Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2004-05-02 22:45:21 Jako, że dostałem przyzwolenie od mastera na organizację letniego spotkania.Chciałem wam przekazać informacje, które zebrałem.
Byłym na pasie startowym w Borsku (jest to około 75 km od Gdańska). Dojazd jest banalnie prosty, wystarczy w Borsku zapytać jak dojechać na lotnisko. Pas jest nie używany ma 2,4 kmetrów długości o kończy się polem z każdej strony, bez żadnej dodatkowej drogi hamowania ![]() ![]() Moje zdziwenie było duże gdy tam wjechałem, na lotnisku było około 50 aut. właśnie natrafiłem na ogolnopolski zlot opla tigry, robili sobie fotki. Oprócz nich było sporo innych aut, wszyscy szybcy i wściekli. szybcy Zachodnia cześć lotniska zachod Widok na pas w kierunku zachodnim kierunek zachodni Wracając zachaczyłem o ośrodek i spytałem się o możliwość noclegów. Owszem są 150 zł za 8 łóżek. Warunki niezbyt, przychylne. Domki są obrośnięte mchem, więc pewnie wilgotne.Są też murowane ale bez łazienek. Trochę kicha z tym.domek natryski knajpka Co do knajpki to są dwie (tyle wiedziałem) do tej w której byliśmy mam mieszane uczucia, tak na trójkę z minusem. Moje wnioski są takie, owszem można się tam spotkać ale raczej nie ma tam warunków na pobyt kilkudniowy. Dlaczego? Ano miejscowa ludność chyba nie będzie za bardzo przychylna, niezbyt dobre warunki, brak odosobnienia, oraz na bank będzie mały tłumek ludzi na lotnisku. Tak jak dziś (wielu pijanych). Jako, że mam trochę doświadczeń z taką miejscową ludnością to myślę, że może się to kiepsko skończyć. Dla nich jednyną rozrywką jest przyjechać wieczorem na lotnisko i zrobić mały jihad. Oprócz nich zagląda tam często policja.Była również dzisiaj, minęłem się z nimi jak wjeżdżałem. Moja propozycja jest tak, spotkać się tam gdzieś około godziny 12, zrobić małego grilla, nie powinno tam nikogo być. Pojeździć po lotnisku, myślę, że nie wszyscy będą chcieli to robić więc przyjada tylko Ci którzy chcą. Zrobić wielką fotkę i gdzieś około godziny 18 zastosować plan B. Pojechać do oddalonych o około 120 km (2h drogi spacerkiem), Kątów Rybackich i tam rozpocząć cześć drugą imprezy. Myślę, że w sezonie będzie większy dozór policji i nie uda się paru rzeczy na lotnisku załatwić ![]() O sprawdzeniu auta na maksa można zapomnieć, ja doszedłem do 200 i zaczęłem hamować ale bez hardkoru ot zostało jeszcze parę metrów. W Kątach mielibyśmy do dyspozycji 2 domy wolnostojące około 200-400 metrów kwdratowych na parking. Na bank byłoby ognisko i większa swoboda. Myślę, że te osoby, które by chciały zostać dlużej nie miałby problemu z znalezieniem prywatnej kawtery lub takową przedłużyć tam gdzie będziemy, ceny od 20 zł do 40 zł za osobę. Więcej atrakcji, morze, zalew, niedaleko jest Krynica (rejsy w ktach też), Frombork (planatrium). Jest też kawałek mało używanej drogi w polach i tam będzie można sprawdzić swe auta. Można wybrać się do Gdańska, może uda się załatwić eskortę policji? Tylko jeśli byłby taki scenariusz to sobota - poniedziałek. pamiętajcie, że to szczyt sezonu jest i z obu miejsc będzie ciężko wyjechać w niedzielne południe. Czasu jest dużo jak byśmy zaplanowali termin myślę, że gdzieś tak koniec lipca to każdy mogłby sobie załatwić parę dni wolnego. Oczywiście w Borsku też jest ciekawie, w końcu obok jest jezioro Wdzydzki z piękna jednyną w sywm rodzaju trocią jeziorową. No ale na tym się kończy. Wypowiedźcie się 1. Borsk-Kąty Rybackie, 2.Borsk, 3.Kąty Rybackie. Ja skłaniam się do pierwszego. [ wiadomość edytowana przez: piotrs dnia 2004-05-02 23:12:41 ] |
![]() arti-77 LOB WETERAN OmegaA/S6+/SenatorB Łódź | 2004-05-02 23:50:01 Na lotnisku może być fajnie, ale 120km w kilkadziesiąt aut to będzie HARDCORE
Jestem za pierwszą opją |
![]() ryba-1 Jeep Grand Cherokee Bydgoszcz | 2004-05-03 00:04:03 Ja sie chetnie pojawie. 120km spacerkiem? ciekawe kto tyle wytrzyma jadac 90 km/h ![]() Ta opcja moim zdaniem jest OK |
![]() _Gepard_ LOB WETERAN Ognisty Rydwan Zeusa Centrum krainy uśmiechu | 2004-05-03 21:29:28 tak ten przejazd w konwoju to jest dobra rzecz ![]() ![]() ![]() pozdr [ wiadomość edytowana przez: _GEPARD_ dnia 2004-05-03 21:30:25 ] |
![]() ROBUR JEZDZE TYM CO MAM ;-) Kazimierza Wielka | 2004-05-04 08:50:45 bardzo ciekawie brzmi ta opcja z przejazdem. tylko jedno pytanie Piotrze, kiedy bys to chcial wprowadzic w zycie??
pozdro |
![]() WoSiU DEADSOUL Opel Omega B MV6 Wrocław | 2004-05-04 09:42:11 Przychylam sie do opcji nr.1 i konwoju ..Jestem za ..Wolne sie znajdzie..
Pozd,Wojtek |
![]() DrA eS ... | 2004-05-04 22:06:52 Tym razem beze mnie...
Film pt. "Konwoj" mi sie nie podobal i mam uraz. |
![]() Mlody_Omega HONOROWY WETERAN Lanser Pabianice | 2004-05-04 22:15:22 Ja się pisze... chyba, że Hungarian Omega Club mnie przyciagnie ![]() |
![]() mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2004-05-04 23:33:08 Oki,pomysl przedni,ale jak dla mnie na 1 dzien i 1 noc,bo rano do roboty ![]() ![]() |
Prowo LOB WETERAN Kura Indian ze wsi (OPO) | 2004-05-05 08:48:38 Powodzenia. |
![]() ostry Opel Omega 2.5DTI Gdańsk | 2004-05-05 12:11:58 Jestem bardzo za opcją nr 1 (i ten konwój ![]() Mam nadzieje, że tym razem termin spotkania nie bedzie kolidował z moją pracą tak jak to było ostatnio ![]() Koniec lipca byłby chyba ok. Pozdrawiam |
![]() boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2004-05-05 16:56:20 Taki konwój... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Może być zarombiście. Prowo, co Ty zrobiłeś z Omegą ???!!! |
![]() K_R_Y_S LOB SYMPATYK Opel Zafira B gdynia | 2004-05-05 21:54:48 jestem za !! lotnisko jest bardzo fajne,bylem tam 3 razy,konwoj swietna sprawa,tylko jakis blizszy termin zebym sobie grafik w pracy ustawil. |
![]() Drus HONOROWY WETERAN OMA A 2.6 Piaseczno | 2004-05-07 10:26:40 konwój jak najbardziej mi sie podoba a co do opcji to pisze sie na kazde nie jestem bardzo wymagajacy ![]() |
hask16 Opel Omega A Kombi Wrocław | 2004-05-07 14:30:40 [ wiadomość edytowana przez: urg dnia 2004-05-10 14:22:36 ] [ powód edycji: bo mogę ] |
![]() gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2004-05-07 15:11:02 Wariant 1!!!
Tylko jeszcze szacunkowy termin trzebny . Pozdrawiam |
![]() K_R_Y_S LOB SYMPATYK Opel Zafira B gdynia | 2004-05-10 08:46:22 proponuje zorganizowac mala ankiete z terminem |
![]() arvax LOB MEMBER Ford Mondeo MK3 2,0 Żyrardów | 2004-05-10 11:18:27 Jestem za ![]() ![]() |