MotoNews.pl
7 Kupiłem Fiata 128 Specjal (51067/0) - PT

Kupiłem Fiata 128 Specjal

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No to nabyłem sobie (k)Fiata 128 Specjal 1976- ten od kolegi Barta128. Droga z grodu Smoka Wawelskiego do Czechowic (ponad 120km) przebiegła bez przygód, ale bolała mnie głowa (urwana rura przy kolektorze i smród spalin w kabinie) i ręce (auto cholernie ściąga w prawo). Ogólnie autko spoko, ale drzwi do wymiany, dziury na podszybiach i takie tam dziurki i ogniska rudej. Plan jest taki, ze rozbiorę auto na części pierwsze i dam do piaskowania cały spód i miejsca gdzie będzie jakaś większa korozja, potem blacharz i prócz blacharki powzmacniam podłóznice i inne el, nośne, a reszta roboty to zależnie od zasobu portfela.
Z racji tego, że auto jest 4ro drzwiowe miałem "pomysła" aby zakupić Zośkę Mediteran (2 drzw.) i zrobić z auta właśnie wer. 2drzwiową, która mi się o wiele bardziej podoba od tej którą mam. Ale się rozpisałem. Od jutra zaczynam prace remontowe przy 8.

tak z ciekawości. Ile ten fiacik kosztował?? I ile myślisz że trzeba wydać aby doprowadzić go do ładnego stanu(nie odrestaurowanie do stanu fabrycznego) Bo zastanawiam sie nad kupnem czegoś troche lepszego od malucha i nie wiem na co by mi starczyło.

Zapłaciłem 830zł, a liczę się z wydatkiem ok 2-3tyś.

ciesze sie ze ten 128 znalazl nowy dom moj stary poczciwy 128yyy to znaczy teraz juz Grzeska75... ...zostaw mu 4 drzwi.... teraz jest juz wystarczajaco fajny.

Normalnie elefancki
Qrde ja tyz kce 128
Ale co tam ... nie jest zle z moja ZOSKĄ

A co do 2-drz. hmmm... a jak by to wygladalo ze strony rejestracji ??? czy mozna sobie od tak przerejestrowac z 4drzw. na 2drzw. ??

Szkoda zachodu !! jak tego ladnie zrobisz tyz bedzie goood, miodzio , wkoncu to 128, auto roku- nie ma co w nim duzo zmieniac

Widze ze grono maniakow 128 , zastavy sie powieksza moze dogonimy fiaty 127

Zycze milej pracy przy nim , i niech sie autko sprawuje pieknie !!

POZDRAWIAM

Cytat:
2004-05-30 20:06:17, Grzesiek75 pisze:
No to nabyłem sobie (k)Fiata 128 Specjal 1976- ten od kolegi Barta128. Droga z grodu Smoka Wawelskiego do Czechowic (ponad 120km) przebiegła bez przygód, ale bolała mnie głowa (urwana rura przy kolektorze i smród spalin w kabinie) i ręce (auto cholernie ściąga w prawo). Ogólnie autko spoko, ale drzwi do wymiany, dziury na podszybiach i takie tam dziurki i ogniska rudej. Plan jest taki, ze rozbiorę auto na części pierwsze i dam do piaskowania cały spód i miejsca gdzie będzie jakaś większa korozja, potem blacharz i prócz blacharki powzmacniam podłóznice i inne el, nośne, a reszta roboty to zależnie od zasobu portfela.
Z racji tego, że auto jest 4ro drzwiowe miałem "pomysła" aby zakupić Zośkę Mediteran (2 drzw.) i zrobić z auta właśnie wer. 2drzwiową, która mi się o wiele bardziej podoba od tej którą mam. Ale się rozpisałem. Od jutra zaczynam prace remontowe przy 8.

jak chcesz to mam do sprzedania dluga rure do wydechu do zochy, wiec do 128 powinna tez pasowac

żółty żółty żółty
piękny

No i fajnie. Gratuluje zakupu. Ale nie rob 2-drzwiowego..... tych tez jest juz baaardzo malo. Chyba nawet mniej niz coupe.

rośniemy w siłe

Ladne cacko
congratulation!!!

zamieść fotki jak włożysz taką kupę kasy mam nadzieje ze zrobisz to jak ma byc i bez bzednej przesady...

fajny! gratuluje!

Wypas........
zafunduj Mu coś takiego:

samochod muspi pozostac orginalny!!! Jak mu zakleisz tylne dzwi to udusze!! Popacz na autko Klocka cud miód i malinka

Kolor słuszny, poszerzenia tyż tylko ciężko takie zrobić i podpasić do 4drz. Narazi to tylko obmyślam jedyne i słuszne koncepcje co i jak zrobić, aby było gites malines.

gratuluje!...128 rules!