[126] Wgiety dach :>

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzis rano zastalem swojego kaszla z zgietym dachem.
Jakies bydlo urzadzilo sobie potancowke na dachu mojego kaszla
..... to wyglada :> proste to juz nie bedzie.

MOge podjechac na komende zglosic ten fakt i zeby zabezpieczyli dowod tzn odciski palcow z dachu
bo jest ladnie odbita cala dlon...gliniarze mnie zbrechataja i powiedza ze nie ma sensu czy mozna probowac ?

[ wiadomość edytowana przez: koniu dnia 2004-06-11 09:22:16 ]

Probowac zawsze mozna..ale znajac skutecznosc naszej policji..jest raczej malo prawdopodobne zeby znalazla sprawcow..ale to juz Twoja decyzja..a swoja droga wspolczuje Ci..pozdroowka

jak byli karani to znajda a jak nie byli karani to dane i tak zostaja, zglos ten fakt moze kiedsy na cos natrafia

Ludzie to maja czasem chore wybryki..zeby skakac komus po dachu!! paranoja..pozdroowka

zjeb....ł bym takiego gn...ja!!!! zgłoś to koniecznie na policje! napewno nie zaszkodzi a moze pomóc!!! współczuje!!! pozdro!!!

acha! jesli koszty takiego (lub innego) rozboju nie przekrocza 300zł to wtedy pały traktuja to jako wykroczenie, a jesli przekrocza magiczne 300zł to wtedy to juz jest przestepstwo!!! ( i tak bedzie w twoim przypadku) wiem bo juz nie raz bylem na rozprawach o podobne rozboje ( jestem barmanem chyba nic wiecej nie musze mówic ) KONIECZNIE ZGŁOŚ TO NA PAŁY!!! pozdro!

nie 300 a 250... magiczną granicą między wykroczeniem a prestępstwem jest 250 zeta

Cytat:
2004-06-11 01:15:03, szymek2424 pisze:
acha! jesli koszty takiego (lub innego) rozboju nie przekrocza 300zł to wtedy pały traktuja to jako wykroczenie, a jesli przekrocza magiczne 300zł to wtedy to juz jest przestepstwo!!! ( i tak bedzie w twoim przypadku) wiem bo juz nie raz bylem na rozprawach o podobne rozboje ( jestem barmanem chyba nic wiecej nie musze mówic ) KONIECZNIE ZGŁOŚ TO NA PAŁY!!! pozdro!

Nie 300 tylko 250 i moim zdaniem chodzi tu o kradzież. Jest karana przez kolegium do 250 PLN a prze sąd powyżej. Niszczenie mienia to inny paragraf.

PS: A wyklepanie i pomalowanie cłągo dachu ewentualnie wymiana to można chyba nawet pod 251 PLN podciągnąć.

[ wiadomość edytowana przez: dooh dnia 2004-06-11 08:00:29 ]

na lakierni 350 zloty za element malowania iec zglaszaj jak zaczna brechac popros o ich numery zaraz potraktuja Cie powaznie

Barry nie liczylbym na to - kiedys rzucono mi w malca sloikiem - zrobil kuku ale sie nie potlukl - policja przyjechala i caly sloik - i mowia ze oni z tego nie zdejma odciskow palcow - bo sie nie da ;/ ;/ ;/ ;/ ;/ - no coz bywa i tak . . .choc paluchow bylo widac pod swiatlo od groma - tak BTW: teraz latam do okna i patrze czy na moim swiezym lakierku nikt mi nie biega po dachu

Nie wiem qwa czy to ma sens ;>
dach sam troche wyprostowalem
i pojechalem do roboty
miedzy czasie deszcz popadal
i nie wiem czy sladow nie zatarl
zreszta spytaja sie czego od razu nie zawiadomilem gliniarzy
a bo musialem do roboty jechac :>
jakiej roboty : .a w tej w ktorej na czarno robie :>
lipa :>

Najlepiej podłącz sobie auto po 220V, albo jeszcze lepiej pod "siłę" wtedy takiego odnajdziesz spalonego na swoim dachu a policji zostanie tylko identyfikacja ciała po uzębieniu

A tak poważnie, to współczuje, chociaż nie wyglądasz na bardzo przejętego...

[ wiadomość edytowana przez: royber dnia 2004-06-11 09:40:08 ]

Ha ! Widzisz BARRY, a mowiles ze nie dorzuce z balkonu Nie lam sie , to tylko dach, bedziesz mial mniejsze opory powietrza Piwko 4 u Wiem ze jestes STRONG.

Ja bym poprostu takich kolesi za wiadomo co powiesił
Barry współczuje lae moze nie bedzie tak zle
Pozdr Sobot

Barry jedź na górke i wpierdol Stelmachowi !!!!!
Znowu sie bawili !!!!!!
Zaraz ci powie kto to zrobił !!!!! Znając zycie to on - chłopaczek miał ostanio sprawe o załatwienie w ten sposób 62 dachów - udowodnili 2........
A co do dachu to wyprostujesz ty albo vili.

aha zapomniałes dodac ze jak pomalowałes duzego fiata to miałes to samo !!!

Współczuje stary... Ja też mam pogięty dach przez takich buców...
Niestety tak pogięty, że trzeba wspawać nowy jak ma wyglądać ładnie świeżo i klasycznie...

POZDRAWIAM