II vs. IV generacja -carina E

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam . Od grudnia posiadam instalke Landi II generacji z którą niezmiennie walczę w celu poprawienia jej pracy(tragicznej przez długi czas) .Po kilku miesiącach nadal nie jestem zadowolony i zaczynam się zastanawiać czy nie założyć wyższej generacji.
I tu mam pytanie zasadnicze : Czy zmiana generacji na IV poskutkuje odczuwalną poprawą pracy silnika oraz osiągów?
Czy ma sens taka zamiana? . Słyszałem też opinie ,że dobrze założona oraz wyregulowana II powinna w zupełności wystarczyć.
Auto: 2.0l. z 96 roku ,160kkm przebiegu. Czekam na opinie.
pozdrawiam...

dokladnie,ja mam lovato IIgen i roznica jest bardzo mala(wlasciwie to chyba nawet nie ma)

tragicznie Ci chodzi..........czyli???
moze coś masz zjebane od poczatku i tak jest

Roznica miedzy II a IV generacja jest takak jak miedzy gaznikiem a wtryskiem wielopunktowym, jest to spora roznica. Osiagi - praktycznie bez zmian, zuzycie podobnie. Nam szczegolnie dobrze wychodza Astry , przyspieszenie to samo albo mniej o sekunde, zuzycie paliwa w niektorych przypadkach nawet mniejsze, tak jakos z tymi autami wychodzi. Ale dobrze zalozona i wyregulowana ODPOWIEDNIA instalacja powinna chodzic

Cytat:
tragicznie Ci chodzi..........czyli???
moze coś masz zjebane od poczatku i tak jest

Chodził przez długi czas .A zjebane było sporo...

Cytat:
Osiagi - praktycznie bez zmian, zuzycie podobnie

Porównując II i IV czy na IV w stosunku do benzyny???

Cytat:

Cytat:
Osiagi - praktycznie bez zmian, zuzycie podobnie

Porównując II i IV czy na IV w stosunku do benzyny???

II gen to teki gaznik, no moze sterowany elektronicznie, IV to wtrysk wielopunktowy