MotoNews.pl

Szutrowy tor Szwagra w o Kaczycach /okolice Cieszyna

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tor Szwagra został już oficjalnie otwarty. Zlokalizowany jest jest w miejscowości Kaczyce, niedaleko Cieszyna. Jak widac po deszczu jest tam niezle bagno. Czy orientuje sie ktoś na jakich zasadach on działa?? czy mozna tam przyjechać o wynając go sobie?? jakie sa tego koszta no i kiedy jest czynny.

Hehe... niezle bagienko pobawilbym sie w takim.. i fury myc nie trzeba - poczekac az wyschnie i zdrapac

hyh nie radze próbować bawic sie wtym bagienku można urwac co nie co w sprzęcie jest potwornie dziurawo bardziej nadaje sie ten tor dla terenówek niz dla rajdówek nawet lancerowi sie oberwało co nie co poprostu szkoda sprzętu taki tam jest wyryp

niezły wypasik , jak dotre kanta jade w ciemno podybie mi się okrutnie , lepsze błoto niż w Olkuszu , ubrudzić fure fajna rzecz

czekam na szczegóły

Cytat:
hyh nie radze próbować bawic sie wtym bagienku można urwac co nie co w sprzęcie jest potwornie dziurawo bardziej nadaje sie ten tor dla terenówek niz dla rajdówek nawet lancerowi sie oberwało co nie co poprostu szkoda sprzętu taki tam jest wyryp

Widziałem po róznych zdjeciach, że jest tam niezły wyryp. Myslałem ze zostało juz to doprowadzone do należytego stanu, szkoda Rafał, byłes tam więc napisz coś wiecej jak to wygląda, czy oprócz dziurawej trasy wszystko jest OK?? Jak długi jest ten tor??

tor to zbyt duzo powiedziane żeby sie żle nie kojarzyło to opisze pokrótce "tor" jest zrobiony z byłego osadnika kopalnianego a jak wiadomo jedyny materiał na taki zbiornik to kamien wegielny (bryły wielkości pięści to standard i niezle wali po podłodze) więc z szutrem również nie ma nic wspólnego nie powiem że organizatorzy nie starali sie zrobic cos z tą nawierzchnią ale żeby zrobić tor nie licza sie tylko chęci lecz kasa na fachowe przygotowanie nawierzchni wynajęcie traktora czy spychu nic tu nie da sama trasa równiez nie zachwyca ciasna po układana z lasu opon które tworzą tor moim zdaniem zbytnio zakręcony powinni ułożyc krótszy z szybkimi zakrętami a nie zawijasy na jedynke, cos ala słomczyn mogło by być i przedwwszystkim podłoże musi byc utwardzone np płytami betonowymi a na to nawiesc prawdziwego szutru wtedy miało by to sens a tak to kilka przejazdów do tego deszcz który nie ma gdzie odpłynąc bo przeciez to osadnik więc duzo pracy przed nimi ja osobioscie do póki sie cos tam nie zmieni nie bede tam startował szkoda sprzętu poprostu

szayowozem bym sie tam powsciekał ale normalnego autka by mi bylo szkoda...

o kurcze ale błotko hehe albo lepiej tez poczekac jak wyschnie przekuc na pol wyjechac autkiem i ma sie wydmuszke swojego

Ktoś ma pomysł jak w miare dyskretnie zamontować do DF'a wysokociśnieniowe spryskiwacze reflektorów? Bo widze ze sie przydają . Chyba trza by wynaleźć coś z jakiegoś nowszego autka, najlepiej rozbitka (byle nie czołówka ) - potrzeba pompki wysokociśnieniowej i mechanizmu spryskiwaczy wysuwanego ciśnieniem płynu ,

jest relacja z otwarcia na tvn turbo w programie oes widać całe oblicze tego "toru" i moje tez hyh

Cytat:
2005-01-19 19:08:41, Race_D pisze:
Ktoś ma pomysł jak w miare dyskretnie zamontować do DF'a wysokociśnieniowe spryskiwacze reflektorów? Bo widze ze sie przydają . Chyba trza by wynaleźć coś z jakiegoś nowszego autka, najlepiej rozbitka (byle nie czołówka ) - potrzeba pompki wysokociśnieniowej i mechanizmu spryskiwaczy wysuwanego ciśnieniem płynu ,

a może coś wymodzić z normalnych spryskiwaczy np z malana? ja dobrze dysze skierować i założyć po 2 na strone to może by coś dało...

Albo wycieraczki od czegos podpasowac

Co do wysoko ciśnieniowej pompki do reflektorów to trzeba do tego jeszcze ładny baniaczek na wode... u mnie w Toledo mamy (już dołaczone ) spryskiwacze reflektorów. Przy normalnej jeźdiz czyli po mieści cały cas kurz na szybie to 8 litrów baniaczek starczał na 3-4 dni... a pompka biła aż po przedniej szybie. Teraz mamy baniak 8 litrów co jak nalejesz na początku miesiaca to starcza Ci jeszcze na następny Pompki nie są nawet takie drogie można próbować z wysuwanym mechnizmem np z boku w atrapie albo tak pod sekularem zaraz

Na pewno muszą być wysuwane dysze (a więc i wysokociśnieniowa pompka co by była w stanie je wysunąć ), bo mają być niewidoczne w pozycji spoczynkowej. Ja bym chciał je ukryć za zderzakiem więc wskazane żeby się możliwie daleko wysuwały. Ktoś się orientuje w czym najdalej "wyskakują" dysze??
Myślałem jeszcze o ukryciu w tej gumie na zderzaku... Gdybym miał kły to nie byłoby większego problemu, a tak trza kombić .