Niska temperatura ?? Jaką macie u siebie ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !
W moim essim (1,6 efi 8V '91) zauważyłem jakby był cały czas niedogrzany. Nie wiem jak mają inni ale u mnie powiedzmy że podziele skale w ten sposób od dołu : ok. 0,5 cm białe pole(zimny) potem ok 1cm pole bezbarwne(normalna temp), i znowu 0,5 cm czerwone pole(przegrzany). U mnie ta wskazówka wchodzi ledwo co na to bezbarwne pole, tak ok. 2mm. Podejrzewam termostat, może mi ktoś powiedzieć czy może ten typ tak ma ??? Jeśli nie to jak sprawdzić termostat i gdzie on jest.

Z tego co wiem (bo mialem tak) Jeżeli nie ma termostatu to ten typ tak ma.

Jak założysz termostat to powinno być oki.

ja nie wiem, ale wymieniłbym termostat, a jak to nic nie zmieni, to jeszcze czujnik temperatury... teroretycznie wymienia się je parami - sprawdzone na własnej skórze

Prosze o jaksi algorytm postepowania przy wymianie tych dwoch czesci

ja miałem podobny problem, ale w zimie. Wymieniłem termostat, (kupiłem jakiś zamiennik za około 7 zeta, nie polecam) nic nie pomogło ale na szczęście jest już ciepło i jest wszystko oki W zimie będę się martwił

Qrde, a ja mam zawsze właściwą...

Cytat:
2004-06-02 22:15:40, yankes_69 pisze:
Prosze o jaksi algorytm postepowania przy wymianie tych dwoch czesci

algorytm dostępny w dziale porad ??

Ten temat poruszany byl na forum juz nie jeden raz, ale wcale nie musi byc to termostat (jesli zalacza sie wentylator i plyn sie nie gotuje to najprawdopodobniej wszystko jest ) przyczyna lezy albo po stronie czujnika temperatury albo wskazniki na desce w naszych essich sa cokolwiek niedoskonale . Mam zamiar poswiecic temu zagadnieniu troche czasu i postaram sie napisac Wam co dokladnie jest przyczyna zlych wskazan czujnika temperatury.

Pozdrooofka