| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Pingu User Opel Astra Coupe Stalowa Wola | 2004-06-14 20:34:35 Prawda o nas polakach wedlug pewnej francuskiej gazety przetlumaczone na polskie >"Polska. Oto znajdujemy sie w swiecie absurdu. Kraj, w którym >co piaty mieszkaniec stracil zycie w czasie drugiej wojny >swiatowej, którego 1/5 narodu zyje poza granicami kraju i w >którym co 3 mieszkaniec ma 20lat. Kraj brutalnie oderwany od >wiekowych tradycji, który odbudowal swoja stolice wedlug obrazówCanaletta, a >stare miasto odtworzyl jako nowe. Kraj, który ma dwa razy wiecej studentów >niz Francja, a inzynier zarabia tu mniej niz przecietny robotnik. Kraj, >gdzie czlowiek wydaje dwa razy wiecej niz zarabia, gdzie przecietna pensja >nie przekracza >ceny(!) trzech par dobrych butów, gdzie jednoczesnie nie ma >biedy a obcy kapital sie pcha drzwiami i oknami. Kraj, w którym >koncesjami rzadza monopolisci. Kraj, ze stolica, w której >centrum stoja nowoczesne biurowce, oferujace pomieszczenia >po 10-35 USD za metr kwadratowy. Kraj, w którym cena samochodu równa sie >trzyletnim zarobkom, a mimo to trudno znalezc miejsce na parkingu. Panstwo, >w którym mozna sobie kupic chodniki, postawic parkometry i placic panstwu >tylko 10% podatku od zysku. Kraj,w którym rzadza byli socjalisci, w którym >swieta koscielne sa dniami wolnymi od pracy (!), gdzie otrzymanie paszportu >do niedawna stanowilo problem, a mimo tego ponad 3,5 mln obywateli rocznie >wyjezdza na wczasy za granice. Jedyny kraj bylego bloku socjalistycznego, w >którym obywatelowi wolno posiadac dolary,choc nie wolno mu ich kupic ani >sprzedac poza bankami i kantorami. Cudzoziemiec musi zrezygnowac tu z >jakiejkolwiek logiki, jesli nie chce stracic gruntu pod nogami. Dziwny kraj, >w którym z kelnerem mozna porozmawiac po angielsku, z kucharzem po >francusku, ekspedientem po niemiecku a ministrem lub jakimkolwiek >urzednikiem panstwowym tylko za posrednictwem >tlumacza. Polacy..! Jak wy to robicie..?" |
_Gallus_ Moderator Celina st202 . | 2004-06-14 20:53:45 Jest tu kilka zdan prawdziwych, ALE:
- dziwne ze w Polsce nie ma biedy, skoro tak to ja chyba mieszkam na Haiti, - 3 letnie zarobki = ceny nowego auta??? Jakiego sie zapytam. Oni chyba patrza na zarobki ministrow czy poslow. Niech czlek zarabia 1000zl miesiecznie, wychodzi 36000zl, napewno ten co to pisal ma autko drozsze, a poza tym to znaczy ze przez 3 lata nie jesc , nie pic, nie pierdziec, nie zyc??? - co do politykow to rzeczywiscie oni nie mowia, tylko ich tlumacze, a ciekaw jestem czy we Francji wszyscy mowia po : angielsku, niemiecku, POLSKU!! Ogolnie troche glupi text, bo traktujacy nas jak tubylcow, a Francuzow w roli juz wyzszej. Rzeczywiscie, jestesmy slabi, ale o ile pamietam to wlasnie Francja skulila uszy i schowala sie jak mogla w czasie II wojny swiatowej. Zreszta po co ja to mowie, ja tam i tak wole Polske! |
Guzol User Bmw E-36 coupe Stalowa Wola | 2004-06-14 22:47:38 Polaki lubia piwo ....... buheheheheeeeeeee i tyleee ....... dziekujeee |
Pingu User Opel Astra Coupe Stalowa Wola | 2004-06-14 23:55:32 Gallus im chodzi o to ze czesto taki kelner jest bardziej wyksztalcony od posla |
_Gallus_ Moderator Celina st202 . | 2004-06-14 23:59:22
Sprzataja murzyni, pamietam bo kiedys w nocy sie przestraszylem bialych oczkow zza rogu jak wracalem do domu Tak czy siak mam ich za tchorzow i robia dziwne auta |
_Gallus_ Moderator Celina st202 . | 2004-06-16 04:23:58 To ja dodam, dlaczego jestesmy narodem wybranym 1.Jako pierwsza nacja na świecie opracowaliśmy sposób na picie denaturatu, płynu borygo, kwasu siarkowego i wody kolońskiej. 2. Pewien grabarz z Krakowa miał we krwi 9,5 promila alkoholu i przeżył. 3. W 1995 r. jeden z mieszkańców Wrocławia osiągnął absolutny medyczny rekord ąwiata - 14,8 promila. Nasz bohaterski rodak przekroczył trzykrotnie śmiertelną dawkę. Zmarł w wyniku obrażeń poniesionych w wypadku samochodowym. 4. W zachodniej Europie można znaleźć alkohole z ostrzegawczym napisem: "Dawka śmiertelna - 3,5 promila. Nie dotyczy Polaków i Rosjan". 5. Polska kupuje piasek i żwir w Republice Południowej Afryki. 6. Pewien reprezentant Polski w kulturystyce 500 razy przekroczył medyczną normę testosteronu w organizmie zdrowego mężczyzny. 7 Władysław Reymont, autor "Chłopów", nie pojechał w 1924 r. do Sztokholmu po odbiór nagrody Nobla, gdyż nie mógł wytrzeźwieć. Pisarz zmarł rok później z powodu alkoholizmu. 8. Polacy chorzy na raka krtani wymyślili sposób palenie papierosów przez rurkę w tchawicy. 9. W marcu 2000 r. na ulicach Warszawy podczas polowania na tygrysa, który uciekł z cyrku, zastrzelono weterynarza. 10. Wśród honorowych obywateli Wrocławia wciąż figuruje: Adolf Hitler, Joseph Goebbels i Hermann Goring. 11. Mieszkaniec Nowego Miasta Lubawskiego dwa razy uciekł z prosektorium. Będąc w stanie kompletnego upojenia alkoholowego mężczyzna nie dawał żadnych oznak życia. Lekarze, nie mogąc wyczuć pulsu, stwierdzali zgon. 12. Mieszkanka Piotrkowa Trybunalskiego została skazana na trzy lata więzienia. Przez 10 lat unikała kary, zachodząc w kolejne ciąże. 13. W 1998 r. we Wrocławiu wykryto wytwórnię fałszywych studolarówek. Amerykańscy specjaliści z Secret Service ocenili, że są to najlepiej podrobione pieniądze na świecie. Zdaniem Amerykanów, fałszywe dolary zostały wykonane staranniej niż autentyczne banknoty. I jak tu nie byc Polakiem?? |
_Gallus_ Moderator Celina st202 . | 2004-06-16 09:52:31 GEOO nie chodzi o to ze tacy jestesmy, text wklejony przez Adasia jest dosc glupi co juz napisalem , ale czesc prawdy w tym jest. A moj text jest mysle bardziej satyryczny, no nie powiesz, ze 11 punkt nie rozbraja Pozdr |
sq8jx User Mazda 323F / KTM EXC ... Stalowa Wola | 2004-06-16 10:11:01 Hehehe Grzesiu mozesz dopisac kolejny podpunkt do swojego posta 4,58 promila |
AxeL_19 Peugeot 306 xsi Stalowa Wola | 2004-06-16 11:30:37 Tylko jedna mi sie nasuwa POLAK POTRAFI !!!!!!!!! hehe TRZYMAM KCIUKI ZA TAKICH GOSCI (ten rekord pewnie tesh jest do pobicia
|
_Gallus_ Moderator Celina st202 . | 2004-06-16 19:28:54 Mowie glupi w sensie np ze bezrobocia nie ma itp, jest w nim niestety sporo prawdy tak jak i w moim, on jednak nie ma za zadanie nikogo obrazac czy najezdzac na Polakow, tylko w sposob humorzasty pokazac w czym tez przodujemy Pozdrawiam |
GEOO User stalowa wola | 2004-06-16 19:37:58 ok spx
ja tez z checia bym nie wyjerzdzał tylko aby w POLSCE były v8 ipaliwo tanie jak woda |