| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2004-06-06 22:26:41
Hmmm. Jeżdżę takim trajlebusem dopiero ok. 1,5 mieś. Póki co jest zajefajnie. Najlepsze rozwiąznie na korki. Podobno jest mniej awaryjna pod warunkiem właściwej eksploatacji tzn przestrzegania instrukcji i terminowej wymiany oleju itp. Trudniej podobno ją zepsuć, bo automat sam nie wrzuci wstecznego po piątce Przesiadka ze zwykłej skrzyni też nie przysparza większych problemów a tego sie bałem najbardziej. Koszty napraw pewnie są wysokie, ale w razie czego (jak mi pisano) automat do espero z niemiec kosztuje 800 euro (nowy w salonie duuuuuuuużo drożej). A poza tym, bezboleśnie można włożyć zwykłą skrzynię. pasuje podobno idealnie. Trochę znajdziesz w tym wątku: wątek Pozdro Navi |
mcneo Espero, Impreza WRX ... Leżajsk Connecticut - USA | 2004-06-06 22:41:55 ja moglbym jezdzic automatem - w USA fajnie mi sie jezdzilo Vanem co mial automat i 350ps . Tylko nie wiem czy nasze silniczki daja sobie z tym rade |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-06-07 02:05:35 A ja pojezdziłem troche Omegą 2,5 z automatem - i była to rewelacja! Jestem pewien, że jeśli tylko bedzie mnie stać to kupie sobie auto z automatem (i odpowiednim silnikiem, tzn. co najmniej 2,5 litra)
A automat w espero pewnie pochodzi wprost z Opla, więc nie obawiałbym się specjalnie. Ponadto - automat powoduje, że również silnik ma optymalne warunki pracy, więc jest bardzo prawdopodobne, że w aucie z automatem jest on w lepszym stanie niż przy manualu |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-06-07 08:15:10
Słuszna uwaga [ wiadomość edytowana przez: Zoltar dnia 2004-06-07 08:15:40 ] |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2004-06-07 14:20:20
Większość zauważyła o to-> Pozdro Navi |
Raff Espero 1.5 16V Gdynia | 2004-06-07 21:11:44 Prowadziłem kiedyś Mitsubishi automat - było nieźle, a że dużo jeżdżę w mieście to tak sobie pomyślałem że warto, ale jakoś tak przekładnie automatyczne mają opinię zawodnych, może dlatego, że mało są rozpowszechnione. No w każdym razie kto wie, czy się nie skuszę Pozdrawiam Raff |