MotoNews.pl

LPG - Corolla

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ostatnio nabylem Corolke 97 juz z instalacja LPG. Mam pytanie czy 11 litrow na 100 to nie za duze zuzycie dla silnika 4A-FE (1.6) ?

pozdro
a.

No tak też mam to samo pytanie i tą samą corolkę w gazie (na gazie 50 tys km) . Pali 11-12l w mieście i w trasie od 11l do 12L jak mam ciężką nogę.
Może nie widziałbym problemu gdyby nie paliła po zakupie, w trasie 9 l w mieście 10l a po miesiącu jak wymieniłem filterek od gazu zmieniło się na gorsze. Byłem u kilku mechaników sprawdzali regulowali i nikt nie wie dlaczego tak skoczyło.
Podejrzewali sondę lambda, dodatkowe obciążenie klimatyzacją, filtr powietrza... okazało się że to nie to . W końcu jeden z macherów stwierdził że toyoty tak mają i 1.6 tak powinna palić he he tylko dlaczego paliła wcześniej mniej? tego dalej nie wiem

Corolla sasiada tyle ze starsza pali srednio7.3l i to przy dobrej dynamice jazdy.Nawet moj silnik 2.0 nie potrafi tyle gazu przepalic,cos chyba trzeba bedzie przeregulowac przy gazie.

Ja mam Avensisa na gazie i spalanie szacuje się około 10 literków w mieście oczywiście przy spokojnej jeżdzie , a na trasie to różnie (z reguły wolno nie jezdzę). pojemność 2.3 PB95 /LPG . Instalka mnie kosztowała bagatela 6 tys zł. a kupiłem taką dlatego ze w salonie Toyoty powiedzieli mi jak do tego silnika włożę inną to długo nie pojeżdzę na niej (ok. 20 tys km i po tym przebiegu bedzie palił tego gazu tyle ile będzie chciał i już go sie nie wyreguluje)

Panowie może możecie mi poradzić gdzie najlepiej założyć instalacje gazową do toyoty corolli 2000r plastukowy kolektor.
??Interesuje mnie Warszawa i okolice najlepiej bliżej Piaseczna

[ wiadomość edytowana przez: jackall dnia 2004-10-21 10:28:14 ]

u mnie pali średnio 9 lpg/100km, instalacja ZAVOLI w silniku 1,6 16V (4AFE) z 1999r. pzdr. and