Podwyższanie standardu Omesi.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Zanim zajrzałem na tę stronę nie miałem pojęcia jak ubogą mam wersję swojej Omegi A 2,4i- myślałem, że el. lusterka, ABS, imobilajzer i central. zamek to dużo. A tu niespodzianka. Patrze na niektóre fury w galerii i mi się słabo robi. kocham to Autko, więc postanowiłem podnieść jego standard. kupiłem wyświetlacz (BC), ale pokazuje mi tylko spalanie chwilowe i godzinę, bo nie mam przycisków i okablowania- ktoś wie, gdzie mogę to zdobyć? Niedawno kupiłem klimę, czekam na odbiór, alufelgi oryginalne z omegi i białe zegary, świecące na niebiesko też już mam. Ale chće jeszczę tylną półkę z zagłówkami, okrągłymi dziurami na głośniki i z roletą. Oprócz tego el szyby i wogóle wszystko co może podnieść standard mojej niuni- ktoś wie gdzie to można dostać? Z góry dziękuję.

Tylko wiesz,co za duzo to niezdrowo,a poza tym bedzie ciezsza i co za tym idzie-wolniejsza

Warto też wrzucić parę złociszy w to, co pod maską...

ps. miałem kiedyś 2.4 - fantastyczny motor - super elastyczność

pozdrawiam

Kiedy właśnie pod maską niczego mi nie brakuje. Silnik jest świetny Ale nie zaszkodziłoby trochę podnieść standard, zważywszy na to, że chcę to auto mieć już na zawsze- nigdy go nie sprzedam. Jeśli ktoś będzie miał informacje o tym, gdzie dostać takie części, jak pisałem wcześniej, będę wdzięczny. Pozdrawiam wariatów . Omesie są najlepsze!!!

I tobie zle?!?!?!?!? ja mam 2.0 wersje LS co znaczy ze nawet wspomagania nie ma
powoli dokladam wszystkie bajery ale ciezko dostac i kasy trzeba dosyc sporo. do tego idzie w tuning zewnetrzny i poszukiwania wiekszego motoru.
Ale jednego jestem pewny. dla OMESI WSZYSTKO WARTO!!!!

no co ty ze nie masz wspomagania!!!!!!!!!!!! ja bylem swiecie przekonany, ze zadna omka nie wyszla bez tego ale widze, ze sie mylilem. to na postoju chyba latwiej ci z niej wyjsc i obrocic wobec jej osi niz kiera skrecic

pozdro

Tu masz dokładny przegląd tego co która wersja i czyja, ma :
LINK

Tylko się nie załam

A, u mnie wykryłem wczoraj domykanie szyb, ale szyberdachu nie....

Jak nie masz wspomagania to jeszcze spoko......nie musisz chodzić na pakernie-oma Ci ją zafunduje

gorzej jak nie masz w omie central zamka - wtedy to gimnastyka
pozdrawiam

Cytat:
2004-05-17 00:40:54, ryba-1 pisze:
I tobie zle?!?!?!?!? ja mam 2.0 wersje LS co znaczy ze nawet wspomagania nie ma
powoli dokladam wszystkie bajery ale ciezko dostac i kasy trzeba dosyc sporo. do tego idzie w tuning zewnetrzny i poszukiwania wiekszego motoru.
Ale jednego jestem pewny. dla OMESI WSZYSTKO WARTO!!!!

Ryba- wysłałem Ci link na aukcję Allegro, gdzie gościu oferował kompletny układ wspomagania do Omesi- skorzystałeś? Dużo chyba nie chciał

Link do wspomagania mam (dzieki)ale do konca miecha w portwelu sucho.
Centralny mam z pilotem bo po 3 dniach posiadania omki stwierdzilem ze ciagle zapominam zamknac ktores drzwi.....
dobrze ze jest tylni naped to na piasku sie szybciej zawraca mimo braku wspomy
w seri mialem tylko podlokietnik, silnik, hamulce i karoserie...

Cytat:
2004-05-17 23:52:48, ryba-1 pisze:

w seri mialem tylko podlokietnik, silnik, hamulce i karoserie...

ale za to bardziej do stritrejsingu się omega nadaje

True.

Sam bym chętnie zrezygnował z paru pierdół na rzecz osiągów.

A mi na tenczas żaczyna brakować tylko KLIMY ( bo resztę już sobie zafundowałem

KLIMĘ za 5 lat życia !!!!!

Pozdrawiam
Edmund Dantes

Ja zamówiłem podnoć kompletną klimę do mojej Omesi. Ciekawe, czy będzie kompletna. Czekam na odbiór. Niestety w mojej bestii w upalny dzień jest gorzej niż w saunie. Mam nadzieję, że to się zmieni. A w klimatyzowanym schowku zawsze mogę wozić zimne browarki

Dzisiaj zamiast oplacic ubezpieczenie okazyjnie kupilem wspomaganie i podlokietnik kierowcy

A gdzie kupiłeś podłokietnik? Załatw mi też.

kupilem u kumpla ktory zrobil wyprzedaz czesci bo jedzie do Anglii. Za podlokietnik, kompletna wspome i pare innych dorbiazgow zaplacilem 200zl!!!!!
Spytam go czy ma jeszcze jeden. jak tak to dam znac.

No włąsnie podłokietnika to ja tez szukam i znalesc nie moge wiec jak bedzie jeszcze jeden to zamawiam ))

Będziesz normalnie moim idolem, a piwo będzie Ci się lało strumieniami jak załatwisz mi ten podłokietnik

ja właśnie jestem w trakcie wrzucania klimy do mojej omy.
Musze przyznac że nie myslalem ze to tyle zachodu!