| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2004-05-31 22:34:08 czy sie stoi czy sie lezy OC kazdej furze sie nalezy nawet jak ci fura w garazy stoi w proszku to i tak musisz za nia opłacac OC. ja nie płacilem przez 2 mies to mi jeszcze odsteki do..ali. od kupna samochodu jesli masz miesiac na przerejstrowanie(opłacenie OC) oczywiscie o ile poprzednie w tym czasie nie wygasa. |
Buczek21 F&F Sympatyk Niska Suka zabrze | 2004-05-31 22:55:15 Moje autko stało bez OC z 4 miechy i nic Idziesz jak najszybciej do urzedu skarbowego z umowa!!opłacasz podatek od wzbogacenia!!i szybko do urzedu komunikacji z blatami i z papierami!!!!przerejestrowujesz na siebie!!!!dostaniesz tzw"miekki dowód"na nim jest wbita data przegladu-i ja w tym momencie zaczałem remont!!!!!I zero problemu-zadnych odsetek nie był,kar |
MAGNUM 125 Reda | 2004-06-02 02:17:23 PUTIN.. jest tak:
jeśłi auto stało pół roku(może stać sobie tylko miesiąc) bez wykupionego oc i ty je kupisz to spada na ciebie obowiązek wykupu oc- to jest jasne.. ale... jeśłi poprzedni włąściciel przed końcem obowiazywania OC, nie wymówił, a dokładniej - nie poinformował firmy w której miał OC że rezygnuje z ich usług i nie zamierza przedłużać umowy, to w momencie ponownego opłacania OC będzie musiał opłacic je w tej samej firmie( bo z niej nie zrezygnował) i zapłacić jakąś tam karę za zwłoke w opłacie OC. czyli jeśli to ty kupiłes auto to ta kara za zwłokę automatycznie przechodzi na ciebie i oczywiście musisz auto opłacić w firmie w której było ubezpieczone wcześniej.. nawet jeśli pójdziesz do tej firmy i zrezygnujesz z ich usłóg to i tak bedziesz musiał opłacic za ten czas zwłoki- tego nie ominiesz. je jestem z moim nowym fiatem w lepszej sytuacji bo włąsciciel byl kumaty i wymówił/zrezygował z dalszego opłacania OC w danej firmie. dlatego ja pojade sobie do jakiejs czarodziejskiej firmy np. TRYG i z 40% zniżki mojej mamy (ja jako współwłaściciel) zapłacę za silnik o pojemności 1500cc - 436zł na rok a tamtego sprzedam bez OC w końcu po co komus moje OC? i tak musi wykupić nowe . aha , a jeśli naprawde potrzebujesz np. do transportu to możesz wykupić w każdej firmie OC tymczasowe np. na dwa dni aby auto bezpiecznie przewieźć. |