Pilnie potrzebny klucz dynamometryczny!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie, mialby ktos pozyczyc na niedługo do odpowiedniego docisniecia głowicy?

ee tam klucz dyno... do konca i 3 razy

jestem tego samego zdania co Zolt4R... nie jedną głowice przykręciłem i nigdy nie zrobiłem tego innym kluczem jak katarynka przedłózka i nasadka.... nom potem katarynka won....i stała katarynka..i na maxa... potem tylko po około jakiś 1000 km ...dokręcasz jeszcze raz jak się uszczelka ułoży i spoko.

a jak polecacie dokrecac do miedzianej uszczelki??

tak w ogole to glowice sie na mase przykreca?? ile pary w łapach?

ps. przy poźniejszym dokreceniu trza zdejmowac klawiaturke?

no stary z kluczem nie ma problemu tylko jak masz dymać do wrocka i spowrotem to taniej wyjdze zakup nowego
ale jeśli jesteś odmiennego zdania to zapraszam do mnie do warsztatu

Ty kujonie jeden, wysupłaj te 30 zł i se kup!

Cytat:
2004-06-01 00:49:22, NAZIK pisze:
a jak polecacie dokrecac do miedzianej uszczelki??
tak w ogole to glowice sie na mase przykreca?? ile pary w łapach?

Glowice na zwyklej uszczlece przykrecasz 20, pozniej 40 i wedlug ksiazki fnalnie 44Nm, choc mozna dokrecic 50.
Na miedzianej jedziesz co 20 az do 60 i koncowo na 70Nm dokrecasz.

ja tez byłbym chetny na pozyczenie sie takiego klucza poniewaz juz kończe prawie samochód a chce żeby to było ok dokręcone

Ja dokręcam na czuja ale kluczem o niezbyt długiej dźwigni Reszta to kwestia wyczucia

Ja takowy kluczyk mam - jak co to na priv-a

...no chyba że ktoś ma dynamometr w łapie

Oj chłopy na balicach od 20 zł klucze chodza co prawda troche prymitywne ale co tam, zluzcie sie po 10 zł i bedziecie mieli na przyszlośc.

Oj, te tanie klucze dokładność mają..., że tak powiem... organową ale przynajmniej wszystkie śruby tak samo mocno dokręcisz i to się liczy.

ja zamiast kupowac klucz dynamometryczny wole sie napic z dommelem piwa

czy ktos tu cos mówił o piwie???? mniam mniam!

a ile kosztuje "dobry" i jaki to jest "dobry" ?

Dopinam się do tego pytania

a to jak byc nie umiał znalesc
Klucz

Cytat:
2004-06-02 20:16:57, Hudy05 pisze:
a to jak byc nie umiał znalesc
Klucz

takiego bym raczej nie polecał..nawet jak jest nowy, to nie wskazuje zera..aczkolwiek lepiej takim, niż żadnym takie gorsze z tych lepszych od ok 100 się zaczynają

lepiej takio wskazówkowy niz wcale kupel ostatnio załozył wypieszczona głowice i za 3 dni sie zdziwił jak musiał ja sciagnac a nadodatku pekła jak to dziure mozna peknieciem nazwac