Problem z instalacją elektryczną

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jeżdże od niedawna atu plus i mam mały problem, gdy włączam kierunkowskaz pali mi sie bezpiecznik odpowiedzialny za kierunki, nie działa wtedy również obrotomierz i świeci się lampka ładowania akumulatora. Akumulator jest sprawny.Pomóżcie

Sprawdz pierw czy wszystkie bezpieczniki sa na wlasciwe na wlasciwym miejscu potem sprawdzic przekazniki. A potem dalej po instalacji jak nie pomoze...

A potem to już tylko sprawdzanie czy w lampach nie ma wody i nie jest nic zwarte... dużo by tu pisać...

stawiam na zwarcie w oprawie zarowek kierunkowskazow,albo tez w samej centralce od kieronkow i awarytjnych ,pytanie czy po wymianie bezpiecznika pracuje obrotomiez?i wysiada dopiero po wlaczeniu kierunkow?

Nie wiem jak teraz ale jakieś 4 lata do tyłu ta centralka stała 150 zeta wiem bo musiałem kupić

Dzięki za wszystkie rady bo poszperałem,poszperałem i doszedłem co robi problem a mianowicie ,niedawno wymieniałem automat do świateł cofania przy skrzyni biegów i mechanik nie zaizolował tego tak jak powinno być i robiło po prostu zwarcie. Ot i cała przyczyna. Najśmieszniejsze jest jeszcze to że elektryk samochodowy chciałby za tą usługę 95 zł, chyba nie w tym życiu. Pozdro dla wszystkich

a u mnie jest tez chyba jakies zwarcie bo jak pada na dworzu i slucham muzy to wsteczne dzialaja jak stroboskopy tylko nie wiem dlaczego dobrze ze jest troche teraz cieplej wiec bede mogl zobaczyc co i jak