| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
FGM ESPERO 1.8 CD Waraszawa | 2004-05-23 00:41:14 Dzięki psiknąłem tak na goraco na sanki takim fajnym smarem podobnym do WD40 - jutro napisze dokładnąnazwę.
Chyba ustało ale jutro sprawdzę. |
KaZaK Ford Focus KOMBI 200 ... Warszawa | 2004-05-23 12:49:46
|
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2004-05-24 07:44:43 niekoniecznie w przekładni są 2 tulejki mosiężne (rozrusznik maluch rozmiar nominalny jedna dluzsza druga krotsza) i jedno łożysko w silniku (9x20x6 kryte)
Czesto bywa że któraś z tych dwóch rzeczy jest wyrobiona i dlatego pojawia sie nieprzyjemny dzwiek zyrgotania. Umnie akurat obie rzeczy nadawaly sie do wymiany. |
FGM ESPERO 1.8 CD Waraszawa | 2004-05-24 22:11:11
Adminek no i co mam robić????? Pomożesz???? |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2004-05-25 12:56:06 Wyjac rozebrac nabic nowe tulejki kosz chyba 7zł..... przy okazji sprawdzic silnik przekładni czy łożysko jest ok jeśli nie też wymienić koszt 4zł poskładać obficie smarując powinno chodzić następne dlugie lata bezawaryjnie...!!! w sumie prosta operacja na 2 godziny roboty pod warunkiem posadania jakiegoś warsztaciku.!
Hm w sumie to mi sie to teraz wydaje takie prostackie ale jak pierwszy raz to robilem to troszke sie namęczyłem... ale niema się czego bac raczje niema tu miejsc gdzie trzeba by bylo urzywać jakiegos knifu, jak posiadasz minimum zdolnosci manualnych to dasz sobie rade.! |