---=== Małe sprostowanie ===---

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam po dluzszej nieobecnosci !!! Chcialem tylko napisac pare slow do wszystkich, ktorzy twierdza ze moje autko poszlo na zyletki (doszly do mnie takie dziwne ploty ze mialem wypadki itp. hehe nie wiem nic o tym no ale mniejsza z tym).
Wiec moj polonezik ma teraz nowe serduszko ktore bije sobie narazie spokojnie na dotarciu. Jest jeszcze w Krakowie (od 2 miesiecy). Zostal wlozony tam silnik 2.0 od Argenty + turbina ktora bedzie chodzila na 1,2 bara. Zostalo mi jeszcze do zrobienia pare upiekszen wizualnych co zajmie okolo 2-3 tygodni... A potem przygotowania do Modlina w postaci paru streetow w "naszym" lesie
Do zobaczenia na modlitwie...

plotki plotki plotki wsumie pierwszy raz je slysze

Szykuj altko, niemoge sie doczekac widoku startujacego poldolota.
A juz nie mowiac o startowaniu na krzyzowkach. To bedzie robic wrazenie

No witam witam.Stalówka małe miasto i ploty szybko się rozchodzą, sam miałem podobne pomówienia jeśli chodzi o wypadki olać to.
Szkoda,że nie zobacze poldrinka 2.0T na żywca.Ale może na filmikach obejrze jak to leci.

przeciez na forum byly fotki poldka z nowym silnikiem wiec nie wiem kto sie wmieszal w sprawe jakiegos wypadku. Co do samochodu to 1.2 bara Dalej bedzie to na wtrysku boscha l-jetronic?

W sumie sam jestem ciekawy jak bedzie to chodzilo po dotarciu... Narazie bez turbiny jezdzilem po Kraku... Czyli na seryjnym 130KM Na trojce udalo mi sie zlapac pelna przyczepnosc A jaka byla reakcja ludzi po przeleceniu bokiem przez 2-pasmowke i wpasowanie sie na Shella.... Nie wiem jak to bedzie z turbina przy 190KM...
Czemu Rybaiii mowisz ze tylko na kamerce ?? Gdzies sie wybierasz na dluzszy okres ??

Aha... A fotki z nowym silnikiem sa nieaktualne bo ten silnik sprzedalem... Kupilem nowy Sa jeszcze male problemy z dopasowaniem intercoolera i kolektora... ciasny ten poldolot

[ wiadomość edytowana przez: Maciek_M dnia 2004-06-07 13:17:00 ]

Bo juz w ten piatek smigam za oceanem i cholera wie kiedy wróce

LOL kurde nie powiem nie dosc ze fura urywala leb jak grala to teraz bedize zapier....
A kto mowil ze sie rozwaliles ja tego jakos nie slyszalem!
Czyli kiedy przewidujesz juz koniec roboty?
MAm nadzieje ze wpadniesz no i moze staniemy razem

190Km i 1.2bara wg. mnie to cos nie halo, ale ja sie zbytnio nie znam. Oczywiscie most z argenty jest? Powodzenia w eksploatacji poldka

Khem...jakos nie moge uwierzyc w 190 koni z 2.0 home-made turbo...kto to bedzie stroil? Dol seryjny?

Zastanawiają mnie 3 sprawy:
Jaki most bo poldowski hehehehe.
Po drugie jak na 1,2 bara dziwna moc .. maxx w lanosie dał 0,8 bara i miał blisko 200...
Po trzecie nie słyszałem nic o zadnym wypadku wiedziałem ze wsadzasz turbo ale o wypadku nic nie było ..

No to tak... next sprostowanie. Kto powiedzial ze silnik bedzie seryjny ??
Silnik od argenty ktory mogliscie widziec na fotkach sprzedalem. Kupilem Drugi... od Cromy. I Jeszcze jeden od argenty tyle ze nowszy i bardziej zadbany. Z pomoca kumpla z "Fiat & Furious" zlozylismy te 2 w 1 dajac jeszcze pare czesci z Lancii integrale. No i turbina jest od Cromy. Jesli jakies watpliwosci wam sie nasuwaja to nie pozostaje mi nic innego niz pokazac to co jest w poldku.
Niestety zanim bede krecil bączki i podciagal do 6000obr. to trzeba jeszcze bedzie go rozbujac... czyli jakies 5000 km zrobic predkosciami "emerytów". Adaś. Staniemy staniemy... cierpliwosci. Pozdrawiam.

Taka mieszanka tzn croma+argenta to chyba najrozsadniejsze i najtansze co mozna zrobic, tylko wtryskiwacze w cromie przy 190km musza sie niezle napocic, turbo powinno sie wyrabiac, tylko ten prehistoryczny wtrysk troche psuje wizerunek. Zapytam po raz kolejny, most bedzie z poloneza???

Cytat:
2004-06-08 15:00:09, Maciek_M pisze:
Niestety zanim bede krecil bączki i podciagal do 6000obr. to trzeba jeszcze bedzie go rozbujac... czyli jakies 5000 km zrobic predkosciami "emerytów". Adaś. Staniemy staniemy... cierpliwosci. Pozdrawiam.

Maciek to Luzik to gdzie sie wybieramy zrobic te kilometry na dotarcie silnikow. Ja swoj tez bede musial docierac