Sklepik dla samarowców

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
bardzo fajna stronka czeskiej produkcji. między innymi shop z akcesoriami, a wśród nich zarąbiste lampy tylne...

http://samara.wz.cz/

Dlaczego u nas nie ma takich sklepów?? Polska jest jednak ciut większa od Republiki Czeskiej!

Super kierownice,ale ceny tez mają superowemi sie podoba model-typeR

Bo tak w ogóle to Czesi są trochę bardziej cywilizowani od Nas...
Mieli w historii parę swoich konstrukcji samochodowych, a podobno nawet projekt VW typ 1 ( czyli garbusek ) to najpierw nie powstał zakreślony przez znanego malarza A.Hitlera , ale przedtem nim Porche go wymyślił to Czesi już mieli gotowy projekt, który im po prostu podwędzono, bo pewnie zabrakło kasy na wdrożenie do seryjnej produkcji.

a oto mail jaki dostałem od kolegów z czech.

Cytat:
Hello to poland, for all lada fans
is there anybody who working on tuning of samara ? Maybye we can
make any cooperation ? (i heard then in poland is possible to
buy (for example) clear dirrection lamp for samara

bye for now, and mail me again

Tom

tak więc jeśli nasi tuningowcy miejscy chcą, to może jest to jakaś furtka do szerszej gamy akcesoriów do samary.

Kiedy robimy polsko-czesko-słowacki spocik?!!

Góral, może wypytaj ich, czy działa u nich jakiś Czesky Lada Klub

[ wiadomość edytowana przez: krycho dnia 2004-05-24 21:06:02 ]

eagleps@post.cz

Bracia Czesi do Nas po angielsku??? Zgroza...

Naprawde! Pamiętam jak na Słowacji próbowałem dogadać się z policjantem. Dopiero porozumieliśmy się jak zacząłem rozmawiać z nim po angielsku! W Czechach podobnie!

Cytat:
2004-05-24 23:33:19, krycho pisze:
Naprawde! Pamiętam jak na Słowacji próbowałem dogadać się z policjantem. Dopiero porozumieliśmy się jak zacząłem rozmawiać z nim po angielsku! W Czechach podobnie!

Jasne , że ze słowem trzeba się osłuchać, ale w piśmie 99% tekstów jest zrozumiałych w dwie strony.

Tylko czerstwy znaczy odwrotnie niz u nas... I jagody to truskawki