| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Sergiusz- Espero 1.8 CD+LPG Sosnowiec | 2004-06-08 18:40:20 Panowie jak w temacie moim kilku miesięcznym problemem była zapalająca się kontrolka check engine i nie mogłem sobie z tym poradzić.Mechanicy,gazownicy,elektromechanicy komputerowa regulacja komputera od gazu i wszystko na nic...aż do wczoraj.Po skończonej dniówce wychodze z pracy wsiadam do auta przekręcam kluczyk i...pompa pracuje,rozrusznik kręci a auto nie odpala.Szok!Kumple sie śmieją a ja zagotowany,maska w góre i kombinacja.Zaczynam od otwarcia zaworów gazowych myslac ze na gazie bezposrednio zapali a tu nic.Zaczynamy z kumplem sprawdzac iskre na przewodach (kopło go |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-06-08 19:29:48 Witam!
Ja przewody mam ok, ale check engine swieci |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-06-08 19:40:16 codziennie resetuk kompa |
Krzysztof_L Warszawa | 2004-06-08 21:02:40 Sprawna sonda lambda i układ zapłonowy z prawidłowo wykonaną instalacją LPG oraz regulacją parametrów gazu nie ma prawa zapalać kontrolki silnika.
Pozdr. |
malyzk daewoo espero 1.8 cd ... celestynow | 2004-06-08 23:47:30 u mnie wywalał błąd egr.(na lpg jak mu dobrze dałem w dupe)
tęż przez przypadek usunołem problem. zainteresowałem się w jakim stopniu mikser zwęża dolot i tu ostre ździwko bo poprostu jebitnie. w dolocie siedziała rura fi 60mm gr 5mm a w środku centralnie mikser szczelinowy fi 40mm (te 40 oczywiście zasłania przelot) więc łatwo policzyć różnicę powieżchni przelotu bo dostęp powietrza był tylko po obwodzie między tą rurą a mikserem. Mikser poszedł w odstawkę i jest GIT poprostu jak reką odioł. |
Sergiusz- Espero 1.8 CD+LPG Sosnowiec | 2004-06-09 21:59:12 Czarek teraz już prawie wszyscy gazownicy mają sprzęt do ustawiania tylko musisz popytac czy akurat do twojego typu instalacji maja oprogramowanie ja mam Lovato i ciężko było mi znaleźć gości bo podobno to rzadko zakładana instalacja a koszt takiej regulacji to 30-40zł. |
malyzk daewoo espero 1.8 cd ... celestynow | 2004-06-10 14:28:41 tak jeszcze przy okacji zapalania się kontrolki
niestety nie zawsze jest tak że niezapala się na lpg bo instalka jest dobrze wyregulowana itp. łatwiej jest kontrolkę odpiąć przekażnikiem przy jeżdzie na lpg i niestety część magików tak robi (sam znam takiego) |