MotoNews.pl

Opis mojej samarki i pytanie o sprzedaz ????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No i niestety w zasadzie sie zdecydowalem ...Chce dac jakies ogloszonko i pytanie zasadnicze brzmi gdzie najlepiej to uczynic ?? I dodatkowe pytanie jaka kase moge za nia uczciwie wolac ??

Od siebie jeszcze tylko dodam pare slow podziekowania wszystkim klubowiczom ktorzy mieli wklad w pomoc przy diagnozach i poradach na temat mojego autka. Mam nadzieje ze przyszly nabywca bedzie rowniez odwiedzal to forum (na pewno polece adresik). Decyzja nie byla zbyt łatwa no ale zapadla..Głównie dlatego że wyjeżdzam na 3 miesiac z kraju..Miałem w planach czekanie do czasu aż wróce i szacowanie możliwości finansowych no ale stwierdzilłem ze ladna bedzie sie marnowala przez te 3 miechy, a jak wroce to i tak pewnie bym ja sprzedal...bo skoro kaski przybedzie (a tak mocno mniemam) to bede wolal isc w droge ciut wiekszego luksusu niz skrzypiace plastiki łady )

Tak czy siak ponizej informacja o moim bolidzie i proba o szacunkowa wycene....

Łada Samara 1,5 z instalacja gazowa 5 drzwi (wszystkie klamki i drzwi dzialaja !). Model 21083 rok produkcji 1990. Spala mi w miescie (Poznań) kolo 12-13LPG, na trasie kolo 9LPG (pewnie jeszcze spadnie po wizycie w warsztacie regulujacym zaplon, bo ja niestety z przyczyn braku znajomosci odpowiedniego fachowca czekalem z tym do wizyty w krakowie...chcialem jechac do modlnicy jednak wyjazd nie wypalil i nie wiem czy zdaze to jeszcze zrobic). Jestem jej trzecim włascicielem od 1,5roku. Przebieg ciezko stwierdzic (obecnie wskazuje 9100 a czy ma jedna czy dwie czy trzy setki tego nie wiem ale mimo zapewnien poprzednika ze 1 to ja obstawiam ze dwie, bo juz musialem robic glowice). W łade włożyłem worki kasy...takze ma naprawde duzo nowiutkich czesci (przeguby,sworznie, kompletne hamulce przod tyl, nowe opony,chłodnica, głowica po pełnym remoncie - wymienione zawory uszczelniacze i co tam jeszcze trzeba, do tego duuuzo innych rzeczy...wszystko dokladnie mam spisane w moim zeszyciku)) . Co jednak nie oznacza ze łada jest bez wad. W chwili obecnej cos mi czasem skrzypnie/puknie przy skrecie, ale to mam nadzieje jeszcze zrobic za mojej kadencji. Troszke tez przy hamowaniu z wiekszych predkosci czuc drgania na kierownicy (tarcze hamulcowe i bebny zakladalem nowiutkie...ale to bylo rok temu wiec nie wiem...pewnie trzeba by przetoczyc - ja sie czailem zeby znowu kupic nowe bo nie mam znajomego tokarza wiec mi sie nie kalkuluje no ale pewnie juz tego nie zrobie). Alternator po gruntownej naprawie, reduktor gazowy ma wymienione membrany. Oczywiscie jest tego wiele wiele wiecej..wymieniam tylko to co przychodzi mi do glowy ) O tymz e wszystkie plyny i filtry i co tam jeszcze wymieniane na bierzaco tego mowic chyba nie musze (ostatnio wlasnie wszystkie eksploatacyjne wymienilem 1000km temu).

Z dodatkow zamontowalem : biale kierunki, centralny zamek na pilota, obrotomierz, aluminiowe rygle drzwi, skora na kierownicy i drazku zmiany biegow, instalacja radiowa iso wraz z radyjkiem dobrej klasy JVC (kaseta) (niestety glosniki stare...myslalem mocno o wymianie ale na wszystko kasy nie starcza...wiadomo)) Mam jeszcze nowe halogeny ale jak narazie nie zamontowalem.

Blacharka niestety dorabia sie powoli rdzy...dziur jeszcze nigdzie nie ma ale nalezaloby porobic zaprawki bo ja niestety pewnie juz nie zdaze (standardowo na dole drzwi, nadkolach, tylna klapa...nie jest tego zastraszajaca ilosc no ale trzeba sie tym zajac bo juz na to czas).

Podsumowujac : mechanicznie niemal prawie bez zarzutu (nie liczac tych rzeczy o ktorych wspomnialem), nie ma rzeczy ktore nie dzialaja. Samochodzik na pewno nie bedzie sie przegrzewal ani nie bedzie problemow z pradem czy z czymkolwiek innym. Po kupnie smialo mozna wsiadac i jezdzic bez dalszych wkladow pienieznych (no...ewentualnie blacharka mozna sie zajac ze wzgledow estetycznych).

Czekam na realna wycene i polecenie mi jakiegos dobrego miejca gdzie moge mojego bolida wystawic

[ wiadomość edytowana przez: andri dnia 2004-05-05 16:58:36 ]

[ wiadomość edytowana przez: andri dnia 2004-05-05 17:01:46 ]

Witam
Ja moge podac przykład za ile [oszły wiadome mi samry jedna wujasa z 92/93 ponad 400000km bez gazu ale wał i pierscienie były robione poszła za 4000 i po dachowaniu i paru obtarciach ale była swiezo po lakierce i blacharce jako takiej
, a druga kupił znajomy z 91 r za 4500 też bez gazu 1.5;też lakier i blacha dobrze wygladała
Takze mysle że spokojnie możesz wołać 4500 a te 500 zostawic na zbicie z ceny twoja ma juz gaz dlatego cena moze byc troche wyzsza
, a co do ogłoszenia to najlepiej na gratce.www.gratka.pl
albo poprostu na giełde jechać ale lepiej chyba w gratce tam najwiecej ludzi oglada i dobrze tez puscic ogłoszenie w gazecie jakiejs lokalnej

Pozdrawiam

Moją sprzedałem za 3,500 - tez 1990 rocznik, bez gazu pięciodrzwiowa, Niedługo przed sprzedażą wsadziłem nowiutką chłodnicę ,gazowe Kayaby na przód i tył , nowy akumulator i miała jednoroczne opony ( co prawda trochę zdarte, ale do spokojnej jazdy jeszcze na dwa mogły być. Dodałem nowy docisk sprzęgła i nowe przeguby zewnętrzne. Blachc jeszcze nie była najgorsza , a rok prze sprzedażą wymieniłęm tylną klapę na nowiutką.
No i jeszcze miała felgi aluminiowe - warte jakieś 300-400złotych(zapłaciliśmy 400), radio blaupunkt (ale starszy model z kasetą i cztery głośniki Pioneera(13cm).
W sumie i ja byłem zaopdowolny i ten co kupił chyba też. Z tego co wiem założył do niej gaz.
Jesli to może być dla Ciebie jakaś wskazówka - to wszystko.
Nie widziałem Twojego auta więc ciężko mi się wypowiadać co do jego stanu .
Ogłoszenie daj sobie na gratkę , na naszą giełdę i pare innych portali motoryzacyjnych. Myslę ,że chętni na Twoje auto za rozsądną cenę zawsze się znajdą
Pozdr
Paweł

A jak dla mnie - to jest autoreklama z nadzieja na sprzedaż właśnie tu w klubie, tak więc powiem tyle: auto jest tyle warte - ile ktoś Ci za nie zapłaci, a najlepiej ogłaszać sie w Auto - Bicie...
Pozdrawiam

Na giełdach prawie niema ladnych w dobrym stanie tak że można by spróbować lub stanąć przed giełdą i oblepić ja tak sprzedałem nieświadomie moją i dostalem więcej niż przypuszczałem czase warto spróbować cena moim zdaniem pomijając przegub stukający i tarcze można by liczyć 4000 max 4500 zł zalerzy jak sirodek i wogule ale to trzeba zobaczyć powodzenia
panoni

Tak szczerze mowiac to mysle, ze wiecej jak 3,5 tys. za nia nie wezmiesz - oczywiscie cene mozesz troche zawyzyc, pozniej na pewno kupujacy bedzie chcial cos utargowac i z tym tez trzeba sie liczyc
W kazdym razie teraz srednia cena Samary z rocznika '90 wg notowan na gieldach to 3,2 tys. z tego co sie orientuje. Jesli Twoja jest lepsza niz przecietna Samara z takiego katalogu to wezmiesz za nia wiecej.
Ja tak na oko mysle, ze mozesz cene dac na poczatek 4 tys.
A co do ogloszen to Auto-Bit jest chyba najlepszy, tutaj na naszej gieldzie tez warto dac namiary.
Pozdrawiam.
PS Szkoda, ze sie pozbywasz Lady

Andri: A masz jakieś zdjęcia swojego cuda?

Cytat:
2004-05-05 16:51:50, andri pisze:

... Łada Samara 1,5 z instalacja gazowa 5 drzwi (wszystkie klamki i drzwi dzialaja !). Model 21083 rok produkcji 1990.

Przepraszam model 21083 ma według mnie 3 drzwi

Cytat:
Przepraszam model 21083 ma według mnie 3 drzwi

Słuszna uwaga

Ok wiec po kolei

1) To nie byla zadna autoreklama....tylko pytanie i prosba o pomoc w realnej cenie...Nie mam zamiaru nikogo naciagac na zakup tak jak to juz ktos uczynil (pamietam jedna ladna po tuningu 89' ktora poszla ze stronki klubowej za 5k! a potem koles musial cale zawieszenie za 2k robic...a niby miala byc idealna - brak slow). Przyszedl czas na sprzedaz auta i nie bede bardzo plakal ze okrutnie mi zal bo jakby tak bylo to bym go nie sprzedawal (chociaz to ze bedzie przykro to juz chyba norma...w koncu poza kasa to serducha kawal w niego wlozylem). Zwyczajnie wiem ze orientujecie sie w temacie dobrze i jak gdzies szukac porad to wlasnie tu . A jesli ktos mysli ze to reklama i ze chce go na zakup mojego autka naciagnac to niech nie czyta i tyle..proste (zreszta pomijajac to wszystko to chcialem zauwazyc ze osob z Poznania jest tutaj jak na lekarstwo) A to ze ten kto kupi moje autko bedzie zadowolony, to zwyczajnie WIEM (no chyba ze spodziewa sie komfortu bmw/mercedesa albo salonowego wygladu zewnetrznego, wtedy moze nie az tak bardzo hehe..) Ja nie ukrywam ze kupilem autko zaniedbane...ale przez te 1,5 roku mysle ze naprawde ladnie je wyprowadzilem (mechanicznie i otroszke wizualnie tez). Ten kto czytal moje poprzednie posty pisane tu od czasu do czasu wie rowniez ze mialem z moja piekna sporo (srednio milych) przezyc...ze gasla, ze z pradem byly wieczne problemy, ze palila jak dwa smoki, ze sie grzala i wiele innych...ale to przeszlosc ) Mysle ze jak jeszcze troche w nia zainwestowac to moze to byc auto na lata (serio tak mysle). Komfort moze sredni w porownaniu do aut zachodnich w tym roczniku (dlatego wlasnie je zmieniam....spragniony wspomagania kiery, dobrego spasowania elementow, lsniacego lakieru, a najlepiej tez odrazu klimy) ale to chyba nie najwazniejsze w takich samochodzikach...(przynajmniej takie jest moje zdanie)

2) Zdjec niestety narazie jeszcze nie mam, ale lada dzien (moze nawet dzisiaj) je zrobie i wtedy walne ogloszonko.... Bo plan dzialania juz mam. A brzmi on : ogloszenie na gratce, ogloszenie na allegro, i nie wiem czy gdzies jeszcze warto ???? A jak mi sie nie uda przez ten miesiac przed wyjazdem go sprzedac (co pewnie bardzo prawdopodobne) to nie bede plakal, bo noza na gardle nie mam....i zwyczajnie zajme sie tym po powrocie, czyli we wrzesniu (w koncu ile nasze lady moga spasc z ceny....i tak sa tanie, wiec nie sadze zeby nagle byly drastyczne roznice)

3) Co do modelu 21083 to nie wiem skad takie info....hmmm no wydawalo mi sie mocno ze na tabliccze pod maska mam wlasnie 21083 ale moze to mi sie przywidzialo innego wytlumaczenia nie mam ). Albo moze Wy sie mylicie ? W kazdym badz razie jest 5 drzwiowa z silnikiem 1,5 ...to wiem na pewno ..hehe )) I na pewno 2108 (ta z krotsza maska).

4) Jak zrobie fotki i dam ogloszenie to podesle tutaj linka. Tak jak pisalem, jesli kogos to oburza to prosze nie czytac...a mysle ze na pewno znajda sie tacy ktorzy poczytaja..chociazby po to, zeby popatrzec na fotki mojego bolidu ))

5) A wzgledem autoreklamy to po wstepnej analizie waszych opinii) bede chcial za nia dostac okolo 4000zl Mysle ze to nie za duza cena...biorac pod uwage ze na same czesci tyle wydalemw przeciagu ostatniego roku, ..nie mowiac o dodatkach jak centralny z pilotem, obrotomierzu, radiu i innych pierdolkach...Zapomnialem dodac ze mam tez gustowne dywaniki z napisem "samara" !! )) lol )

pozdrawiam wszystkich klubowiczow (i nie klubowiczow) no i dzieki za rady
Adam.

Zdjęcia rozstrzygną 21083 czy 21093 bbo z twojego opisu wynika 21093 może ktoś z poprzedników silnik "wymieniał" .
A zerknij jak masz wbite w dowodzie rejestracyjnym
Może koledzy wzięli pod uwagę datę rejestracji a musisz wiedzieć iż niektóre "dinozaury" mają rodowód z nethitu inż. Czecha a nawet z księgi gości która przez pewien czas "robiła" za forum. Po prostu próbujemy się chronić przed niespodziankami o jednej sam wspomniałeś. Bez urazy. Jeżeli ktoś się zdecyduje to sam musi obejrzeć.

[ wiadomość edytowana przez: grzegorz75 dnia 2004-05-07 17:12:31 ]

Narazie zdjec nie robie bo eliminuje wymienione wczesniej ustereczki mojej ladnej czyli to "skrzypienie", ...dzisiaj (albo jutro) odbieram. W dowodzie nie mam wbite czy to 2108 czy 09...Myslalem ze 21093 ma przedluzona maske i pewnie tym sie zasugerowalem...ale na polisie OC mam napisane 21093 wiec pewnie przeoczenie z mojej strony..narazie auta brak wiec nie moge sprawdzic co faktycznie jest na tej tabliccze. Czasu coraz mniej na sprzedaz, a ze nawet jeszcze nie zaczalem nic w tym kierunku robic, to wszystkie znaki na niebie i ziemii wskazuja ze ladna zaczeka na nowego kierowce do wrzesnia...dobrze ze ma gaz bo jak tak dalej pojdzie z cenami paliwa to zaraz,znajac zyie, ceny instalacji pojda w gore..))

[ wiadomość edytowana przez: andri dnia 2004-05-11 09:56:44 ]

No dobra...zajelo mi to troche wszystko ale czasu coraz mniej przed wyjazdem dlatego coraz trudniej znalezc minutke na tak banalna sprawe jak sprzedaż auta) Dla zainteresowanych (mam nadzieje ze to tutaj dozwolone ??) podaje link gdzie mozecie poczytac nieco (a przede wszystkim obejrzec) moja samarke

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=25772643

I ponownie...jak ktos czuje sie urazony z powodu ze umieszczam ten link to naprawde bardzo przepraszam i prosze broń boże w niego nie klikac ). Pozdrawiam wszystkich klubowiczow ).