| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-06-30 10:15:43 Witam, dziś mam pechowy dzień. Rano wstałem z bólem głowy Przyjechałem do pracy śmierdzącym autobusem Mia może ktoś z Was taki objawy w aucie. Nie jest chyba możliwe aby po 3 próbach odpalenia motoru padła baterja Pozdrawiam Piotrek. |
rasek LOB SYMPATYK Ω BFL AUTOMAT ... Warszawa | 2004-06-30 10:25:14 Cześć,
ja tak miałem na początku roku. po 3 dniach stania wsiadam kręcę i nic. Zdziwiony bo nia miałem żadnych wcześniej objawów. Odpaliłem od kumpla, pojechałem do hurtowni akumulatorów, pomierzyli bateria git. W porzo gość bo nie wciskał nowego, pojechałem wymieniłem klemy doładowałem akumulator i ..... do dzisiaj jest ok. ale dlaczego tak się stało do dzisiaj nie wiem, może rzeczywiście klemy, tylko że w tak krótkim czasie zdechło ..... Na pewno bardziej doświadczeni Koledzy Ci lepiej podpowiedzą. Pozdrawiam, rasek ps: a co do autobusu to w pełni Kolegę rozumiem |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-06-30 14:34:17 Chyba znalazłem przyczyne - na razie teoretycznie. Opisana jest na Elektrodzie. Jak wróce śmierdzącym autobusem do domu to sprawdzę.
Z innej beczki: Czasami rozrusznik dała ale nie kręci silnikiem. To chyba wina sprzegiełka (bendiks - nie wiem jak to się pisze)? Ciężko jest zmienić to sprzęgięłko w rozruszniku, jakie koszty? |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-06-30 23:58:02 Sprawa wyjaśniła się jak napięcie spadnie ponizej 11V to jakiś przekaźnik odcina rozrusznik.
Wątek uważam za zamknięty. Pozdrawiam Piotrek |