MotoNews.pl

Avensis czy Corolla Vesro

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiatm.
Przede wsyztskim pozdrowienia z FSO AK.
Przyszedłem tu,bo mój ojceic chce zamnieć Ocatvie1 .9 na jakiś nowy smaochód.
I myślimy n.p o Toyotce.
Cxy warto się tą marka interesować>??????????
Jka tak to co lepsze dla 4 osób za 87 000zł
Nowa Avensis czy Corolla Verso?????????????
samochód am rocznei jezdzic 14 000-20 000km i nie może zawieść.
Co polecacie?????????/
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam Yoshi.

Też pytanie, tą marką TRZEBA się interesować

I Toyota nie zawodzi, nie wiesz o tym

Ja bym wybrał Ave, ale to moje zdanie.

A ja nową corrolkę verso.
W full wypasie (1.8 sol) kosztuje właśnie ok. 87 tys. zł.
Fajny silnik i dłuuuuga lista bajerów.

Ja chyba tez Corolle Verso - efektownie i nowoczesnie wyglada w srodku

Zdecydowanie Avensis!

Cytat:
2004-06-03 09:24:56, Hicks pisze:
A ja nową corrolkę verso.
W full wypasie (1.8 sol) kosztuje właśnie ok. 87 tys. zł.
Fajny silnik i dłuuuuga lista bajerów.

Jakim full wypasie 87,500 z TYLKO 5 siedzeniami i bez metaliku.

Zdecydowanie AVE. Corolla Verso jest po prostu za droga.

Ale każdy musi sobie sam określić czego oczekuje od samochodu i do czego jest mu potrzebny, dla zwykłej rodziny (typu 2+1 albo 2) zdecydowanie moim zdaniem AVE no jest to klasa wyżej niż Corolla (wprawdzie Verso ale Corolla) no i taniej .

Cytat:
2004-06-02 22:51:51, Yoshi81 pisze:
Wiatm.
I myślimy n.p o Toyotce.
Cxy warto się tą marka interesować>??????????
Jka tak to co lepsze dla 4 osób za 87 000zł
Nowa Avensis czy Corolla Verso?????????????

A porównywałeś ceny i wyposażenie w KONFIGURATORZE?

Za te pieniądze Avensis będzie lepiej wyposażona albo będzie miała lepszy silnik. Bagażnik i tak ma duży, dla czterech osób wystarczy, więc po co komu Van. Poza tym Corolla Verso nie ma tego szyku i stylu co nowe AVE

Prawda oczywista. Każdy popiera swój wybór. Ja wybrałem nowe Ave. Nie potrzebowałem mikroautobusu. Ave jest dystyngowaną limuzyną, Corolka Verso - dla rozwojowych rodzin z małymi dziećmi...

Cytat:
Jakim full wypasie 87,500 z TYLKO 5 siedzeniami i bez metaliku.

Kuba, po co Ci 7 siedzeń ?
Nowa rolka verso po prostu nam się podoba.

Kiedyś nastawiałem się na Corollę Verso (poprzednią) i też mi się podobała, zanim w końcu kupiłem Carinę E.
Kilka obswerwacji po byciu na dniach otwartych. Powiedziałem sprzedawcy, że samochód jest nie przystosowany do bycia samochodem rodzinnym:
1) Zlikwidowano "wbudowane", rozkładane foteliki. Dlaczego ???W poprzedniej wersji były i nie musiałbym wozić ze sobą fotelików dla dzieci. Chce wsiąść dorosły składa fotelik i jest super. Poza tym jakbym miał np. 3 lub 4 dzieci to chciałbym móc montować foteliki ISO (łatwe w montażu) na wszystkich siedzeniach. Niestety tylko 2 tylne mają gniazda ISO, więc jaki to samochód rodzinny?
2) Nie ma centralnego zabezpieczania/odbezpieczania tylnych drzwi. Citroen ma np. tzw. pakiet dziecięcy. Jak wsiądzie ktoś dorosły a jest zablokowane, to muszę wysiadać, żeby go wypuścić.
3) Nie ma obić na siedzeniach przednich przystosowanych do wymiany i prania. Dzieci to lubią "ukopać". To samo dotyczy podłogi. Nawet po zastosowaniu dywaników, pewne elementy obicia pod siedzeniem są niewymienne i będą bardzo szybko ubrudzone. Dzieci jedzą w drodze jabłka, kanapki itp.
4) Nie najlepiej przystosowane do spożywania posiłków w środku (brak półek za przednimi siedzeniami).
5) Silniki w Corroli Verso (1.6 i 1. to są te same co w Avensis. Avensis jest lżejszy i przez to pali mniej. Tu mamy wyższy samochód, który będzie miał gorszą stabilność.

Zalety:
1) 7 osób,( w siedmiosobowej wersj) - jeśli ktoś potrzebuje. Różnica ceny jest rzędu 2 tys. więc żadna w porównaniu z ceną samochodu.
2) podgląd "za rogiem", i z tyłu kamera (ale tylko wersja Prestige) - to jest rewelacja
3) filmy dla dzieci z tyłu - to jest rewelacja, dzieci umilkły jak makiem zasiał. Można jechać spokojnie.

Więc tak,stylsitycznie w.g mnie też jest łądniejsza Corolla Verso poprzendiej generacji.
Tą w tygodniu będe oglądał.
Co do dzieci to ja już w foteliku nie jeżdzę .
Samochód ma służyć rodiznie w średnim wieku już zncio starsyzmi dziecmi .
Po prostu rodzice zaczynają gustować w minivanach.........
Ave jest coraz popularniejsze.
Verso mnie intersuję tylko 5 osobowe.
A jak wybierzemy Toyotkę to zyskacie nowego klubowicza,bo i tak każdym wozem rodziców jeżdzę więcej ja od kiedy mam prawo jazdy.
Myśli,my jeszcze o Hondize Accord,Skodzie Superb, i Renault Scenic II

IMHO corolla verso

A jest w klubie jakiś posiadacz Corolki verso??????
Bo o Avensnsi nie muszę pytać

Cytat:
2004-06-03 15:22:26, Hicks pisze:

Kuba, po co Ci 7 siedzeń ?

Mnie po nic, ale jak ktoś kupuje autobus, to chyba po to żeby miec więcej siedzeń niż w zwykłej Corolce

Cytat:
Nowa rolka verso po prostu nam się podoba.

A no to chyba, że tak