| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-05-26 22:56:19 Przed chwilą właśnie wypowiedz usłyszałem na TVN że nowe auta pujdą do góry i ponowie pytanie czy urzywane też? Podobno słyszałem od ludzi co ściągają auta z Zachodu że od czerwca lub lipca pają wymyśleć coś by nie opłacało sie ściągać urzywanych panoni |
Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2004-05-27 07:27:35 dziwne że "łunia" zawsze równa w górę...
|
Grzegorz75 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara 21093 Zgłobice | 2004-05-27 07:40:48
Podnoszą poziom. |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-05-27 21:21:52 W pełni sie zgadzam że jak mowe idą do góry to stare też ale dlaczego idą czyżby stopa życiowa w Polsce poszła do góry i porójują nasze dochody? to jest chore i wogule szkoda gadać panoni |
mily_byd SYMPATYCZNY GOŚĆ FSM PF 126p '93 bydgoszcz | 2004-05-27 23:49:03 A czemu japońce też mają skoczyć do góry zamiast spadać? Przecież na samochody spoza łunii cło spadło, więc ceny też powinny spaść. A gdzieś czytałem, że bodajże nowe toyoty już poszły do góry.
A sprowadzane używane to myślę, że nie podskoczą. Bo co rząd może zrobić, żeby zdrożały? Nic. Cła przecież nie może być, norm Euro2 też nie trzeba spełniać, jak już to tylko jest VAT czy akcyza, a z tą akcyzą to też cholera wie czy to zgodne z przepisami łunii i jest nadzieja, że łunia zabroni naszemu rządowi jej egzekwowania. Bo teraz to mówiąc szczerze nie ma raczej co liczyć na sprowadzenie używanego z niemiec. Czytałem w tym tygodniu w "Auto Świecie" o sprowadzaniu aut, no i w miarę nowe stoją mniej więcej tak samo jak u nas. Stare wozy są tańsze ale myślę, że jak się doliczy akcyzę + VAT + opłaty rejerstracyjne + przeglądy itd. to wyjdzie na jedno jakby kupić ten sam model ale w Polsce. Wiem, ze to działka Krycha ale uwaga do Panoniego: - nie "pujść", a "pójść" (dokładnie to u Ciebie było "pujdą") - nie "urzywane" a "używane" - nie "scenarjusz" a "scenariusz" |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-05-27 23:55:35 Miły,sprawdź które modele toyoty są produkowane w japonii chyba tylko camry i landek.chociaz camry w usa chyba robią,nie wiem,nie orientuje sie dokładnie. reszta jest składana w turcji i w wielkiej brytanii. Mozna powiedziec ze np avensis to auto europejskie. |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-05-28 00:39:14 W takim razie warto kupić prawdziwego japończyka jak Honda NSX |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2004-05-28 01:51:05 Miły to zależy jak się do tego podejdzie jeśli chodzi o sprowadzenie starszego z niemiec , właśnie jestem już prawie po wszystkim tzn. juz zarejestrowałem jeszcze tylko czeka mnie książka pojazdu za ok trzy tyg. i sprawa nie wygląda tak tragicznie jak dobrze do tego podejść , po sprowadzeniu trzeba zgłosić się na celny w celu zapłacenia akcyzy (auto nie jest potrzebne) z umową kupna akcyza za auto powyżej bodajże 8 lat wynosi 65% wartości z umowy także jak się napisze mniej to się i mniej akcyzy zapłaci , po opłaceniu i otrzymaniu zaświadczenia jedziemy sobie na techniczny za 165zł po czym do tłumacza przysięgłego w celu przetłumaczenia umowy i briefu (w niemieckim przypadku) (a auto musi być wyrejestrowane w niemczech) po czym do urzędu skarbowego po zaświadczenie o zniesieniu VAT-u -opłata 150zł(to jest bardzo śmieszne skoro uchwalili taką ustawę) i z tym wszystkim do wydziału komunikacji - rejestracja 135zł i trzy tygodnie jeżdżenia na miękkim dowodzie po czym powrót do tegoż wydziału po normalny dowód i uiszczenie opłaty za książkę pojazdu co na dzień dzisiejszy wynosi 500zł ale chodzą platki że może zdrożeć nawet do 5000zł co uważam za przegięcie pały więc czekam z niecierpliwością bo nie wiem ile jeszcze będę musiał dołożyć ale jeśli nawet podniosą powiedzmy do 2000zł to jak dla mnie i tak się będzie jeszcze opłacało choć dałem ciała i wpisałem ciut za dużo na umowie i co za tym idzie akcyza wyszła mnie więcej niż się spodziewałem. Ale zobaczymy co jeszcze wymyślą nasi rządzący |
krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-05-28 08:21:08 Miły! Dziękuję za pomoc w korekcie! Pozdrawiam PS. Trzymajcie kciuki! Dziś i jutro mam ważne egzaminy!! |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-05-28 23:21:19 mily_byd Super ! Jestem pod wrażeniem twojej spostrzegawczości ale nie tylko ortografia jest istotna ale stylistyka i składnia również , przedłużając wątek powinniśmy zachować dotychczasową treść i formę n.p. panoni |