| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
little-turpe Toyota Carina E Kombi Limerick (irl) a tak to Gdansk | 2004-06-11 16:42:31 jak sie ustawia poziom rezerwy (momentu w ktorym zaczyna sie swiecic rezerwa) w elpigazie.
podobno cos przy tym wskazniku trza pokrecic. ale probowalem delikatnie i nic tam za bardzo sie nie chce krecic. a mocniej na razie wole nie probowac
na razie zapala mi sie jeszcze przed polowa zbiornika, wiec troszke za wczesnie |
Olmar CorsaB+LPG Elpigaz Rzeszów | 2004-06-11 21:33:07 Ten niebieski wskaźnik przykrecony jest dwoma wkretami(gorny widoczny nad nim), ktore nalezy lekko odkrecic. Wowczas jest mozliwosc obrotu tym wskaznikiem i regulacji wskazowki wraz z kontaktronem - wlaczajacym diode rezerwy, wzgledem magnesu plywaka, ktory jest wewnatrz mosieznego odlewu wielozaworu. |
little-turpe Toyota Carina E Kombi Limerick (irl) a tak to Gdansk | 2004-06-11 22:05:05 hmm.. czyli ta regulacja wskaznikiem jest mozliwa w minimalnym przedziale, bo te dwie srubki trzymaja caly ten niebieski wskaznik dwoma malutkimi wypustkami, ktore starczaja na przytrzymanie srubki i niewiele wiecej.
dobrze mysle? |
Olmar CorsaB+LPG Elpigaz Rzeszów | 2004-06-11 22:29:56 Mnie gazownik powiedzial, ze jak "brakuje" regulacji nalezy wymienic wskaznik, mam podobny przypadek. Jestem umowiony na wymiane(gwarancja). |
Szwagier79 VW Golf II Olsztyn | 2004-06-24 00:17:57 Dokładnie.tylko jazda na licznik jest pewna |