| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
abacus Omega25TD Kutno | 2006-08-26 05:41:34 Sorry ale ja bym wolał xenonki
Lepiej widzieć dalej na żywo niż w monitorku
Ale to tylko moje skromne zdanie. |
dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2006-08-26 10:15:26 hehe
zapewne naturalny odruch nie pozwolilby jechac szybko patrzac na lcd zamiast na droge co innego gdyby bylo to realizowane poprzez precyzyjna projekcje przezierną na szybe (HUD) ale to pewnie inna bajka |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2006-08-26 10:20:49 Lepiej zalożyć noktowizor . zgasić światła i popylać! |
profil-usunięty | 2006-08-26 10:22:29
I można podglądać doggersów ![]() |
robert1x LOB SYMPATYK DAF Audi Wrocław | 2006-08-26 12:24:54 No jeszcze ze dwie wyrzutnie rakiet i Bonda mozesz udawać |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2006-08-26 14:01:54
|
Joka89 OPEL OMEGA Zgierz | 2006-08-26 22:13:16 albo jak się dziki pukają |
robert1x LOB SYMPATYK DAF Audi Wrocław | 2006-08-26 23:13:34 zamontuj i przyjedz na zlot pojeździmy między drzewami bez świateł i przy okazji zobaczymy jak w lesie się "pukają"
[ wiadomość edytowana przez: robert1x dnia 2006-08-26 23:15:08 ] |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2006-08-27 08:23:53 chyba dzików nie zabraknie |
abacus Omega25TD Kutno | 2006-08-27 11:59:19 Moim zdaniem to się przyda i to bardzo w np. bardzo dużą mgłę gdzie naturalna widoczność jest mocno ograniczona a podczerwień wyniucha pieszego na poboczu lub "dzika".
Pozdrawiam |
mpaolos LOB MEMBER LED_Mobil Omega B CD ... Częstochowa/Włocławek/Gdynia | 2006-11-15 17:19:36 Popieram
uciekałbym od termowizji bo tylko "jeszcze żywych" zobaczymy, ale podczerwień jak najbardziej OK, podejrzewam jednak kłopoty: 1. Z dalekim "doświetleniem" drogi podczerwienią, większość dostępnych rozwiązań "sieje" dookólnie blisko promiennika a nie kierunkowo 2. Kamery jeszcze trochę "nie dorosły" do ludzkiego wzroku i słabiej od nas widzą 3. Jeżeli już to faktycznie tylko wyświetlanie na szybie, inne rozwiązania mogą powodować zakłucenia równowagi, nudności itp. Ale kierunek jak najbardziej na mgłę !!! 100%popieram Jak uda mi się namierzyć porządną kamerkę podczerw. i promiennik przetestuję i opowiem. PS. Ktoś się spotkał z rozwiązaniami projekcji na szybę? (ale nie widział u kolegi tylko zna konstrukcję?). pozdrawiam/mpaolos |
irekwielki Opel Omega B Gdańsk | 2006-11-16 11:43:25 mpaolos ja rozmawialem z gosciem ktory zaklada systemy Tv przemyslowej, mowi ze nia ma problemu kamera kupie do 500 zl, nie wiem ile kosztuja promienniki podczerwieni, widzialem juz tez we wrocku na giełdzie zasłonke sloneczna z monioterem lcd i tunerem tv, pod to mozna podlaczyc sugnaly z kamery z przodu i z tylu |
mpaolos LOB MEMBER LED_Mobil Omega B CD ... Częstochowa/Włocławek/Gdynia | 2006-11-18 01:03:03 No ok,
ja w tym siedze, jestem "takim gościem od TV przemysłowej" i o ile masz budynek, stałą kamerę - git - tam idzie ludek i na niego patrzysz, 1 klatka na 1sec wystarczy do kontroli, ale w monstrum (OMA!!!) to nawet nie zauważysz "pewnych tematów" w drodze, które w aucie przy, no na przykład 100 na godzinę PRZEJECHAŁEŚ, i jesteś 150m dalej (jak zakumałeś że cosik się zdarzyło! normalnie niemożliwe ale -fuj- fizyka) ale,ale, pkt. 1 i 2 przetestuję i sprawdzę (jak mówiłem zrelacjonuję, mam pewne pomysły na źródła doświetlające inne niż diodowe promienniki i lustra skupiające) pkt.3 czekam na doświadczonych w "temacie" i ich porady, bo tak naprawdę to 1+2+3 i dopiero jest rzeczywisty komplet do wdrożenia i pełnego zadowolenia (niefabrycznego niestety), ale zakładamy że bezpiecznego. pozdrawiam/mpaolos |
Stiker opel omega a cd Czeladź | 2006-11-18 01:28:16 Witam
zainstalowalem kamere cofania z podczerwienia u siebie w aucie (w chwili obecnej nie jest to omega ) polecam kamere nie kolor tylko czarno biala lepszy efekt -wyrazniejszy obraz niz w kolorze co do problemow to przy tanich kamerach zainstalowanych z tylu auta obraz nie zgadza sie stronami tzn lewa strona auta to na lcd prawa strona ale wiem juz jak to przerobic a przydatnosc raczej srednia przy np cofaniu na milimetry do sciany moze sie przydac a w czasie jazdy -srednio
za to jako bajer jest calkiem niczego sobie co do cen to kamerke mozna kupic juz w granicach 50-100zl a za ekran lcd od 300 do ..........
Pozdrawiam Stiker |
irekwielki Opel Omega B Gdańsk | 2006-11-18 23:57:23 ciekawe ile kosztuja promienniki od czołgu a tak serio to bawilem sie tez kamera sony ona ma diode podczerwoną i daje rade, ale nie mam czym podświetlic takiego terenu podczerwienią bo sie na tym nie znam. Trza by jakies nowego merca S klase obczaić i zobaczyc jaki promiennik zastosowali ![]() |
ilku LOB MEMBER Omega B234 Koszalin | 2006-11-21 10:22:40
a może założyć z przodu coś takiego lampa przeznaczenie inne ale może by działało
tak się zastanawiałem , że przy większej mocy takich reflektorów podczerwieni to można komuś zderzak tylny podsmarzyć
albo jakąś dziczyzne z innych wątków |