| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
simcom Lexus LS400 Poznań | 2004-05-29 18:18:51 Witam,
Słuchajcie, mam pytanko o zakupach. A dokładniej chciałbym kupic z USA pare pierdułek do mojego Lexa. Czy ktos z Was robił kiedykolwiek zakupy przez net z USA?? Jak z podatkiem za zakupy, jak z cłem??? Słyszałem ze jak sie dostaje prezent, to sie nie płaci za cos tam... I jaka jest forma płatnosci. PayPal odpada, a inne płatnosci sa za pomocą Visa itd. Ja mam Visa Electron, czy tym tez sie da??? A tak na marginesie: co mam rozumiec przez Money Order, cashiers check, personal Check. Bo takowe sa zazwyczaj formy płatnosci. Wogole jakie są mniej wiecej ceny paczek??? Mam nadzieje ze ktos z was juz takie ustrojstwa przeprowadzał i mi doradzi!!! Pozdrawiam |
leon99 TOYOTA DRIVER Yaris '03 + RAV4 '97 Wrocław | 2004-05-30 06:37:47 Ja tez kilka razy kupowalem, place PayPalem, nie bylo najmniejszych problemow, jak chcesz tanio to wybieraj USPS surface ale to moze trwac do 2 miesiecy. Lotnicza paczka zwykle dochodzi 7-10 dni. Nigdy zadnego cla nie placilem.
Polecam: http://www.toyota-parts-online.com/ |
ko-hoshi TOYOTA DRIVER now Civic ex Starlet Posen | 2004-05-30 10:32:19 Zobacz tego linka, jest tam dosyć łopatologicznie opisane co i jak |
simcom Lexus LS400 Poznań | 2004-05-30 13:27:55 wychodzi na to, ze nie mam innej opcji jak tylko was zapytac:
Macie moze jakichs znajomych co mieszkają w USA???? Po pierwsze im bedzie łatwiej to załatwic, po drugie wyslą to jako "gift". Jak przyjdzie co do czego to sie do was zwroce o pomoc, teraz to własciwie tylko pytam I dzieki za linki Pozdrawiam |
simcom Lexus LS400 Poznań | 2004-05-30 13:33:19 Aaaa i bym zapomniał, nie chce tego pisac w fotkach jackala, ale ten lexio to jest kogos znajomego, czy wynajęty??? Ja naprawdę mocno sie zastanawiam, czy by mojego nie zgłosic do takich slubnych jazd...słyszałem ze ogolnie pieniązki za to nie są małe.
Jak sądzicie???? |
grzybek-r TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Białystok | 2004-05-30 13:33:20 z tego co pamietam jak wysylalem paczke z usa zwykla morska to placilem 55 centow za funt. lotnicza byla 2 razy drozsza.
kumpel cos tam kupowal przez net to mu dowalili clo + najdrozsza paczke i teraz joby sadzi... ale nie jest powiedziane ze u ciebie bedzie tak samo..... poczytaj dokladnie w necie na stronach z ktorych kupujesz |
leon99 TOYOTA DRIVER Yaris '03 + RAV4 '97 Wrocław | 2004-05-30 14:28:21
Troche jest niescislosci w tym opisie. PayPal dziala tez w Niemczech, wiec mozna to zalatwic. Mam wlasne konto i korzystam. Karty kredytowe sa przyjmowane bez zastrzezen, nawet Electron z Inteligo. Te uwagi o paranoi po 9/11 i niemozliwosci weryfikacji???to juz zupelna fikcja albo informacje sprzed 10-15 lat. Przeprowadzilem ok 20 transakcji i zawsze towar byl OK i nic nie ginie na poczcie Jesli zmienisz zdanie to po prostu tlumaczysz to gostkowi i zwykle nie ma problemow, a jesli wstawi Ci negatywa (co bardzo malo prawdopodobne, bo on tez ryzykuje to samo; tylko ze on ma 5000 pozytywow a ty 2-3) to zakladasz nowe konto i smigasz dalej. mam login zzzleon99 na Ebay, mozna sprawdzic |
simcom Lexus LS400 Poznań | 2004-05-30 14:52:23 czyli wnioskuje, ze Paypal niemiecki działa z visą "electron"???? nie nie, sorka, pogubiłem sie... pozostaja mi tylko znajmi zza granicy, ktorych tak naprawde nie mam...
Kurcze tylko problem jest w tym, ze chce kupic pare pierdoł jak juz to ebaya USA i z tamtejszych stron. Kilka z nich wysyła do Polski wiec to jest ok. Poluje na świece do mojego cacka, nowe przewody do swiec, ale nie oryginalne, bo to jest bezsens. W tym roku chciałbym tez kupic nowe lapmpy na tył i nowe kierunkowskazy na przedni zderzak. Zamiast pomaranczowego klosza jest biały... Kable są tu: http://www.vitekperformance.com/ Świece są tu: https://www.sparkplugs.com/ A lampy jeszcze szukam...bo np na ebayu amerykusy tylko sobie chcą wysyłac. Ale to załatwie z forumowiczami ze stanow. Te kable co chce, mają bardzo malutenki opor wewnętrzny. A kosztują 169$ czyli tyle co u nas normalne (730zł), swiece natomiast są po około 7$/8$ gdzie u nas kosztuja 100zł za sztuke (a 8 potrzebuje)...my to mamy naprawde ceny z kosmosu. Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: simcom dnia 2004-05-30 15:04:21 ] |
simcom Lexus LS400 Poznań | 2004-05-30 16:33:15 cos czuje ze sie skonczy na znajomych...niech mi gifty wysyłają a ja im na konta przeleje kase...albo cóś... Jak byłem w WBK to tam widziałem Western Union Money Transfer - co to wogole jest za ustorjstwo???
Patrzyłęm na Paypal, tam nie ma nigdzie Polski, za chiny sie połapac w tym nie moge...a jak chodzi o kase to wole byc ostrozny.... |
MaciekB 4R W | 2004-05-30 18:56:03 simcom - ja właśnie mam ciśnienie by graty do swojego po stłuczce dostać... juz znajomych wykorzystywałem... Od 3 lat szukam jakiegoś porzadnego kontaktu na części z USA i d... blada chyba najsensowniej zarejestrować się na Ebay i samemu sobie radzić - tylko cholera ta loteria z wysyłką, a potem z cłem... Szlag by to... |
simcom Lexus LS400 Poznań | 2004-05-30 19:21:07 no własnie dokładnie tak jak mowisz...dosłownie przez chwilka napisałem PW do moderatora najwiekszego forum LEXA w USA. Wiele razy mi odpowiadał, mam nadzieje ze i mi odpowie pozytywnie...to jest jakby nie było kwiestia zaufania...jak on zaufa mi to poł biedy, to ja musze jeszcze mu zaufac... gorzej jak mu wysle kase a on mnie porobi...
No nic... RYZYK FIZYK, zobaczymy... |
banek toyota avensis poznań | 2004-05-30 19:53:03 pytanko (może lamerskie) ,
dlaczego na stronach z częściami do toyoty np. www.toyota-parts-online.com lub www.toyotaparts4u.com i innych nie ma modelu avensis ? |
simcom Lexus LS400 Poznań | 2004-05-30 20:11:52 w wiekszosci tak jest...to sa stronki amerykanskie, gdzie avensisa na oczy nie widzieli. nawet czesci do corolli są inne bo my, japonce i amerykusy - kazdy miał inny model.
łatwo dostac cos do camry, 4runnera, lexa, celiki i supry - bo to są swiatowe modele. Starletka, carina, corolla, avensis, to juz autka typowo na europe. Nawet to yarisa ciezko cos znalesc, mimo ze w usa występuje pod nazwą Vitz.... |
banek toyota avensis poznań | 2004-05-30 20:42:24 pytanko (może lamerskie) ,
dlaczego na stronach z częściami do toyoty np. www.toyota-parts-online.com lub www.toyotaparts4u.com i innych nie ma modelu avensis ? |
MaciekB 4R W | 2004-05-30 21:17:48 przeczytaj posta przed Twoim i już będziesz wiedział dlaczego |