filtry były montowane standardowo dopiero od '96, ale nie ma przeciwskazań żeby takowy wsadzić do starszej.
Pozdro.

Cytat:
2004-04-06 13:08:57, bisua pisze:
hej czy wy w swoich carincach e macie cos takiego jak filtr przeciwpyłkowy bo u mnie kurcze sam juz nie wiem czy jest a mam teorytycznie full opcje z konca 96 bo rejestrowana juz w 97 ???

Mam (niestety), a właściwe miałem!
Wyjąłem do czyszczenia, i okazało się że jest zbyt brudny. Chciałem kupić nowy, ale okazało się, że koszt jest bardzo wysoki - poniżej 120 zł nic nie znalazłem.
Więc jeżdżę bez!

Hej
Mam Carinę 1,6 16V z klimatyzacją i kupowałem filtr przeciwpyłkowy w serwisie na ul. Klaudyny w Warszawie. Cena flitra ok 240 zł + montaż ok 25zł pozdrawiam

Pysiak
Taki filtr musi kosztować, do Corolli najtaniej znalazłem za 120 zł a najdrożej za 200 zł. Filtr powinien być zmieniany co 30.000 km, ale na ogół wystarcza przeczyszczenie i do 45.000 km wystarczy.

Nie oszczędzaj na tym na czym nie musisz, ten filtr ma znaczenie dla alergików, ale każdy chciałby wdychać lepsze powietrze.

założyłem filterek za 84 zł i spoko chodzi okazało sie ze ten sam był w starszym Avensisie no i teraz przynajmniej jezdze i mi syf na twarz nie dmucha i w aucie brak paprochów