MotoNews.pl

Wina Parownika?? czy coś innego??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sytuacja jest taka: WYKRES HAMOWNIA
Shamowałem bolida i wyszło jak widać-dodam że mixer ma fi 36 wiec kiszka ale jush zakjładam new one o większej średnicy stąd nawet na benzynce mam 143KM
Zabić gazowników-za zamontowanie takiego parnownika i ustawienie zbyt ubogiej mieszanki??
Parownik za mało wydajny, mieszanka zbyt uboga?? czy cosik innego być może?? mam standardową instalkę(nie SGI-wtrysk bezpośredni) BRC-jak spisze oznaczenia parownika to napisze- ale co może być przyczyną tego co się dzieje po 4500obr/min.-parownik nie zdąża odparować gazu?? wiem wiem uparłem sie parownika ale tak sądze, bede wdzieczny wam chłopaki za radę
Pozdro konrad
JAKI PAROWNK(o jakiej wydajności) MÓGŁBY BYĆ OPTYMALNY????

[ wiadomość edytowana przez: CarinaGTI dnia 2004-05-26 18:20:27 ]

Przydalby sie Croma :| On sie zna na tych wykresach itd

pozdr

Witam. Nie wiem czy dobrze rozumiem wykres. 143KM to jest na benzynce, ale z mikserem czy bez miksera?
Mikser 36mm to nieco mało jak dla 2,0 16V i z kompem od gazu. Mój galant całkiem dobrze sobie radził z 37mm, a silnik jest 8V i instalka bez kompa. Teraz zapakowałem sobie 44mm i trochę przegiąłem.

[ wiadomość edytowana przez: gondoljerzy dnia 2004-05-27 00:50:38 ]

Kumpel od nas z d-squadu mial podobny problem z senatorem tez mu znacznie moc ograniczalo. Moze jego zapytaj Mamy jednego Senia

pozdr

Pewnie masz standardowy parownik 100 kW, co oczywiscie jest zbyt malo.

Aha, masz komputer? Pewnie tak, ale taka krzywa wystepuje zawsze przy instalacji bez kompa.

masz racje toradek(do 100KW a mówiłem ze autko ma ca. 116KW no trudno ) dziś oakzało się ze pod parownikiem pojawiła sie plama i co się stało?? Redutkorek nie wytrzymał i puściły zimeringi-rozkręciłem i no cóż bywa - ale na gwarancji więc spoxik uznali mi że wymienią na 140KW i dodatkowo new mixer o większym fi
Thnx 4 help

Aha, ja tylko dodam, ze wykres banzynki bardzo mi sie podoba, oprocz tego, ze nie jest to wartosc maksymalna. Masz wysoki moment obrotowy juz od samego poczatku, mozna powiedziec, ze jest praktycznie staly w calym zakresie obrotowym. Co bardzo wazne, krzywa mocy gazu niewiele odbiega od krzywej benzyny, co oznacza, ze potrzebna jest niewielka regulacja i powinno sie pokryc z benzynka.

Zmiana miksera powinna wyraznie poprawic przebieg krzywych.

Co do redutkora, to niestety nie wydolal on nawet tych 100kW, a jedynie okolo 80kW. Miejmy nadzieje, ze ten 140kW wytrzyma spokojnie.

wykresik oki też mi się podoba a tak od siebie dodam co pewnie wszyscy więdzą że pierwszy i ostatni raz zakładałem instalkę BRC, o reduktorach nie będe wspominał bo skzoda słów, założe albo Lovato albo Lnadi Renzo z większą wydajnością i powinno byc zddecydowanie lepieju-dziki za info chłopaki
P.S. jak założe new mixerek i reduktorek to shamuje i dma znać z wyresikiem c ya