Corolla combi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w niedługim czasie chcę kupić corollę combi w cenie 25 - 30 tys. zł. Proszę o kilka rad: jaki rocznik, jaki silnik (docelowo przeróbka na gaz), na co zwracać uwagę, gdzie szukać, itd.
pozdr

http://www.mtcars.pl/oferta/2052401.htm

Poszukaj po jakis komisach ...posprawdzaj blache czy nie byl walony ... genralnie w tej cenie co szukasz mozna dostac dobre rocznikowo z 96 roku...
Z przerpbieniem na Gaz nioe bedzie problemu

i przede wszystkim zapoznaj się dokładnie z historią auta, nawet przez wydział komunikacji.
Dlaczego? Ponieważ toyota jest autem bezawaryjnym i od dawna bardzo dużo firm jeździ tą marką.. Przebied w ciągu 4 lat to 200-250 kkm. Potem komis... i w większości wypadków auto jest kupowane przez właściciela komisu, aby zmienic dane, stan licznika, podpicować i dać wyższą cenę... co by nie było śladu po firmie.
Mówię to w wyniku obserwacji, jakich dokonałem w swoim zakładzie.

Cytat:
2003-02-04 21:22:31, Góral pisze:

Przebied w ciągu 4 lat to 200-250 kkm. Potem komis...

a wlasnie przed paroma tygodniami jeden z warszawskich oddzialow powaznego banku pozbywal sie corolli i yarisow (przykladowe dane)
i jakos przebiegi byly zaskakujaco niskie (ze o cenach nie wspomne, bo czesc poszla za wywolawcza, a na reszte chetnych nie bylo).
I nie byla to oferta "tyklo_dla_pracownikow" ! !

Jakby kogos na przyszlosc interesowalo, to zapraszam na priva.

Cytat:
2004-05-26 23:33:52, orionek pisze:
i jakos przebiegi byly zaskakujaco niskie (ze o cenach nie wspomne, bo czesc poszla za wywolawcza, a na reszte chetnych nie bylo).
I nie byla to oferta "tyklo_dla_pracownikow" ! !

Ja wiem czy przebiegi są takie niskie - corolla z 1998 z przebiegiem ponad 180 tyś?
Zachęcające jest, że są to prawdopodobnie przebiegi autentyczne i udokumentowane.

Cytat:
2003-02-03 12:43:08, Ambrozy pisze:
Poszukaj po jakis komisach ...posprawdzaj blache czy nie byl walony ... genralnie w tej cenie co szukasz mozna dostac dobre rocznikowo z 96 roku...

IMO w tej cenie to można młodsze dostać. Pod 30 000 zł to juz chyba nawet na następną generację (okularniczkę) styknie

Poszukaj w internecie oraz w telegazecie ale musisz uzbroić się w cierpliwość bo dobry egzemplarz ciężko trafić, oraz jeszcze można
u dilera ale trzeba mieć do niego dojście bo dobre TOYOTY schodzą na pniu. Ja szukałem prawie trzy miesiące i nic dobrego nie znalazłem więc kupiłem nową. Klijent mnie wyleczył z używanych jak zrobiłem sobie wycieczkę z Suwałk aż za Poznań,
w ogłoszeniu był stan idealny a się okazał złom. Dlatego odradzam każdemu dalsze jazdy z ogłoszeń bo ludzie w większości szukają jeleni .