Alarm a centralny zamek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie.Jestem nowy na forum toyoty jest tu super!Mam toyotke 1,4 1998r.liftback.Jestem drugim właścicielem od lipca tego roku.Kupiona w salonie z alarmem.Chciałem założyć centralny zamek ale niewiem czy mam kupić z pilotem czy może obsłuży mi go pilot alarmu.Do alarmu nie mogłem sie dostać ponieważ jest zamontowany głęboko pod deską rozdzielczą za ciągiem wentylacyjnym(pod samą szybą).Męczyłem się 2godziny i zrezygnowałem nie mam jeszcze doświadczenia w rozbieraniu toyoty.Czy możenie są wyprowadzone jakieś przewody z alarmu na złącze lub kost do podłączenia centralnego zamka?Gdzie mogę dostać schemat lelktryczny do mojej toyotki?Dzięki pozdrawiam wszystkich.

jaki masz alarm ??? nazwa , firma?? większość alarmów ma w standarcie obsługę centralnego zamka. koszt alarmu obsługującego centralny to około 120 zetów

NIe mogę się dostać do alarmu ,ale na pilocie jest napisane CHALLENGER .Rozchodzi mi się o to czy ASO nie wyprowadza sobie przewodów z alarmu do obsługi centralnego jeśli by się ktoś zdecydował w póżniejszym terminie. Pozdrawiam. .

Cytat:
2004-12-02 18:04:48, LIFT pisze:
NIe mogę się dostać do alarmu ,ale na pilocie jest napisane CHALLENGER .Rozchodzi mi się o to czy ASO nie wyprowadza sobie przewodów z alarmu do obsługi centralnego jeśli by się ktoś zdecydował w póżniejszym terminie. Pozdrawiam. .

Alam CHALLENGER ma możliwość sterownia centralnym zamkiem, więc nie ma sensu kupować dodatkowego sterowania. Przewody do sterowania centralnym zamkiem wychodzące z centrali alarmu są zazwyczaj spinane przy samej centrali więc bez dostania się do niej raczej się nie obejdzie. Schemat elektryczny niewiele ci pomoże bo instalacja alarmowa jest dokładana w serwisie więc nie będzie przedstawiona w schemacie elektrycznym. Z tego że centrala alrmu jest zamontowana głęboko pod deską powinieneś się cieszyć bo potencialnemu złodziejowi trudno będzie się tam dostać żeby uruchomić bez twojej wiedzy samochód. No ale z drugiej strony jak zauważyłeś inni (serwis czy ty) też masz skomplikowany do niej dostęp.

Dzięki za podpowiedz,uzbroje sie w cierpliwość i w końcu dostane sie do tego alarmu.Centralny zakupie bez pilota.Pozdrawiam.

Poszukaj najpierw przy słupku obok nóg kierowcy - powinna byc tam wyprowadzona wiązka od centralnego - jesli standardowa instalowali alarm w ASO

MAM PYTANIE MAM WLASNIE TEN SAM PROBLEM TYLKO JA MAM ALARM NA WIDOKU ALE NIE MAM SCHEMATU DO TEGO ALARMU A BEZ NIEGO ANI RUSZ CZY MÓGŁ BYS MI GO WYSŁAC

Cytat:
2004-12-02 18:04:48, LIFT pisze:

SIEMA JA MAM PODOBNY PROBLEM TYLKO JA MAM ALARM NA WIDOKU ALE NIE MAM SCHEMATU DO NIEGO I NIE WIEM KTÓRE KABELKI IDA DO CZEGO CZY MASZ MOZE SCHEMAT TEGO ALARMU I CZY MÓGL BYS MI GO WYSŁAC

Cytat:
2006-09-11 14:39:28, TOMEKCOROLLA pisze:
SIEMA JA MAM PODOBNY PROBLEM TYLKO JA MAM ALARM NA WIDOKU ALE NIE MAM SCHEMATU DO NIEGO I NIE WIEM KTÓRE KABELKI IDA DO CZEGO CZY MASZ MOZE SCHEMAT TEGO ALARMU I CZY MÓGL BYS MI GO WYSŁAC

Chcecie te schematy do challangera???

NIE!

Cytat:
2006-09-11 19:41:59, Bigelektron pisze:
Chcecie te schematy do challangera???

tak chce te schematy jak bys mógł mi wysłac to bym był wdzieczny podaje mój adres: t.czyzak@vp.pl z góry wielkie DZIEKI!!!!!!!!

Cytat:
2006-09-13 11:11:24, TOMEKCOROLLA pisze:
tak chce te schematy jak bys mógł mi wysłac to bym był wdzieczny podaje mój adres: t.czyzak@vp.pl z góry wielkie DZIEKI!!!!!!!!

jak wyglada pilot czarny czy szary dioda jest okragla czy prostokatna czerwona czy biala swiecaca na czerwono??? musze ustalic model kolory klawiszy?