Carina E kombi - zakupiona przed chwila!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No i w koncu sie stalo!!!
wlasnie przed blokiem stoi juz moja / brata carinka E kombi.
1994 rok, 122tys km !!! stan niemal idealny. z luksusow jedynie klima, centralny i alu felgi, ale da sie przezyc! zimowe opony z felgami w komplecie. no i jakies radyjko z panelem, zadna rewelacja, ale gra
na razie mam tylko stare fotki - z czasu jak stala w komisie, no i breloczka fajowskiego jaki dostalem z kluczykami.
zainteresowanych zapraszam pod TEN ADRES!
pojutrze bede mial prawdopodobnie nowe fotki. oczywiscie sie pochwale!

takze dzieki wszystkim za pomoc, teraz i wczesniej (pewnie juz nie pamietacie, ale kiedys mialem -wtedy to dokladnie ojciec-mial kupowac corollke, ale skonczylo sie na... polonezie )

no i rozpoczynam starania o dostanie sie do klubu. przydalyby sie toyotce ladne podkladki, jak bede zmianial teraz tablice na biale

czy reprezentacja z trojmiasta jest liczna? bo z tego co widze to glownie warszawa tu rzadzi

a teraz przejdzmy do rzeczy:

1) chetnie dowiedzialbym sie adresow jakis sprawdzonych sklepow / warsztatow / elektrykow / lakierni... itp . wszystko co moze sie przydac. oczywiscie z okolic trojmiasta

2) jakie wycieraczki najlepiej kupic?

3) mam problem z tylna klapa (carina e kombi!) - czasami - po przekreceniu kluczyka przy zamknietym zamku w prawa strone (czyli zeby go zamknac) zapada sie klamka od otwierania klapy. mial ktos cos podobnego? jak sobie z tym poradzic?

to chyab na razie tyle. mam nadzieje, ze wiece nie bedzie potrzeba

Gratulacje!!!!
Prawie Idento jak od Perzana...
O klapę i inne szczegóły myślę że możesz walić do Niego na priv bo Perzan dobry chłopak jest...

O żesz kurna ! Bliźniaczka mojej
Kolor identyczny !
Do tej pory miała tylko "siostrę" Manego, a teraz widzę bliźniaczkę

Co do wycieraczek to chyba już pisałeś co kupisz

Zamek... Sprawdź no doktorku, czy przypadkiem klamka nie zostaje już po otwarciu bagażnika
Wyjąć mechanizm i przeczyścić i przesmarować ośkę od klamki. Miałem to samo.

Niech Ci dobrze służy !

Pozdro.

ok. dzieki. jutro moze sprobuje jak znajde chwilke, bo czeka mnie bieganie po urzedach
co do wycieraczek, zaiste pisalem... ale potem pojawila sie neizbyt pochlebna opinia na ich temat i troszke mnie to zbilo z tropu. jakkolwiek chyba dam im szanse

ps. o czyms oczywiscie musialem zapomniec...
a mianowicie silnik.. no tu niestety nie jest tak rozowo.. tylko 1.6
za jakis czas (jak sie splaci choc czesc dlugow ) pewnie czeka zagazowanie i chyba bedzie sie trzeba pokusic o IV generacje.

Cytat:
2004-05-21 01:04:09, little-turpe pisze:
a mianowicie silnik.. no tu niestety nie jest tak rozowo.. tylko 1.6
za jakis czas (jak sie splaci choc czesc dlugow ) pewnie czeka zagazowanie i chyba bedzie sie trzeba pokusic o IV generacje.

Im szybciej zagazujesz tym szybciej zaczniesz oszczedzac. Moze da rade jeszcze jeden kredyt na instalke ???

no niby tak... zobacze co sie da zrobic
tez bym wolal od razu.. no ale jak zwykle.. kasa kasa kasa..
a w kredyty to sie nie bawie

Cytat:
2004-05-20 22:17:39, little-turpe pisze:
No i w koncu sie stalo!!!

Gratuluję zakupu, obyś bezpiecznie jeździł po szerokich drogach.

Cytat:
czy reprezentacja z trojmiasta jest liczna? bo z tego co widze to glownie warszawa tu rzadzi

Po co takie słowa?? Jakie rządzi? Po prostu jesteśmy aktywniejsi, ale dzięki Tobie może coś się zmieni.

Oczywiście mamy reprezentację na wybrzeżu, ale to zagonieni ludzie, umówcie się na spota, będziesz miał okazję poznać

Fajny wóz ,Gratuluję

"rzadzi" - w sensie, ze wiekszosc czlonkow z tych rejonow (bez zadncyh zlych podtekstow )
ja niestety sie szybko nie przyczynie raczej - za miesiac trza bronic magisterke, wiec teraz caly czas w ksiazkach

no i tez mam nadzieje, ze troche posluzy

[ wiadomość edytowana przez: little-turpe dnia 2004-05-21 12:11:32 ]

Jakoś tak już jest, że powstało kilka silnych ośrodków.

Klub powstał w Warszawie, Prezes jest ze stolycy, ludzie są aktywni i są widocznie w stanie namówić kolegów.

Silna grupa działa we Wrocławiu, Krakowie i Poznaniu, Łódź czasem się ruszy. Nie jest jednak źle, z tą naszą aktywnością w innych regionach.

PS
W woj. mazowieckim Toyota sprzedaje najwięcej aut w Polsce (sporo służbowych), w dodatku najwięcej ze wszystkich marek !!!

Cytat:
2004-05-21 12:11:55, Jackal pisze:
[...]
Silna grupa działa we Wrocławiu, Krakowie
[...]

Gdzie Ty masz silną grupę w Krakowie ?
Przecież zebrać w jednym miejscu kilku klubowiczów ( czyt. więcej niż dwóch ) z Małopolski graniczy niemalże z cudem.
Pozdro.

Cytat:
2004-05-21 12:34:33, Perzan pisze:
Gdzie Ty masz silną grupę w Krakowie ?
Przecież zebrać w jednym miejscu kilku klubowiczów ( czyt. więcej niż dwóch ) z Małopolski graniczy niemalże z cudem.

Eeee, mała ale silna BTW Perzan, co u Oriona?

Aktywni są ludzie z Górnego Śląska i okolic, zapomniałem dodać.

Cytat:
2004-05-21 12:38:17, Jackal pisze:
Eeee, mała ale silna BTW Perzan, co u Oriona?

Aktywni są ludzie z Górnego Śląska i okolic, zapomniałem dodać.

Orion ma się dobrze. Jego Lolka poszła do malowania w ramach reklamacji. Dzisiaj chyba ją odbiera.
Poza tym stolec w normie
Pozdro.

Zeby zwiekszyc sile Lodzi i Poznania staram sie udzielac tu i tu na spotach

No i fajne autko, gratuluje nowemu koledze

no niestety... bylem dzisiaj po zakupy, trza bylo samochodzik uzbroic w trojkat, gasnice itp...
ale jak zobaczylem cene wycieraczek boshca o ktorych wspominales Perzan to troszke mnie zwalilo z nog.
NO WAY zwina mi to w pierwsza noc. 120pln za wycieraczki to przesada. chyba skorzystam z jakiejs wersji ekonomicznej i po prostu bede zmieniac raz na 2-3 miesiace. taniej i bezpieczniej

a co do tej klapy (kurna klucza nie mialem do tamtych srubek akurat :| ) to troszke sie zgubilem po zdjeciu tapicerki. za co sie tam wziac? bo od klamki jest drucik/lacznik z zamkiem. to mam odkrecac ta klamke, czy zamek? tak troche marny dostep jest
jutro podejscie nr 2 (bedzie latwiej bo bedzie widno i bede mial klucze )

Coś to drogo wołają za te wycieraczki Ja za swoje płaciłem 80,-PLN w sklepie firmowym BOSHa.

Czekaj, jak to z klamką było... Trzeba odpiąć ten drucik od klamki. Tam jest taki sprytny patent o ile dobrze pamiętam. Później bodajże 3 śrubki i cały interes z klamką odpada Żebym nie skłamał, ale chyba jeszcze odkręcałem lampki oświetlenia tablicy. W świetle dziennym na pewno zobaczysz, o co chodzi
Pozdro.

bylem w boschu.. akurat nie mieli
60pln za standardowe ze spojlerem, a twiny maja (znaczy nie teraz, bo twinow tez nie mieli) za okolo 100.
chyba na zwyklych ze spojlerem sie skonczy.

a klameczke udalo mi sie w koncu wykrecic. 2h silowalem sie z jedna sruba, ktora za cholere nie chciala puscic. ale w koncu sie udalo. teraz musze tu wyczyscic.. a wyglada to OKROPNIE

Perzan, zrobione!!!
chodzi jak marzenie
dzieki za instrukcje.. tak to bym sie pewnie latami z tym meczyl.

masz u mnie browarki