Jak dziala silownik ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Czesto zostawiam samochod z otwartym bagaznikiem bo mam centralny tylko na 4 drzwi i czesto zapominam o tym zeby kluczykiem bagaznik przekrecic... w zwiazku z tym planuje wstawienie silownika do zamka ale...

chcialbym zeby byl niezalezny od drzwi... nie ma sie co pchac w 2 centralki i 2 piloty, dlatego wymyslielem sobie ze podlacze silownik polece kablem do akku i przerwe go bezpiecznikiem (rzecz jasna) i przyciskiem. gdzies w okolicy siedzenia kierowcy... tylko sie zastanawiam czy zamek dziala na impuls elektryczny tzn dostaje implus to zmienia polozenie... czy jak antena otwiera sie gdy dostanie napiecie i zamyka jak napiecia nie ma... bo jezeli tak jak antena to... kicha bo zeby otworzyc bagaznik beda potrzebne 2 osoby ... jezeli impuls to mniejszy problem
a moze ktos podsunie lepsze rozwiazanie otwierania?

pozdr g.

Witam
Uniwersalne siłownik centralnego zamka to nic innego jak silniczki elektryczne, które obracają się w prawo lub w lewo w zależności od biegunowosci przyłozonego napięcia - tak więc działają na podanie napięcia przez około sekundę. Nie wiem cvo chcesz zrobić - czy otwierać bagażnik włącznikiem bez urzywania klamki - będziesz musiał zastosować siłownik elektromagnetyczny o dużej sile uciągu i zwykły niestabilny włącznik; a jeżeli chcesz ryglować zamek tak jak to robi centralny zamek - wówczas zwykły siłownik i włącznik zmieniający biegunowość>

Cytat:
2004-05-28 21:43:29, EL-CAR pisze:
Nie wiem cvo chcesz zrobić - czy otwierać bagażnik włącznikiem bez urzywania klamki - będziesz musiał zastosować siłownik elektromagnetyczny o dużej sile uciągu i zwykły niestabilny włącznik; a jeżeli chcesz ryglować zamek tak jak to robi centralny zamek - wówczas zwykły siłownik i włącznik zmieniający biegunowość>

chcialem zupelnie usunac zamek i plastikowa raczke ale to nie przejdzie bo nie ma jak podniesck klapy musialbym zamontowac jeszcze "cos" co by ja znacznie wypychalo po odpuszczeniu zamka.
pozdr g.

słuchaj pogadaj z Artoone on ci wszystko wytłumaczy... tak sądzę

pzdr
Kruchy