MotoNews.pl

385 - wymiary, zuzycie ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Słuchajcie, jeżeli ktos jest mi w stanie pomoc w miare szybko to bede wdzieczny, mianowicie chodzi o to ze mam mozliwośc kupienia za 100 zl, wałka 385 z przbiegiem rzedu 1500 km, wymiar krzywek to 33,6 - 32.2 - 33,6 - 33,6 z czego jasno wynika ze jedna krzywka jest nice przytarta, nie wiem jak pozostale bo nie znam nominalnego wymiaru krzywek, i pytanie jest takie,,,czy warto kupic taki walek i ta roznica przytarcia nie bedzie miala istotnego wplywu na prace silnika.
dzieki za zainteresowani z gory

to masz roznice w skoku zaworu 2,1 mm o ile dobrze licze, to jak na moj gust troszke duzo

dokładnie kolego, mi sie wydaje, ze ten walek odpada,
trafilem na aukcje gdzie koles z katowic podbno napawa walki na wzor jakiegokolwiek chcesz za 160 zeta + koszt wysylki masz wymiarowo nowy waleczek co o tym sadzicie?

IMO lepiej troche doplacic i wziac np. Halczynskiego lub wogole dozbierac i poszukac piątaka.

a jak sie ten wałek ma w stosunku do przebiegu jak duzy mozna zrobic ???

jak sie am do przebiegu, gosciu powiedzial, ze wychodzi on od niego o ile nie twardszy to napewno taki jak fabryczny , co do samej metody napawania, jezeli rzeczywiscie ma pojecie to jestem w stanie go lyknac, nie ma potrzeby azotowania go, z czym sie zgodze w 100%, poniewaz metoda napawania zostawia wystarczajaco twardy material.
chodzi mi jedynie o to czy to nie jakis oszust od ktorego dostane za 160zl stary maluchowski walek bez krzywek, podobno zajmuje sie nie od dzis tym co robie, i dlatego wydaje mi sie ze powinien byc znany w polswiatku katowickich tuningowcow XD

Cytat:
2007-08-07 14:49:48, uniteknet pisze:
jak sie am do przebiegu, gosciu powiedzial, ze wychodzi on od niego o ile nie twardszy to napewno taki jak fabryczny , co do samej metody napawania, jezeli rzeczywiscie ma pojecie to jestem w stanie go lyknac, nie ma potrzeby azotowania go, z czym sie zgodze w 100%, poniewaz metoda napawania zostawia wystarczajaco twardy material. chodzi mi jedynie o to czy to nie jakis oszust od ktorego dostane za 160zl stary maluchowski walek bez krzywek, podobno zajmuje sie nie od dzis tym co robie, i dlatego wydaje mi sie ze powinien byc znany w polswiatku katowickich tuningowcow XD

polecam walki Pana Halczynskiego z krakowa, tanio i solidnie i najwazniejsze moc jest

mozesz dac namiary na Halczynskiego ???

Rewar

naprawde wielkie sory za OT ale jak bys chciał to moge Ci uniteknet sprzedac 385 ze szklankami ponumerowanymi za 150,-zero śladu zużycia (przejechane okolo 1500km w tym 3 sprinty)...mam jeszcze 290(bez szklanek)
jakby co wal na priva

nie wiem qbara co cie przestraszyło ?, napisałem na priv już kilka razy i sie nie odzywasz, mam nadzieje, że jeżeli dojdzie miedzy nami do tranzakcji to kontakt bedzie lepszy

Dobra temat moze byc zamkniety
Qbara "swoj chlop" jak pisal tak wyslal, przesylka blyskawiczna, i walek taki jaki mowil, pozytyw xD