Poduszki silnika 1,4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem bo się właśnie zużyły i czeka mnie wymian i tu problem bo nowe kosztują 180 pln / szt., czy ktos się bawił z tym może można od czegoś tańszego założyć lub może ktoś ma na zbyciu mało zużyte w normalnej cenie bo perspektywa 360 zł to koszmar

Cytat:
2004-05-21 21:47:23, gumis pisze:
bo perspektywa 360 zł to koszmar

W koncu roverek tez musi miec jakies slabe punkty

różnice widać gołym okiem do nie roverka 6 zł a roverek 90 razy droższy

Cytat:
2004-05-21 21:54:55, gumis pisze:
różnice widać gołym okiem do nie roverka 6 zł a roverek 90 razy droższy

To jest panie skandal
W takim momencie przekonyję się o wyższości "zwykłego" silnika

Sytuacja opanowania- moje spostrzeżenia to to że trzeba daną część wziąć w łapę, do sklepu i prosić taką samą nie mówiąc do czego. Jak tak zrobiłem i facet w sklepie szukał i podał mi poduszkę od Peugeota 205, taka sama jak do Poldoroverka a cena tej poduszki to 40 zł a nie 180. Sprzedawcy jak usłyszą Poldoroverek to odrazu mówią o k.....wa będzie drogo - sukinsyny a nie poradzą że od innego jest taka sama.
Ps. Identyczna jest od Golfa I

Dobrze,że udało się dopasować
Jak to trzeba patrzeć na wszystko,można było przecież iść po najmniejszej lini oporu

Dodam, że pasuje także od Renault 5, i Peugeota bodaj 309

Cytat:
Dodam, że pasuje także od Renault 5, i Peugeota bodaj 309

całarodzina Peugeota--ZX, 105, Partnera,205,305i innych i Golfa I. Jeszcze jeden temat to termostat to też podchodzi chyba od Golfa ale to sprawdzę organoleptycznie i też cena jest smieszna bo od Golfa 25 zł a orginalny Poldorowerowy 80 zł

A trudne jest wymontowanie tej poduszki z poldrover'a ?
zauwazylem u siebie ze jest peknieta i trzeba by ja wymienic
jak by ktos powiedzial how to...
wystarczy podniesc silnik ? czy trzeba troszke porzezbic ?

Cytat:
2004-05-22 16:45:43, gumis pisze:
Sytuacja opanowania- moje spostrzeżenia to to że trzeba daną część wziąć w łapę, do sklepu i prosić taką samą nie mówiąc do czego. Jak tak zrobiłem i facet w sklepie szukał i podał mi poduszkę od Peugeota 205, taka sama jak do Poldoroverka a cena tej poduszki to 40 zł a nie 180. Sprzedawcy jak usłyszą Poldoroverek to odrazu mówią o k.....wa będzie drogo - sukinsyny a nie poradzą że od innego jest taka sama.
Ps. Identyczna jest od Golfa I

Dobra niech bedzie ze od 205 ale z jakim silnikiem ? czy to nie ma znaczenia ?
bo zadzwonilem do sklepu i powiedizeli ze jest kilka modeli tych poduszek

Cytat:
Dobra niech bedzie ze od 205 ale z jakim silnikiem ? czy to nie ma znaczenia ?
bo zadzwonilem do sklepu i powiedizeli ze jest kilka modeli tych poduszek

Jak pisałem wcześniej podnieśc silniczek, wyciągnąc starą , wziąć w łapę , do sklepu , prosić taką samą do Peugeota. A roboty przy wymianie poduch 2 szt. to ok 1/2 h. Zadnych filozofi tylko trzeba drugim kluczem bądż imbusem od góry trzymać śrubę aby się nie obracała