Naprawilem bak - wrazenia ;)))))

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Calkowity koszt dzieki Piotrowi tylko 250 PLN ! (150 bak z przsylka, 100 robocizna). Nie chce myslec ile bym zabulil jakbym kupil nowy bak. A jak zajebiscie. Nic nie smierdzi, nie zostaje plama benzynki, spalanie zmalalo :) Polecam wymiane baku :)))))

Btw: Goscie w serwisie wymieniali ostatnio bak w audi A8.
Cena baku bagatela 12.000 PLN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I tak to byla okazja bo podobno w serwisie kosztuje 17.000 PLN !!!!
Jego cena wynika co prawda z tego iz ma zintegrowana pompe paliwowa ale jest to jednak lekkie przegiecie palki

Pozdr
Jadzwin

Ogólnie jakiekolwiek części do pojazdu to przegięcie pały. Szczególnie śmieszą mnie ceny bajerów - np. skórzanej kierownicy i gałki biegów - dostępne za dopłatą 1000 zł i to w wyższych pakietach wyposażeniowych. Faktyczne koszty robocizny i materiałów to maksimum 200 zł... albo czujniki parkowania - do któregoś pojazdu kosztują uwaga - 6000 zł... Pewno są robione w tej samej tajwańskiej fabryce co te po 200 zł... albo oryginalne, zwykle gówniane radio - 2000, 3000 zł... a warte góra 1000 zł. Centralny zamek - 1000 zł, a jest to ten sam model co pan Jasiu z warsztatu montuje za 300 zł... JAJCARZE!

Może troszeczkę nie na temat, ale po przeczytaniu posta Piotra, nasunęła mi się taka historia:
W minione wakacje kupiłem aparat cyfrowy SONY DCS-P51 za 1800 PLN, którym to zrobiłem wszystkie fotki znajdujące się na mojej stronie. Na moje nieszczęście, po miesiącu użytkowania zbiłem wyświetlacz LCD.
Teraz (czyli po upływie pół roku od kupna) cena aparatu spadła do 1200 PLN, a wiecie ile serwis SONY chce za wymianę wyświetlacza na nowy? 900 PLN !!!
...ręce kurwa opadają...

Cytat:
2003-02-28 18:19:07, ŁUKASZ_GAJER pisze:
Może troszeczkę nie na temat, ale po przeczytaniu posta Piotra, nasunęła mi się taka historia:
W minione wakacje kupiłem aparat cyfrowy SONY DCS-P51 za 1800 PLN, którym to zrobiłem wszystkie fotki znajdujące się na mojej stronie. Na moje nieszczęście, po miesiącu użytkowania zbiłem wyświetlacz LCD.
Teraz (czyli po upływie pół roku od kupna) cena aparatu spadła do 1200 PLN, a wiecie ile serwis SONY chce za wymianę wyświetlacza na nowy? 900 PLN !!!
...ręce kurwa opadają...

To jest dopiero przegięcie...

A ja kupiłem dziecku latarkę wraz z baterią za 4 zł, a sama bateria kosztuje 6 zł...gdzie tu sens, gdzie logika ?

Takie latarki wydaja na rynek koncerny bateryjne abys sie skusił na latarke za 4 zł a potem kupywał baterie

Kiedyś w radioodtwarzaczu panasonic wyrwałem (niestandardowe gniazdko) gniazdko antenowe. Serwis panasonica powiedział - 50 zł gniazdko + 100 zł naprawa. Serwis pana Jasia - 10 zł "zastępnik" + 15 zł montaż.