MotoNews.pl
4 Carina e disel ??? (50684/18) - PT

Carina e disel ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co sądzicie o silniku 2.0 TD do cariny E ? zastanawiam się nad zakupem tego samochodu i niewiem czy wybeać diselka czy benzyne z gazem ?
Proszę o radę ...

Sam mam benzynke z gazem i moge spokojnie polecić (byle dobrze zmontowaną ). Mechanicy odemnie z servisu preferują TD i mają dwie takie .
pozdrawiam...

napewno na gazie będzie się dynamiczniej jeździło niż diselkiem ... ale z drugiej strony TD to już nie takie ślimaki ....

i do tego są te dieselki dosc ciche ostatnio miałem przyjemnosć sie z taki spotkać co do gazu to na pewno auto na gazie ma niższą żywotność i troche jednak gaz daje popalić silnikowi
Sam teraz jeżdze na gazie (2.0 126 KM) ale chyba bym juz tego nigdy nie zrobił (II generacja) jeżeli juz to bym zakładał IV generację bo wtedy furki smigaja znacznie lepiej

Cytat:
napewno na gazie będzie się dynamiczniej jeździło niż diselkiem

Czy dynamiczniej to wcale nie jestem pewien (szczególnie przy II gen.) ale napewno taniej...

[ wiadomość edytowana przez: stoned_crazy dnia 2004-05-27 15:21:49 ]

zdecydowanie polceam 2.0 benzynke i na gazik

polecam 2.0 D-turbo. Sam z takiej korzystam. w ciągu roku zrobiłem 90 tys.km. i nic się niepokojącego z autkiem nie dzieje. Koszty eksploatacji będziesz miał zblożone do 2.0 benzyny z gazem. Jedynie zastrzeżenia co mam do mojej Toyki to... spalanie, które wynosi około 7,0 litrów/100km. Liczyółem na mniej. Najwięcej frajdy Carinka sprawia podczas wyprzedzania. Ma super kopa...