| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
niedzio TOYOTA DRIVER Toyota Corolla Łódź | 2004-06-02 19:00:41 W takim razie jakie byloby rozwiazanie na bieg jalowy. Pomozcie prosze. |
serwisSJ Zgłobice | 2004-06-02 21:25:23 A przestawiłes komputer w tryb serwisowy gdy kręciłes srubką? Napewno nie, wiec nie zwiekszyłes obrotów. A poza tym którą srubką kreciłes w 4e-fe po 97? |
serwisSJ Zgłobice | 2004-06-03 17:24:52
Kolego Pysiak, widocznie słabo przyswajasz to co jest pisane przeze mnie - to po pierwsze, a po drugie akurat takiej rzeczy nie napiszę jak zrobić choćby dlatego aby tacy "elektrycy" jak opisany nie nauczyli się. A poza tym dysponujesz skanerem do tego silnika? Wiec cóż Ci da jezeli napiszę jakie jest rozwiązanie problemu. |
michrat TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1.0 Warszawa | 2004-06-03 17:50:41
Jeśli będziesz montował instalcję w dobrym warsztacie to oni się powinni tym zająć. Znajomy (sam montuje instalacje) akurat kiedyś o takiej sytuacji mi mówił. Mała modyfikacja przepustnicy i problem znika. |
simcom Lexus LS400 Poznań | 2004-06-03 18:59:27 To samo mam w Yarisie... silnik trzęsie na wolnych obrotach, ktore w stosunku do tych z nowosci strasznie spadły. Pamietam, jak nowka (ciepły silnik) chodziła na 650obr i wyzej... a teraz mam poznizej 600 i telepie. Pytałem sie czy cos z tym mozna zrobic, zeby mi podkrecili to na komputerze. Dowiedziałem sie ze mozna to zrobic ale tylko chwilowo, w czasie gdy tester jest podłączony a pozniej spadną z powrotem. Jedyne co pogrzebałem to to, ze naciągnełem sobie linke gazu zeby miec mniejszy luz w pedale...ale na obroty to nie wpłyneło, niestety...
Jedyne co tobie pozostaje to jak sie silnik nagrzeje to smigac na wysokich obrotach Pozdrawiam |
grzybek-r TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Białystok | 2004-06-03 19:15:29
nie no chlopie problem ten mnie nie dotyczy ale z tym stwierdzeniem to przeginasz......... i to ostro !!! po to jest forum zeby sobie pomagac a nie mowic: "potrafie ale nie powiem jak to zrobic bo......." dziecinada chyba pomyliles przeznaczenie forum..... jesli nie chcesz komus pomoc to go chociaz nie krytykuj !!! |
stoned_crazy TOYOTA DRIVER Honda Accord okolice Warszawy/Poznań | 2004-06-03 20:33:19
To mi da ,że mnie żaden f#$% w servisie nie wy#$% bo będe miał chociaż czystoteoretyczne i względne pojęcie o problemie i cenie za naprawę.Podkreślem"względne" gdyż nie ma żadnej pewności że defekt nie jest następstwem uszkodzenia jednej z 20-stu innych części.Dlatego też myślę ,że niepowinieneś sobie głowy zaprzątać jakimiś "elektrykami" zwłaszcza ,że oni również nie posiadają zapewne "skanerów" .... pozdrawiam... |
serwisSJ Zgłobice | 2004-06-05 15:13:12
A dlaczego chłopczyku piszesz skanerów w cudzysłowiu....? czyżbyś nie rozumiał znaczenia tego słowa...albo przyrządu? Bo elektrycy w cudzysłowiu to się zgadza... |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2004-06-06 13:43:39 Jezeli ktos ma tylko denerwowac ludzi swoimi przechwalkami o posiadanej wiedzy to niech lepiej milczy bo nie o to na tym forum chodzi.Tyle mam teraz do powiedzenia,reszta bedzie na priva. |
stoned_crazy TOYOTA DRIVER Honda Accord okolice Warszawy/Poznań | 2004-06-06 14:23:14
A dlatego ,że jest to nazwa jakiegoś specjalistycznego urządzenia (nie moja specjalność) do diagnostyki silnika jak przypuszczam. Skaner skanerowi nie równy i nawet nie jestem pewien (jako laik) czy jest to wlaściwa nazwa czy też twoje określenie na urządzenie mające całkiem inną nazwę i stąd te cudzysłowy. Nie każdy się musi znać na wszystkim a przypuszczam ,że jeśli chodzi o moją specjalność to miałbyś o wiele mniej do powiedzenia niż ja na temat silników. Musisz być dosyć stary skoro zwracasz się do mnie "chłopczyku" tym bardziej szkoda słów żeby komentować poziom twojej wypowiedzi.... |
simcom Lexus LS400 Poznań | 2004-06-06 18:25:16 Panowie, koledzy, gdyby tu panienki taka atmosfere stworzyły to bym powiedział ze czas sie przebrac w stroj kąpielowy i sie popluskać w kisielu. Przynajmniej byłby jakis pozytek z tego...
Stoned: Zamiast "skanera" zastosujmy słowo tester. Jego działanie na silnik juz mniej wiecej opisałem w paru postach ponizej, krótko mowiąc ma on wpływ na silnik gdy jest podłączony. Jak sie go odlączy, wszystko wraca do stanu poprzedniego. Jego zadanie to odczytywac wszelkie dane z komputera. Faktem jest ze testerami bawią sie elektrycy w servisach. A tester to w sumie nieco wiekszy i grubszy kalkulator, gdzie zamiast cyferek są jakies tam hasełka no i ma tez nieco wiekszy wyswietlacz.... Dzieki takiemu testerowi sprawdzic mozna dokładnie obroty, dokładne spalanie tzn zuzycie paliwa i inne mniej czy bardziej potrzebne rzeczy. Dzieki temu znamy tez kody. Oto cała filozofia. Zeby miec wpływ na silnik poza testerem, trzeba albo sobie wstawic popularnego "chipa" albo zainstalowac piggybacka, dzieki czemu mozemy np podłączyc laptopa do autka i miec wpływ na parametry pracy silnika itd. To juz jednak kosztuje. Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: simcom dnia 2004-06-06 18:47:36 ] |
CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2004-06-06 20:42:31 juz wielu było młodych gniewnych, jeśli ktoś chce komus cos pwoiedziec bezposrednio, to są privy
Od siebie dodam że już dużo było gniewnych i los ich można pzrewidzieć. Proponuje dzielić się wiedzą a nie dzielić na lepszsych gorszych bo o to nie chodzi i nie na tym forum podobne rzeczy... Jeśli ktoś miał podobne przyczyny,objawy to się ją dzieli i pomaga(nie mylić z przeszkadza) Jeśli jest cos nawet banalnego w wytłumaczeniu to od tego też jest forum by pomagać i odpowiedziec radą!! przypominam że jest cos takiego jak regulamin i wart przeczytania Pozdro bez odbioru [ wiadomość edytowana przez: CarinaGTI dnia 2004-06-06 20:44:33 ] |