Tweetery ?? gdzie ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam takie pytanie bo posiadam dlosniki midi bassy i chcialbym do nich zamontowac tweetery ale po 1 nie wiem gdzie-miejsce w samochodzie polonez oczywiscie a po 2 nie wiem czy mozna je podlaczyc tak bezposrednio do glosnika w tym sensie ze nie mam zwrotnic wiec nie wiem jak to zamontowac za wszelkie rady z gory dziekuje

Ja miałem w ten sposób, że podłączone równolegle z resztą głośników. Bez zwrotnic. Umieszczone na podszybiu. W ten sposób, że odkręciłem takie śruby mocujące nawiewy i pod to wcisnąłem kable od gwizdków. Trzymało się pewnie i fajnie grało

podszybie.. w rogach
lepiej jakby były zwrotnice ale jak nie masz to też bedzie grało

generalnie chłopaki podali najlepsze miejsce. a zasada jest taka że gizdek powinien być zwócony na słuchającego, wtedy jest najlepszy efekt

Ja mam zamocowane w miejscu gdzie jest regulacja lusterek. Sa tam przyklejone i sa idealnie skierowane na sluchacza. No i latwo pociagnac kabel od glosnikow. A podlaczone sa razem z glosnikami i dodane po kondensatorku.

dzieki bardzo wszystkim wlasnie siedzialem u "koleznanki" i wlasnie sobie pomyslalem o tym samym co ali-en mowi to chyba jest taki najciekawszy pomysl

A jeśli idzie o podłączenie to jak będą piezoelektryczne to bezpośrednio a jak nie to przez zwrotnicę lub kondensator.

ja mam w rogach na gorze podszybie, i tam mi sie wydaje ze najlepsze miejsce jest

Ja mam w rogach 2 szt i na ustawianiu lusterek 2 szt

no ja mialem takie bez zadnego kondensatorka ale wlasnie zalatwilem sobie z kondensatorkami ide probowac

Powodzenia. Napisz jaki efekt!!!

no wiec juz zamatowalem graja o niebo lepiej niz tylko same glosniki w drzwiach teraz britny ma swoj glos a nirvana nie spiewa basowym glosem nie wiedzialem ze az taka roznice zobacze
dzieki a mam pytanie nie wiece moze dlaczego moze sie grzac panel od radia ?? ?? ??

prawdopodobnie cieplo bije od wyswietlacza na panelu- to normalne, chyba ze koncowka mocy takim cieplem ale w co nie wierze , na 99% to z wyswietlacza

Cytat:
2004-05-10 18:31:20, Jery pisze:
no wiec juz zamatowalem graja o niebo lepiej niz tylko same glosniki w drzwiach teraz britny ma swoj glos a nirvana nie spiewa basowym glosem nie wiedzialem ze az taka roznice zobacze
dzieki a mam pytanie nie wiece moze dlaczego moze sie grzac panel od radia ?? ?? ??

Tez mi sie grzeje. W poldku jest malo miejsca i nie ma za bardzo gdzie sie chlodzic. Jak sie nie wylacza to nie masz sie czym przejmowac.

Cytat:
Tez mi sie grzeje. W poldku jest malo miejsca i nie ma za bardzo gdzie sie chlodzic. Jak sie nie wylacza to nie masz sie czym przejmowac.

gdzieś to widziałem...
a mi sie wyłącza i nie narzekam bo jestem wyposarzony w 10 zgrabnych i zwinnych palców u rąk które potrafią je znów włączyć

a takie pytanie ja chcialbym zamontowac kolejne tweetery z tyli i tak sobie bo te co mam nie maja kondensatorkow czy trzeba czy mozna bez a jak trzeba to jakie i jak zamontowac??

Zawsze można ściągnąć panel i na minutke za okno wystawić!! Ja w moim fiacie nie mam takich problemów!!

Nie to mi w samym samochodzi mi to nie przeszkadza ale jak wkladam go do kieszeni to czaem troche goraco sie robi

Cytat:
2004-05-11 20:50:29, Jery pisze:
a takie pytanie ja chcialbym zamontowac kolejne tweetery z tyli i tak sobie bo te co mam nie maja kondensatorkow czy trzeba czy mozna bez a jak trzeba to jakie i jak zamontowac??

Ja juz nie pamietam jakie i gdzie sie wpinalo ale sprzedawca w sklepie mi doradzil ktore i ze wpina sie je chyba w kabel minusa (albo plusa)ale glowy za to nie dam.

To od podświetlania i to jest norma