Stacje gazowe zagranicą!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak jest ze stacjami gazowymi w czechach i austrii?Gdzie one się znajdują?czy tak jak w polsce przy drogach jako małe jednostki czy na duzych stacjach!Czy lepiej zaopatrzyc sie w benzynke bo ciezko tam z gazownią?Jakie ceny są w tych państwach może sie ktoś orientuje?Wielkie dzieki za pomoc!!!!!!!

Witam
I ja się dołącze. Pytanie mam to samo ale chodzi mi o inne państwo a konkretnie o Litwe.

Było, było na forum już

Zapraszam - TUTAJ

a gdzie chcesz jechać, w Austri lepiej nnie szukaj gazowni tylko mykaj autostradą na benzynce. Powiedz gdzie chceż jechać to będe mógł ci bliżej pomóc.

Cytat:
2004-06-04 00:20:02, Siostra_ pisze:
a gdzie chcesz jechać, w Austri lepiej nnie szukaj gazowni tylko mykaj autostradą na benzynce. Powiedz gdzie chceż jechać to będe mógł ci bliżej pomóc.

to byłem ja, Jojo

Cytat:
2004-06-04 00:20:02, Siostra_ pisze:

W tamtym roku jak zalałem pełną butlę w słowenii pod granicą austriacką, to zabrakło mi 20km przed czechami. Te 20 km to na benzynce. Przyznam się że po drodze w austrii nie widziałem nawet pół stacji z LPG.

Jak już znajdziecie stację LPG za granicą (a łatwo nie jest) to okaże się, że jest inna końcówka i nie zatankujecie. Niektóre stacje mają specjalne przejściówki (ale bardzo rzadko i to tylko niektóre). Tak jest w Niemczech. Jak w innych państwach to nie wiem ale pewnie w europie zachodniej będzie tak samo jak w Niemczech. Jak macie możliwość skombinowania takiej przejściówki to zabierajcie ze sobą.

[ wiadomość edytowana przez: oskar666 dnia 2004-06-04 09:32:16 ]

Jezeli chodzi o Niemcy to dokladnie trzeba miec repete do zaworu! W Austri to mozesz zapomniec o gazie. W czechach jest tego duzo, moze nie tyle co w Polsce, ale bez problemow zatankujesz na trasie.

A jak jest z paliwem w czechach i austrii?bardzo drogie?i jakie lac bo przeciez nie bezołowiówke!jakie sa oznaczenia paliw w tych panstwach i czy jest tam wogole ołowiowa benzynka?Dzieki za pomoc!!!!!!

Konkretnie to jade do WIEDNIA!!!!!!!!!!!!!!!!1

W Austrii jest bardzo słabo ze stacjami gazowymi. W zeszłym roku byłem pod Kufstein i w okolicy nie było żadnej. Jeździłem na benzynie, która była po 0,90 EUR i przy spalania 7,5l/100 km. Bardzo dużo informacji (właściwie dzieki tej stronie zaplanowałem podróż) jest na

http://www.gas-tankstellen.info/

według niej stacji gazowych raptem jest kilkanaście.

Pozdrawiam.

Ceny i rodzaje paliw w Europie