MotoNews.pl

Zbliża się wiosna - czas na opony

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co myślicie o Barum BRILLANTIS lub Barum BRAVURIS?? Raczej zdecyduje się na te pierwsze bo to już stary model i cena przystępna 151 zł za sztukę, no ale czekam na opinie.

A może ktoś może załatwić tanio oponki??
Przydały by się też ze dwie nowe felgi

Barumy ktore wymieniles sa dosc twrade i GLOŚNE ja bym ci ich nie polecal!!!
Cena moze niska ale .............

-- Marcel --
"....oczy otwarte mamy, siłe jak kartel mamy..."
--> OpelKlubPolska 8 <--

[ wiadomość edytowana przez: mm8 dnia 2003-03-21 00:30:34 ]

mm8 ma rację, przeglądam oferty opon, coby doradzić, ale jestem zmęczony. Jutro poczytam i coś polecę...

a tak poza tym wejdz sobie na www.baloon.pl tam napewno cos znajdziesz a ceny maja REWELACYJNE i oplaca sie zawet zaplacic za przesylke!!!!
POLECAM

Cytat:
2003-03-20 23:54:10, mm8 pisze:
a tak poza tym wejdz sobie na www.baloon.pl tam napewno cos znajdziesz a ceny maja REWELACYJNE i oplaca sie zawet zaplacic za przesylke!!!!
POLECAM

Czy taki tani, moje Ceaty Spider sa po 222 zł, a ja 1,5 roku temu kupiłem je po niecałe 190 zł...

Krzysiek, co z Ceatami ?

Ja i moi znajomi kupujemy tam i nie narzekamy na ceny tak jak napisalem,ale moze jestem w bledzie!?

Pirelli-P6000 , moze ktos ma takie oponki i moze cos o niech powiedziec.

ja bym polecił klebery viaxer dobre oponki i nie drogie.
Dobry jest też BFgoodrich profilerG - obie te oponki sa nie drogie a naprawde dobre!!

Barumy sobie odpuść ...ostanio jest na nie sporo zwrotów, kord pęka.....

Odnośnie P6000 - to ja ich jeszcze nie mam ale za kilka dni juz będe miał....
Słyszałem że są strasznie głośne - ale znakomite na mokrym.

Ja od kilku dni koresponduje z firma Ballon poprzez @.

Mi polecili Bridgestone RE720 (opona 195/60 R14)

Rzeczywiscie na www.opony.com.pl maja calkiem niezla opinie.
Moj kolega kupil sobie najwyzszy model TOYO T1-S - wyglad maja suuuper ale cena cos kolo 300

Ale opony to nie wszystko... zakladam alumy i potrzebuje tanio dotoczyc tuleje .. znacie jakis warsztat... ?

Ceat Spider cały cas są na wokandzie , ale ich cena wzrosła, więc się zastanawiam, szukam czego co mogło by z nimi konkurować w tym przedziale cenowym

Dzięki za wypowiedzi

A Ceaty już łyse, ile przejechałeś ?

Ja mam jakieś 12 tyś na nich zrobione, więc bieżnika jest jeszcze dużo...

To co polecał Tomek powinno być niezłe.

Ceaty mają zrobione 50kkm i nadają się już jedynie na tył, ale chcę kupić komplet i najlepszą z używanych CEATek wrzucić na zapas, ale może jednak BFG

Tomek, a co myślisz o BFG TOURING G ???

Pozdrawiam - Diackon

czasem wolniej znaczy szybciej, a ostrożniej znaczy pewniej. Prostej i bezpiecznej życzę.

[ wiadomość edytowana przez: Krzysiek-Diackon dnia 2003-03-21 11:37:17 ]

Ja jeżdże na oponkach Kormoran Impulser, nie narzekam, co o nich sądzicie?

Ja jeżdże na oponkach Kormoran Impulser, nie narzekam, co o nich sądzicie?

Ja dopiero co jestem po zakupie opon - mój teściu od 2 lat jeździł na Debicach FURIO - i jest b.zadowolony, dobrą opinie o tych oponach potwierdził mój sąsiad - wulkanizator i geometra od ok. 20 lat. Zastanawiałem się nad Continentalami albo Pirelli 6000 ale jednak zakupiłem FURIO - naprawdę dobre opony ,ale za wcześnie na ostateczne stwierdzenia. Co do opon "zachodnich" to sąsiad twierdzi ,że bez konkurencyjne są Michelin'y. Tak nawiasem mówiąc to Dębice są robione na licencji (chyba) GoodYear'a.
polecam

Polecam dla wszystkich szukających szczegółowych informacji
o oponach (wykresy i tam takie inne) stonę ADAC'a:

ADAC

Szukamy testów i potem ReifenTests.
Gdyby wszystkie informacje nie były dostępne to chętnie
przysyłają materiały do skrzynki pocztowej.

Cytat:
2003-03-21 13:34:29, -JACO- pisze:
Ja dopiero co jestem po zakupie opon - mój teściu od 2 lat jeździł na Debicach FURIO - i jest b.zadowolony, dobrą opinie o tych oponach potwierdził mój sąsiad - wulkanizator i geometra od ok. 20 lat. Zastanawiałem się nad Continentalami albo Pirelli 6000 ale jednak zakupiłem FURIO - naprawdę dobre opony ,ale za wcześnie na ostateczne stwierdzenia. Co do opon "zachodnich" to sąsiad twierdzi ,że bez konkurencyjne są Michelin'y. Tak nawiasem mówiąc to Dębice są robione na licencji (chyba) GoodYear'a.
polecam

Jakiej produkcji są opony twoje i teścia ?

Anglia ?

!!!Najwiekszy sprzedawca opon w Polsce.!!!!
I już chyba nic wiecej mowic nie trzeba......

Co do DEBICY FURIO to wlasnie je zmieniam po ok 30 tys. owszem trzymaja bardzo ladnie na zakretach (mozna naprawde ufac tym oponom nawet przy nadmiernej szybkosci w zakrecie), bardzo ladnie odprowadzaja wode robiac wysokie fontanny( nie czuc na kierownicy wjazdu w kaluze nawet glaboka i to przy sporej predkosci).
Ogolnie polecam dla osob nie preferujacych sportowego trybu jazdy bo wtedy napewno beda dlugo i dobrze sluzyc. Sam ich juz nie kupie bo sa z dosc "miekkiej" gumy i szybko sie scieraja przy ostrzejszej jezdzie przod mam juz kompletnie lysy

dzięx Adam