MotoNews.pl

Bagażnik rowerowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Otwieram temat na czasie
Doradzcie gdzie i jakiego szukać bagaznika na rowery? na co zwrócić uwagę przy zakupie?
chcę zapakować swoje 3 rowery na dach i wyruszyć z nimi w trasę

Cytat:
2004-06-11 14:07:16, GDA pisze:
Otwieram temat na czasie
Doradzcie gdzie i jakiego szukać bagaznika na rowery? na co zwrócić uwagę przy zakupie?
chcę zapakować swoje 3 rowery na dach i wyruszyć z nimi w trasę

Daniel ostatnio kupil bagaznik dachowy w Norauto chyba po 120

Po co na dach jak masz hak to warto poszukać bagażnik zaczepiany na hak - koszt ok 100 zł, montaż trwa ok minuty, wszystko świetnie pomyślane- polecam.
Wchodzą tam 3 rowery lub wersja tańsza 2.
podobny bagażnik

[ wiadomość edytowana przez: gumis dnia 2004-06-11 15:36:08 ]

Cytat:
2004-06-11 15:30:32, gumis pisze:
Po co na dach jak masz hak to warto poszukać bagażnik zaczepiany na hak - koszt ok 100 zł, montaż trwa ok minuty, wszystko świetnie pomyślane- polecam.
Wchodzą tam 3 rowery lub wersja tańsza 2.
podobny bagażnik

[ wiadomość edytowana przez: gumis dnia 2004-06-11 15:36:08 ]

Nie znam się na tym ale jak masz hak holowniczy to po co na dach(jak pisał gumis)

BAGAŻNIKI ROWEROWE

No ale gdy zalozysz bagaznik na hak to zeby dostac sie do kufra bedziesz musial go demontowac... Podobno gdy bagaznik jest na haku to jest mniejsze spalanie, opory powietrza itp. No ale nie daj Boze gdzies na trasie lapiesz kapcia albo poldek odmowi posluszenstwa trzeba bedzie wszystko sciagac

to niech założy z przodu

Moim zdaniem na dach jest najlepszy bo oprócz mocowań na rowery można dołożyć do niego jeszcze inne mocowania np na narty, deske, można założyć zamykany bagażnik. Ma poprostu wiecej funkcji, oczywiści w granicach wytrzymałosci dachu. Miałem kiedyś taki i to w Polonezie, potem Nexi i spalanie wcale tak nie wzrosło jak by się mogło wydawać.

Cytat:
2004-06-11 16:39:48, car pisze:
to niech założy z przodu

Ja proponuję po bokach np. za ramę na lusterkach bocznych

Fajna sprawa,w zeszłym zezonie miałem od Marasa teraz kupiłem sobie własny bo i bagażu przybyło
Łazik mnie poinformował,że u Radeckiej podobnież są niedrogie...
I patrz jakie uchwyty ma mocowanie ramy roweru-ja miałem kłopot bo rama szeroka a mocowanie wąskie-co 40-50 km musiałem poprawiać mocowania

...nio i mi taki zakup po łbie łazi...