Zapytanie o lampe :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wiem ostatnio miewam glupkowate pytania ale podobno kto pytanie wielbladzi, mianowicie chodzi mi o to ze w starym poldzerze mam takie swiatla regolowane srubka a w c+ mam taki pierdolnik i teraz mam pytanie bo dostalem taka lampe do ale ona nie ma taego pierdolnika i teraz sie zastanawiam czy dostamne cos takiego osobno ??

Nie rozumiem o co chodzi

w swiatlach ktore sa regolowane hydraulicznie idzie linka do reflektora i miedzy reflektorem a linka jest tam takie pokretlo plastikowe i teraz chodzi mi o to czy dostane je osobno czy nie

Wydaje mi sie ze raczej nie. Ale glowy nie dam za to.

Cytat:
2004-05-29 09:51:28, Jery pisze:
w swiatlach ktore sa regolowane hydraulicznie idzie linka do reflektora

nie bardzo tak,nie linka tylko przewod z plynem,przeciez sama nazwa mowi ze regulacja hydrauliczna.no i nie dostaniesz tego osobno sa w sprzedazy cale komplety czyli silowiniki i sterownik

mh dzieki no wiedzialem ze to napewno jest glupkowate pytanie a ja poprostu nie ruszam glowa po maturze dalem jej troche wolnego od myslenia

tyle ze w wiekszosci polonezow ta regulacja juz od dawna nie dziala... najlepsze byly te lampy regulowane sruba.. w tej sytuacji najlepiej kupic za grosze uzywany zepsuty regulator na szrocie...

no wiec tak jak sie dzisiaj dowiedzialem to nie jest zaden plyn tylko gaz i ta regulacja jest do kupienia za bagatela 200 zlotych - ale sa na 2 reflektory i te rurki z gazem i to co jest w kabinie do ustawiania

no to nie zbyt tanio....

Cytat:
2004-05-31 11:42:18, Jery pisze:
no wiec tak jak sie dzisiaj dowiedzialem to nie jest zaden plyn tylko gaz i ta regulacja jest do kupienia za bagatela 200 zlotych - ale sa na 2 reflektory i te rurki z gazem i to co jest w kabinie do ustawiania

I w dodatku nie mozna tego rozlaczac (rozszczelniac ) wymienialem takie scierwo w Lublinie wrrrrrrr....

Jest drogie i latwo sie psuje wiec nie kupuj ze szrotu zaoszczedzisz malo a zadnej gwarancji...Jesli czujesz w jelitach ze jest ci to niezbedne to kup nowe

nie nie mi chodzilo zeby kupic ze szrotu niedzialajace, aby cos trzymalo odblask z tylu reflektora, bo jak sie nie podlaczy w tych nowszych lampach to lata gora dol i moze uszkodzic zarowke od wstrzasow...

No to zostaje ci klin z drewna zrobic...ja tak wlasnie w lublinie przed wymiana mialem...

no ja tak jezdzilem bo wstarym mialem walnieta regulacje

Cytat:
2004-05-31 14:19:14, slavny pisze:
Cytat:
2004-05-31 11:42:18, Jery pisze:

I w dodatku nie mozna tego rozlaczac (rozszczelniac ) wymienialem takie scierwo w Lublinie wrrrrrrr....

Jest drogie i latwo sie psuje wiec nie kupuj ze szrotu zaoszczedzisz malo a zadnej gwarancji...Jesli czujesz w jelitach ze jest ci to niezbedne to kup nowe

Rozszczelnic...oj chyba nie...bo wystarczy podjechac do serwisu (tak zrobilem bo sie tym bawilem...i regulacja nie dziala) no i mi to zrobili w 5min... a zainkasowali 0 (slownie zero) zlotych za to

No i regulacja znowu dziala

no a ja sobie dzisiaj poradzilem z lampa zamiast pieknej regulacji zamontowalem wlasny patent
myslalem ze wystarczy przelozyc w tamto miejsce to co jest w starym poldku ale okazalo sie ze nie bo tak kolka jest mniejsza w starej lampie niz w nowej ale zeszlifowalem sobie nakretke od sroby dopasowalem zamontowalem powiedzmy po mojemu kawalek wiekszej nakretki z gwintem w tym i sobie teraz samemu krece jak chce