[126] Obrotek w kapliczce

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak wstawic obrotomierz do starego licznika typu "kapliczka"? Widzialem takie rozwiazanie w necie, ale bez opisu niestety. Chodzi mi o wywalenie wszystkiego wstawienie samego obrotka. Od czego pasuje obrotomierz (Polonez?)?

Wymaga to trochę roboty wszelkimi narzędziami skrawającymi typu pilnik, brzeszczot, pewnej ilości Cyjanopanu i trochę oleju w głowie. Spójrz do mojego profilu, przyjrzyj się tym zegarom a następnie porównaj z seryjnymi zegarami do 127MK1 - sam je ustrugałem bez żadnego opisu, wystarczy to co wymieniłem.

Krzemowy z czego wsadziłes obrotek bo własnie cos podobnego chce zrobic do mogego 127 acha i czy masz moze plik na te białe tarcze

ZoLt4R: Wolalbym jakos bardziej wkomponowac ten obrotek, czyli dobrac taki z tarcza o wymiarach zblizonych do tarczy predkosciomierza i zamontowac go WEWNATRZ kapliczki.

Wg. tego projektu, dziure na wskaznik paliwa chcialbym wyciac w obrotku (na dole), a kontrolki zrobic w formie diod na obrzezach kapliczki. Za pomiar predkosci i dystansu odpowiadalby licznik rowerowy, tak jak u ZoLt4Ra.

Ja mam tak

[ wiadomość edytowana przez: parnel dnia 2004-06-04 00:58:24 ]

Tu jest to zrobione profesjonalnie - link

Ta fotka malca 1,7 jest nieaktualna.
Teraz jest profi na 1/4 mili

Wygląda to po prostu super. obrotek za kilkaset złotych niestety.

Mi sie najbardziej podoba wersja Parnela...
aCZUCZU... ten obrotek kosztuje 1500 zeta.... a nie kilkaset

Krauzer za orginał.
Na allegro neidawno była kopia made by poland za 480 zł.
Sa tez podobne za 200 dolarów.
Wiec niekoniecznie to jest ten za 1500.... Chyba ze własciciel tyle dał.

Napisz w tej kwesti do Admiral-a z FSOAK. On ma 126 z obrotką w prętkościomierzu Wiem że kosztowało go to małe pieniądze. Napewno doradzi co, jak i za ile a przedewszystkim gdzie.

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

hudy05: obrotek jest ze 125p, tarcza jest wycięta z jakiejś konserwy. Rysunek tarcz jest, ale w AutoCADzie i raczej na nic się nie przyda, chyba że masz obrotek ze 125p, prędkościomierz z Łady, wskaźnik poziomu paliwa ze 126 i kontrolki mojej produkcji.

kobzacz: obrotek którego użyłem miał ZUPEŁNIE inną tarczę niż ta którą ma obecnie. Użyj tego co napisałem poniżej.

Cytat:
2004-06-04 09:38:54, CZUCZU pisze:
Krauzer za orginał.
Na allegro neidawno była kopia made by poland za 480 zł.
Sa tez podobne za 200 dolarów.
Wiec niekoniecznie to jest ten za 1500.... Chyba ze własciciel tyle dał.

O jezu...takich obrotkow jest cala masa ..i mozna trafic za 30 dolcow na Ebayu nowke .....w sytuacjie gdzie ten sam kosztuje np w summicie 150 badz 200 . Czesto ludzie od nascarow wyprzedaja takie rzecy za grosze tylko trzeba poszukac.