| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Ambrozy Niunia E Warszawa | 2004-06-14 12:07:42 Deeno ma znajomego co prowadzi chyba taki serwis .. ale niepamietam adresu... |
szuto Carina E SZCZECIN | 2004-06-14 12:57:20 Najlepiej najpierw zglebic troche wiedzy na temat zywicy, szpachli itp. Pozniej zaszyc sie w garazu na jakis miesiac i zrobic wszystko samemu wedlug wlasnego projektu... Tak to mniej wiecej wygladalo u mnie (efekt w profilu). Pozniej masz wielka satysfakcje ze zrobiles cos sam... Jednak taka praca wymaga dozo wolnego czasu i jeszcze wiecej cierpliwosci...
Ja jak kiedys szukalem spojlerkow do Cari to znalazlem tylko marna kopie Booster'a na tuning.pl, ale nie polecam bo kopia jest naprawde marna i nic prawie nie pasuje, koszta przeogromne! |
MaciekB 4R W | 2004-06-14 14:43:55 szuto - ten przedni zderzak to zrób odlew i sprzedawaj, bo jest naprawdę SUPER! - i tak stworzymy własny katalog gratów tuningowych do Toyek! |
Kryspin TOYOTA DRIVER Carina Płock | 2004-06-15 00:38:54 no sie ma
ze spojlerami do cariny jest naprawdę krucho. Albo trzeba coś podebrać od innego auta, albo rzeźbić np. z kilku zderzaków Co do odlewu zderzaka to dobry pomysł. A może ktoś zna technikę jak to zdziałać?? |
Artoone TOYOTA DRIVER Toyota Avensis Krakow | 2004-06-15 01:06:03
Szuto ładnie ci to wyszło,furka super się prezentuje nie ma to jak własna praca,czas i nerwy ...ale ta duma ahhhhh... pozdr |
Kwieczor TOYOTA DRIVER Yaris Luna 1,3 3D Buczek | 2004-06-15 08:03:02
najpierw niestety trzeba mieć taki zderzak - woskujesz parafiną, oklejasz żywicą z matą szklaną - musi być na sztywno, zdejmujesz. Masz w ten sposób formę negatywową na sam kształt zewnętrzny, teraz trzeba ją na zicher wygładzić od wewnętrznej, polakierować, woskować i już masz kopyto na nowy zderzak. Problemy są, jak kształt powierzchni jest skomplikowany, albo jak słabo zaparafinujesz - może ci potem zderzak nie wyjść z formy i zostać na amen... - przynajmniej tak to się robi w przypadku kadłubów łódek, myślę że w samochodach można działać analogicznie |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2004-06-15 16:31:07 Mam zdjecie swietnie zrobionej cariny II ktora ma oba zderzaki przerobione.jeden jest od focusa a drugi od calibry.Wyglada cacy.
Do cariny E znalazlem tylko progi uniwersalne(150zl) ladnie wygladajace i dajace sie dowolnie dopasowywac na dlugosci.Wloty na masce mozna kupic od innych modeli autek.Najgorsza sprawa to fajne ospojlerowanie pod zderzaki i tutaj nic nie mozna gotowego kupic a jedynie zaadoptowac lub wlasnorecznie wystrugac. |
Kwieczor TOYOTA DRIVER Yaris Luna 1,3 3D Buczek | 2004-06-15 17:01:49
Jak dłubałem przy łódeczce, to robiliśmy podkład pod wymyślone kształty z papiermache, albo z gipsu (można w nim dowolnie rzeźbić, szlifować itp) żeby za dużo nie wyszło - podkład robiliśmy z pomietych gazet |
szuto Carina E SZCZECIN | 2004-06-15 20:41:58
Dzieki Artoone Ehhh duma to az mnie rozpiera, mimo to ze kilka razy chcialem to rzucic w cholere... Jednak oplacalo sie bo moja Cari jest jedyna w swoim rodzaju tak jak Ave Artoone Jak bede mial troche czasu to postaram sie zrobic foto-story, co i jak robilem... Moze wam to da do myslenia i w wakacyjne dni sami bedziecie spelniac swoje wizje... Uprzedzam jednak ze to wymaga duuuzzzooo cierpliwosci i troche kapitalu, mniej wiecej tez sprobuje wszystko wyliczyc, co ile mnie wynioslo, ale to jak juz wspomnialem jak bede mial troche czasu... Pozdrawiam! |