Toyota TERCEL

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich! Od niedawna mam pare problemow z moja Toycia, a ze to dosc nietypowy model dlatego tez prosze wszystkich znajacych sie na temacie , a najlepiej uzytkownikow Tercela o kontakt : gallus@0-700.pl, GG : 5159658 .

P.S. Jesli wrzucilem temat nie tu gdzie trzeba, to prosze o wyrozumialosc i nie kasowanie go.

Pozdrawiam / Gallus

Cytat:
2004-04-15 15:55:19, _Gallus_ pisze:
Witam wszystkich! Od niedawna mam pare problemow z moja Toycia, a ze to dosc nietypowy model dlatego tez prosze wszystkich znajacych sie na temacie , a najlepiej uzytkownikow Tercela o kontakt

Hej! A może po prostu zadaj tutaj pytania? Przecież m.in. po to jest to forum... no chyba, że to wstydliwe jakieś sprawy... to rzeczywiście lepiej na priva

Hehe nic ze spraw wstydliwych, no moze troszke ze ja zaniedbalem ostatnio to wstyd

W kazdym badz razie jest to Tercel 1.5 90 patatajow z wtryskiem jednopunktowym. Problem w tym ze dusi ja dosc mocno tak do 2,5 tys obrotow. Pozniej idzie jak burza . Wymieniam wlasnie filtry i swiece, napiecie na kablach w porzadku. Podlaczenie do kompa sie nie udalo bo ktos wczesniej majstrowal przy stykach i pozalepial jakims paskudztwem, ale to na dniach poprawie. W kazdym razie mysle ze cos z elektronika wtrysku. Jednak nikt nie chce sie tego podjac, a tym co chcieli sie nie powiodlo... Dlatego licze na Wasza pomoc. Szkoda ze tak malo ich jezdzi po naszych drogach , bo to nadwymiar wdzieczne autko. Czekam na jakies rady. Pozdrawiam fanow tej marki

Cytat:
W kazdym badz razie jest to Tercel 1.5 90 patatajow z wtryskiem jednopunktowym.

Nie wiem jak tam z wiekiem Twojej Toyki ale w Paseo jest właśnie 1.5 90 KM (5E-FE) ale wielopunkt.
Tercel jest bliską krewniaczką Paseo, powiedziałbym nawet że na odwrót, bo P wyrosła z T stąd dużo podzespołów jest podobnych, więc nie jest tak źle z dostępnością części (oczywiście nie ma ich za dużo) Przejrzyj może ten adresik: www.tercelonline.com oraz coś z Paseo. A tutaj trochę Tercelów do pooglądania.
A tak z innej beczki Twoje autko ma napęd na jedną czy obie ośki ?

Co do wielo - jednopunktu to jest to gaznik sterowany el. czyli jakby nie patrzec jednopunkt, chyba ze mnie moja ksiazeczka mlodego mechanika myli. Dzieki wielkie za adresy. Autko ma naped na tyl.

Na wstepie prosze o skasowanie tych klonow, dopiero teraz zauwazylem.

Apropo autka, w trakcie wymiany filtrow, oleju , swiec . Niestety oleju zabiera ok 1,5-2l/1000km, jutro sprawdze stan pierscieni olejowych czy ich nie zapieklo. Mam nadzieje ze wymiany pomoga, ale mam do Was jedno pytanko.

Jesli ja dalej bedzie dusilo, to co byscie obstawiali, jaka awarie?
Najgorsza dla mnie wizja to awaria potencjometru przepustnicy przy gazniku, bo wtedy pojdzie $$$ jak lodu. Niestety ktos kiedys majstrowal przy kostce i nie da sie pod komputer podlaczyc, a w ciemno nie ma co wymieniac. Bede kombinowal z nia, a niestety u mnie w miescie nikt nie chce sie wziasc za el wtrysku. Dzieki z gory za informacje i pozdrawiam .

Jezeli to gaznik tłokowy to moze byc big problemos pozdrowionka