MotoNews.pl
4 [126] Białe zegary do 126P (43155/0) - PT

[126] Białe zegary do 126P

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chcialbym zalozyc sobie biale zegary do mojego bolida ale niestety jeszcze nie zakupilem.Musze teraz wsadzic troche kasiorki w naprawe wiec narazie moge sobie pomarzyc.
Może macie jakies pomysly na zrobienie samemu bialych zegarow??
Chyba że macie na kompie gotowe to prześlijcie mi na @@!!!
Pozdrowionka dla zmotoryzowanych!!!

Z góry dziekuje za pomoc!!!

Ja mam białe zegary w formacie JPG, ale z tego co wiem to sa cyferki poprzesowane troche. Tak wiec musialbys sobie drukowac kilka razy np na zwyklym papierze i przymierzac.

1. Było miliard razy.
2. W sieci jest pełno stron z białymi tarczami.
3. Jak sie uprzesz to zeskanuj zwykłą tarcze i odwróć kolory.
4. Dużo lepszy efekt daja tarcze z allegro robione sitodrukiem gdzie świecą tylko cyfry.

York jezeli mozesz to przeslij mi to zobacze!!!
Dzieki

Wlasnie wracam z allegro Znalalzlem fajna aukcje.
--> Kliknij tutaj <--
Moim zdaniem 14 zl za tarcze to nie wiele.

[ wiadomość edytowana przez: York dnia 2004-03-23 23:05:17 ]

Jak nie miałem kasy ani drukarki to długopisem zrobiłem tarcze (Rzecz twki w precyzji

Ja kupiłem białe tarcze na allegro i przyszły ale były tak wybrakowane że je wywaliłem były ochydne
Pozdrawiam DAN.

ja u siebie mam cos takiego :

sam robiem, wogole jesli kogos to interesuje - robie liczniki wiec jakby co to do mnie jak w dym

kwestia podswietlenia - na fotce wyglada bardziej "nierowno" niz w rzeczywistosci, na zywo jest lepiej - do tego przestawione sa kontrolki bo tak mi sie akurat zawidzialo...

jesli macie jakies pytania - smialo - postaram sie odpowiedziec i jakos pomoc

pozdrawiam

Dan - ja wlasnie sobie zamowilem z tego linka co podalem nizej, teraz czekam wlasnie na przesylke, no zobaczymy jak beda wygladaly.

Grzechu - z czego najlepiej zrobic tarcze zeby swiatlo sie rozchodzilo rownomiernie ?

Wysłałem ci na skrzynke jakies tarcze, luknij sobie moze cos poprzerabiasz i stworzysz sobie jakis wzorek, Pozdro

Cytat:
Grzechu - z czego najlepiej zrobic tarcze zeby swiatlo sie rozchodzilo rownomiernie ?

mozna zrobic z mlecznej pleksy (ja jednak juz z niej nie robie), mozna tez zrobic z antyrefleksu - cos jak pleksa, nie mleczna, raczej przezroczysta - z tym ze z jednej strony ma polysk, z drugiej jest zmatowana (moj zegar ma z tego tarcze tyle ze ja swoja przepolerowalem - jak sie okazalo niepotrzebnie nio ale cóż....) - mozna tez kupic po prostu (widzialem ostatnio w Auchanie) plekse przezroczysta i pozniej zmatowac ja obustronnie papierem sciernym.

bywaja jednak przypadki ze zrobienie nowych tarcz z pleksy jest nieco utrudnione - tzn moze nie samo zrobienie co pozniej ich zamontowanie (m.in w oplach jest z tym problem) - dlatego jesli tylko w zegarku jest swietlik (takie cos co przenosi swiatlo od zarowek na tarcze, przezroczyste - zreszta na pewno wiecie o co chodzi ) robie tarcze z foli przezroczystej matujac ja podobnie jak wczesniej wymieniona plekse - tarcze wtedy nie sa juz tak grube jak pleksiane i wszystko jest oki ....

acha - ja tarcze maluje. nie oklejam ich folia ani wydrukami

pozdro

PS - kto doczytal do konca temu chwala

marexp18 dzieki za tarcze!!! Troche sie pobawie i moze cos wykombinuje.Te tarcze z plomieniami nad cyferkami nie maly wypasik ale bym musial jeszcze miec do poziomu paliwa,hmm.
Dzieki bardzo Pozdrowionka!!!

marexp18 lub Medzer - moglby mi ktorys z was tez podeslac te tarcze ?
Z gory dziekuje

York jak dojdą do ciebie białe tarcze to powiec jak wyglądają oki
czy warto kupować.
Pozdrawiam DAN.

Ok napisze, bo jak narazie to sam jestem ciekawy. Sprzedawca w sumie jest wiarygodny bo ma ok 500 pozytywow i tylko ok 10 negatywow, a tak poza tym to jest caly czas kontakt z nim.

Ja załozyłem w dwóch maluchach u siebie juz zegary od kolesia z allegro http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=23148729 zegary sa dosyc ładnie wykonane. Jest to dwustronnie laminowany papier. Na odwrocie tarcz są odwrócone kolory co zapobiega przebijaniu swiatła na całości tarcz. Ogólnie zegary są bardzo fajne jednyą wadą jest to ze podswietlenie zwykłymi zarówkami daje bardzo marny efekkt a malowane zaróweczki szybko sie wypalają . Natomias jeżeli chodzi o tarcze kontrolek to przy załozeniu ich ze starą kolorową tarczą po przekręceniu stacyjki niewidać ich wogóle ja u siebie przerobiłem zarówki na diody i zostawiłem tylko biała tarcze i jest ok.

Barek ja wlasnie zamowilem tarcze od tego goscia, tylko ze ja bralem do eleganta. A z podswietleniam jest teki myk ze w sklepach motoryzacyjnych dostepne sa takie silikonowe nakladki na te zaroweczki. Bardzo fajny efekt daja, bo mam takie pozakladane w panelu od radia.

Przed chwilą wyjęłem tarcze ze skrzynki na listy. Po otwarciu koperty ukazalo mi się coś czarnego, myślałem że gościu wała mi wyciął, ale wyjęłem tarcze ogladam z kazdej strony i jest git. Jedna strona biala, a to co bylo czarne to taki specjalny lakier co nie przepuszcza światła. Pod koniec tego tygodnia wsadze tarcze do malca, jak dopadne cyfrówke to wrzuce fotki.

Polecam tarcze od tego gościa.

Jezeli założysz już tarcze to podziel się z nami efektem!!!Czekamy!!!

No i tarcze założone. Oczywiście bez strat się nie obeszło. Złamałem jeden zatrzask który trzymał przednią obudowę deski rozdzielczej. Tarcze się ładnie prezentują, jedyną wadą tych tarcz jest to, że trzeba samemu je wyciąć (ludziom nie posiadającym cierpliwości nie polecam tych tarcz ). Zostało mi jeszcze kupić czerwone żarówki do podświetlenia lub silikonowe nakładki. Do końca tego tygodnia napewno wszystko będzie skończone. Aha mój prędkościomierz teraz źle wskazuje prędkość bo genialny pan York nie zaznaczyl sobie położenia wskazówki (trzeba będzie to dopracować). Fotki wrzuce w połowie przyszłego tygodnia.

Pozdrawiam